Скоро си смених гумите на голфчето- всесезонни Marangoni-италиански. Понеже след няколко дена ще се прибирам с колата от Англия и четох за правилата за движение и изискванията към автомобила в други страни в Европа. От всичко изчетено разбрах че в Германия особено държат на гумите през зимата - трябва или да са зимни или всесезонни с обозначение М+S.Проблема е че аз такова обозначение на гумата не виждам. Какво ще кажа на немеца като ме спре за проверка, има ли някакви други обозначения които биха указали че гумата е all seasons?Гумите са сменяни в голяма гумаджийска верига в Англия и когато поисках зимни гуми ми казаха че при тях имат само всесезонни(не само в момента,като цяло продават само такива), така че не се съмнявам че са такива, но това M+S ми убягва нещо!
въпрос относно обозначение на всесезонни гуми
-
jerryes
- Автомобил:
- Двигател:
въпрос относно обозначение на всесезонни гуми
Привет, колеги!
Скоро си смених гумите на голфчето- всесезонни Marangoni-италиански. Понеже след няколко дена ще се прибирам с колата от Англия и четох за правилата за движение и изискванията към автомобила в други страни в Европа. От всичко изчетено разбрах че в Германия особено държат на гумите през зимата - трябва или да са зимни или всесезонни с обозначение М+S.Проблема е че аз такова обозначение на гумата не виждам. Какво ще кажа на немеца като ме спре за проверка, има ли някакви други обозначения които биха указали че гумата е all seasons?Гумите са сменяни в голяма гумаджийска верига в Англия и когато поисках зимни гуми ми казаха че при тях имат само всесезонни(не само в момента,като цяло продават само такива), така че не се съмнявам че са такива, но това M+S ми убягва нещо!
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
Re: въпрос относно обозначение на всесезонни гуми
"Буквите «AW» -«Any weather» - всесезонни гуми, може да е отбелязано и като «AS» - «All Seasons». "
viewtopic.php?f=17&t=66335

-
jerryes
- Автомобил:
- Двигател:
mariovasi написа:"Буквите «AW» -«Any weather» - всесезонни гуми, може да е отбелязано и като «AS» - «All Seasons». "
благодаря за отговора. Утре ще огледам пак. Има доста и най-различни символи и кодове по гумата, но никой от тях не го асоциирах с нещо което да подсказва какъв тип е.
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
...ааа може да има и символ,
слънце/облаче с дъжд/снежинка, един до друг трите.
Имам и някакъв такъв спомен.
слънце/облаче с дъжд/снежинка, един до друг трите.
Имам и някакъв такъв спомен.
-
kiril_bulgaria
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата mariovasi написа:
Буквите «AW» -«Any weather» - всесезонни гуми, може да е отбелязано и като «AS» - «All Seasons».

Any е различно от ALL
Помежду другото, хората които не знаят технически английски, често бъркат двете словосъчетания:
ALL WEATHER - За всякакво зимно време. Това са гумите за централна и южна Европа.
ALL SEASON - Всесезонна гума

Буквите «AW» -«Any weather» - всесезонни гуми, може да е отбелязано и като «AS» - «All Seasons».

Any е различно от ALL
Помежду другото, хората които не знаят технически английски, често бъркат двете словосъчетания:
ALL WEATHER - За всякакво зимно време. Това са гумите за централна и южна Европа.
ALL SEASON - Всесезонна гума

- XaxoXaxo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В Германия няма закон, който задължава шофьорите да карат със зимни или всесезонни гуми.
Могат да въведат ограничение по някоя магистрала или път при снеговалеж и лошо време да са задължителни зимните гуми и тогава трябва да се спазва, че иначе глобите са лоши. В общия случай няма ограничение с какви гуми караш.
Могат да въведат ограничение по някоя магистрала или път при снеговалеж и лошо време да са задължителни зимните гуми и тогава трябва да се спазва, че иначе глобите са лоши. В общия случай няма ограничение с какви гуми караш.
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
XaxoXaxo написа:В Германия няма закон, който задължава шофьорите да карат със зимни или всесезонни гуми.
то и в БГ няма
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”