Увеличаване на максималната скорост на 140кмч
-
- Автомобил:
- Двигател:
Увеличаване на максималната скорост на 140кмч
Здравейте,
не видях подобна тема и реших да я пусна да видя какво мислят повече от вас по този въпрос.Чувам че последните дни се говори че обмисляли максималната скорост на магистралите да бъде вдигната от 130 на 140кмч.
не видях подобна тема и реших да я пусна да видя какво мислят повече от вас по този въпрос.Чувам че последните дни се говори че обмисляли максималната скорост на магистралите да бъде вдигната от 130 на 140кмч.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Re: Увеличаване на максималната скорост на 140кмч
Не че накой до сега я спазваше ...ма щом са решили О.К. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Точно затова според мен няма смисъл.Пътувам всяка седмица нанякъде и има два типа шофьори.Едните карат по-бързо от 130 пак в рамките на някакъв разум,а другите си карат спокойно с 100-110-120.Нито първите няма да са в нарушение,нито вторите ще почнат да карат по-бързо.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Да не стане така да им намалее електората
Ама ме кефи ББ как се изказа, че за една съвременна кола със 130 едвам едвааам 5-та се включвало, а пък имали и 6-та...
(200 км/ч ли да го направят за 6-та предавка?) Ама не знам, за кой автопарк от нови коли говореше, със сигурност не е за нашия, може би за Германия или за депутатските служебни, знаем ли? И огромната разлика от 5 минути в сравнението на кола със 130 и 140 км/ч за 100 километра щяло да отпуши артериите за пътуващите до морето
Тези 4 и нещо минути са критични, верно е и пък ще трябва всички да карат със 140, поне с такова впечатление останах за да се "отпуши" трафика 
ПС. Аз едно не мога да разбера, не могат ли да дават предложения и да взимат пример от развитите държави за нещо градивно откъм законова гледна точка, което е прието от целия свят преди доста време (насилие над животни, по-сурови наказания за каквото и да е провинение/престъпление, защита на частна собственост и бол други в полза на обществото), а нееееее, нашите се замислили и предлагат още по-висока скорост по магистралите от някои държави от ЕС, щото са по-хубави нашите от на Европата или по-безопасни или пък си имаме мегдан на квотите на вредни емисии да наваксваме...вместо да ги продадем!
Скорост по света:
http://www.shofior.com/speed_limits.html
Аз тука не виждам никъде 140, явно държави като Австрия, Белгия, Испания и Англия за ба*ти баламите
а ние първенци! 
Глоби по света:
http://zaedno.eu/content-61.html
Ами щом ще задминаваме Европа по скорост, що не ги задминем и по цени на глобите, ама нали се сещате кога...
На гол тумбак 99999 чифтета пищови е цялата работа!

ПС. Аз едно не мога да разбера, не могат ли да дават предложения и да взимат пример от развитите държави за нещо градивно откъм законова гледна точка, което е прието от целия свят преди доста време (насилие над животни, по-сурови наказания за каквото и да е провинение/престъпление, защита на частна собственост и бол други в полза на обществото), а нееееее, нашите се замислили и предлагат още по-висока скорост по магистралите от някои държави от ЕС, щото са по-хубави нашите от на Европата или по-безопасни или пък си имаме мегдан на квотите на вредни емисии да наваксваме...вместо да ги продадем!
Скорост по света:
http://www.shofior.com/speed_limits.html
Аз тука не виждам никъде 140, явно държави като Австрия, Белгия, Испания и Англия за ба*ти баламите

Глоби по света:
http://zaedno.eu/content-61.html
Ами щом ще задминаваме Европа по скорост, що не ги задминем и по цени на глобите, ама нали се сещате кога...

