Механика за дисплей КАК?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
policevidin
Автомобил: VW Golf 3 Modificated
Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996

Механика за дисплей КАК?

Мнениеот policevidin » Чет 15 дек 2011 22:59

Здравейте колеги имам нужда от някой мозък да измисли или даде предложение как да си направя механика като на снимката по-долу. Трябва ми за един дисплей който изкам да монтирам ня дадено място в колата си и при нужда да излиза. НО нямам на представа как се казва тази механика за да я търся в нета.
Ако някои има някаква информация за механиката моля да я сподели. :kissy:

Изображение

Потребителски аватар
Bucket
Автомобил: Skoda O2 комби TDI BMM
Двигател:

Re: Механика за дисплей КАК?

Мнениеот Bucket » Чет 15 дек 2011 23:13

Има два варианта:
1. Да използваш за донор, нещо готово и да го пригодиш за целта си с доста труд ;)
2. Да ровиш доста в нета :D
Пробвай с flip-out Или flip up display
http://www.youtube.com/watch?v=_8f2XfTbQiA

Потребителски аватар
miro_hack
Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
Двигател: Cffb

Мнениеот miro_hack » Чет 15 дек 2011 23:16

Такава механика едни мой хора бяха правили преди години,само че Пайнер 9 серия целия влизаше и излизаше от самото табло и после сам се захлупваше с един капак и се скриваше навътре в таблото.

Да ти кажа,че ако намериш механика готова за това ще е добре, но ако тръгнеш да я правиш сам,трябва да си меко казано инженер и да имаш мислъл...

Точно инфо немога да ти дам сега,но само мога да те укоража. Правено е!

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Чет 15 дек 2011 23:26

С донора е най-добре ама няма от къде да намеря донор. Преди време бях попаднал на сайт за такива механики но загубих линка.

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Чет 15 дек 2011 23:30

Аз също мисля да се позанимавам с нещо такова в бъдеще време, и съм се чудел дали немога да използвам част от механиката на едно cd от компютър...тоест сигурно ще мога, но остава да ми висъ въпроса със flip-ването нагоре :)...не съм имал възможността да разгледам оригинална такава механика...тогава ще е по-лесно.

Потребителски аватар
miro_hack
Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
Двигател: Cffb

Мнениеот miro_hack » Чет 15 дек 2011 23:54

ZeroCool написа:Аз също мисля да се позанимавам с нещо такова в бъдеще време, и съм се чудел дали немога да използвам част от механиката на едно cd от компютър...тоест сигурно ще мога, но остава да ми висъ въпроса със flip-ването нагоре :)...не съм имал възможността да разгледам оригинална такава механика...тогава ще е по-лесно.

Няма да го флипваш а ще го забучиш отвесно и ще се вади като на Слави Трифонов монитора ;) на CD-то му подаваш 12v вадиш копчето някаде на удобно място и вече имаш работеща механика :)

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Пет 16 дек 2011 0:03

Ами да колега но от къде ще излиза монитора, от таблото ли? Нещо не ме радва.
Изкам да махна ЦД-то и на неегово място да сложа Дисплея. Но имам климатроник и не мога да преместя врътките за парното или да изолирам централните клапи. То си е измислено ние трябва само да му намериме схемата. Търся един от епизототе на ПимпМай Раид.Там направиха такава механика и подробно се виждаха елементите.

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Пет 16 дек 2011 0:11

Мда идеята е да се завре на мястото на цд-то за да си остане таблото в оригинален вид....то начини много....най-истинския е с разни управления и 2 маторя...ама съм леко скаран с електрониката...

Това е единственото нещо което съм намерил в нета по темата до този момент...но съответно ме изгубиха още като споменаха думата "чип" :)

Последна промяна от ZeroCool на Пет 16 дек 2011 0:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ZeroCool
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Пет 16 дек 2011 0:12

policevidin написа:Ами да колега но от къде ще излиза монитора, от таблото ли? Нещо не ме радва.
Изкам да махна ЦД-то и на неегово място да сложа Дисплея. Но имам климатроник и не мога да преместя врътките за парното или да изолирам централните клапи. То си е измислено ние трябва само да му намериме схемата. Търся един от епизототе на ПимпМай Раид.Там направиха такава механика и подробно се виждаха елементите.

Аз засега съм решил...да сложа монитора на мястото на цд-то и средните духалки...има колеги които така са го вграждали...но ще продължа да мисля и за flip out

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Пет 16 дек 2011 0:23

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 16 дек 2011 0:50

От стар матричен принтер или пък от мастилено струен може да се ползват чаркалаците дето движат печатещата глава от ляво на дясно, мисля че са две зъбни колелета с един зъбен ремък или нещо подобно, както и механика от старо СД какъвто съвет имаше по нагоре. Флипването или изправянето на дисплея би трябвало да може да се измисли, я пак със зъбно колелце някакво и ремък или примерно две ролки от тия дето са във факсовете и движат листовете хартия. мисля че запънати близо една в друга под напрежение биха се справили с един дисплей. Как обаче ще се управлява тая механика нямам идея

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Пет 16 дек 2011 1:03

Управлението да речеме че няма да е пълна логическа механика (като при цд-тат) а ще е нещо от рода на ЦС-ром за компютър. Това не е проблем проблеме е механиката щото незнаеме какво представлява. Колкото до принтерите ДА става ни там се използват биполярни стъпкови моторчета които се управляват с драивъри (чипове) Аз си мислех за някое видео ТО поема и изважда касетата точно по този начин. Утре ще отида до "село" и ще изкормя наколко видеа. :063: :Mr Green Fun Да видя дали може да им се отдели механиката.

Потребителски аватар
Bucket
Автомобил: Skoda O2 комби TDI BMM
Двигател:

Мнениеот Bucket » Пет 16 дек 2011 8:31

Колега като цяло оразмеряването и конструирането на подобна механика не е лека задача. Като цяло е финна механика и трябва доста неща да се следят, отделно началните и крайните състояния на движещите се части, трябва да са определени и да са контролирани от схема. Най-масовият вариянт са инкрементални енкодери, които могат да си част от съответната мехнаика или дори вградени в някой моторчета :)
Гледайки този механизъм от клипчето ми се струва, че може да се построи от алуминиев профил, тези две рамки не са сложни и могат да се сглобят с елементарни инструменти.
Лично аз не съм запознат с размерите и мощността на ел. двигателите във факсове или матрични принтери :)
Гледам това http://www.ebay.com/itm/NEW-PLANET-AUDI ... 3f1104e716
Цената не е висока, но човек като го засърбят ръцете сам да го направи и няма спирка :D

Потребителски аватар
policevidin

Мнениеот policevidin » Пет 16 дек 2011 12:10

Проблемъ е че вече съм си набавил частите за КАР-ПЦ и не иде сега пак да почвам да влагам пари. Единствено ме спира това ...Къде да сложа дисплея който е тъчскрийн...

vasrad
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasrad » Вто 20 дек 2011 9:23

Здравей!
Виж тази http://pccar.ru/showthread.php?t=1449тема,а и изобщо порови във форума ако все още не си го правил. Там има доста проекти които могат да ти бъдат от полза и с подемници на мониторите и вариянти с директен монтаж на монитора.
Аз също съм събрал почти всичко за CAR PC-то,но още се чудя за монитора./къде да го монтирам,или да го правя "подвижен"/

п.с. http://www.google.bg/search?q=flip+up+d ... 19&bih=768
http://www.google.bg/search?q=%D0%BF%D0 ... 19&bih=768

Върни се в “Направи си сам!”