На гол тумбак 99999 чифтета пищови е цялата работа!
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Аз си мисля, че е по-добре да оправят СЪСТОЯНИЕТО на магистралите (особено на Хемус), за да се махнат безумните ограничения от 70, 90 км/ч., поставени заради неравности по настилката. А дали максимума е 130 или 140, няма голямо значение. Аз и сега си карам 120-140, в зависимост какво позволява конкретният участък, говоря за магистрала, при нормални пътни условия и липса на допълнителни ограничения.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nokiangage написа:...Аз тука не виждам никъде 140, явно държави като Австрия, Белгия, Испания и Англия за ба*ти баламите а ние първенци!
Що трябва все други да правят първи нещата и ние да ги следваме? Толкова ли е трудно и ние да сме първи?
А че в Германия има магистрали без ограничение, що не го даваш като пример?
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Andonov написа:Що трябва все други да правят първи нещата и ние да ги следваме? Толкова ли е трудно и ние да сме първи?
Ама ти сериозно ли колега питаш

Andonov написа:А че в Германия има магистрали без ограничение, що не го даваш като пример?
Ще обясня, много е просто - изгледай един филм по Дискавъри за немските аутобани специално ако колега не си ходил: настилка, слоеве, подготовка, изпълнението им, поддръжката, системи с камери също и виж нашето ново пътно строителство - как пропадат при нас, дупки на новопостроени пътища и сравни, пък ако имаш някой познат от пътните строители, който е поне малко по-ерудиран и е работил в Европа в тази си сфера да те светне за разликите ще е най-добре... Епа тея ама никога няма да ги стигнем, затова съм ги пропуснал.

Абе на нашите магистрали 140 си става без проблем,какво се вторачвате настилки,дупки,работи,давай лява лента до 140,дясна до 130 и така,който си кара и сега с под 130 ще си продължи,а джигитите и 140 да е пак ще гонят 200,но нищо не пречи да се вдигне малко,макар и с 10,а и добре е да се махнат някой прости ограничения,все едно сега няма някой да летят и с над 250 

- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Много разбита става след Пазарджик посока София магистралата
140 с моя бегач ще требва люка да отварям 

- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Първо да се оправят магистралите и тогава да се вдигне максималната скорост. Според мен трябва да се намали на 120км/ч и да се наслагат камери, по този начин ще се спасят много животи.
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Не виждам кой знае колко съществена разлика. За пет часа, при равни други условия, ще се изминат 50 километра в повече. Не е малко като дистанция, но за страна с размери като нашата (500 километра от единия край до другия) не ми изглежда и много.
По-логично ми се струва да се довършат и узаконят т.нар. "високоскоростни пътища".
Откровено казано по нашите магистрали рядко стават тапи и ми е чудно какво ще им отпушват.
По-добре да отпушат първокласните пътища, проходите и кървавите участъци.
По-логично ми се струва да се довършат и узаконят т.нар. "високоскоростни пътища".
Откровено казано по нашите магистрали рядко стават тапи и ми е чудно какво ще им отпушват.
По-добре да отпушат първокласните пътища, проходите и кървавите участъци.
Веднъж четох в мобилето, че в Италия щели да го правят до 150. Аз с моя автомобил не мога да подържам 140 на магистралата, но съм за увеличението, въпреки че това би влошило финасовото състояние на много КАТ-аджииски семейства.
Който може нека кара.
Който може нека кара.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Може би ако има три платна има нужда от по-висока скорост ,но така все тая,който му се кара със 140 пак ще кара.Безтуй не съм чул някой да са го спряли на магистрала със 140.Спират те ,или поне се опитват ако се олееш 150-160 вече.На 140 никой не те закача,защото ще изпуснат някой със скъпа кола ,който се е забравил.Лично съм минавал пред патрулка с радар с около 140 и дори не ме погледнаха.
Иначе аз най-често карам 120,за стара кола е най-оптимално,нито те дразни много шума и вибрациите,а и разхода е поносим все още.Така че каквото и да направят аз няма какво да променя в стила си на каране.
Дори съм за намаляване на скорсотта на 120 както беше преди години.
Пак всеки ще кара както си знае,но ако някои хора се оливат с една идея по-малко ще е една идея по-безопасно за всички ни.Па и глобите да отиват в бюджета няма лошо.Не обичам катаджии и не са ми симпатични,но като някой е сгазил лука какво да правим,може да е дребно може да е не знам какво,но е факт и закона е закон.В такива случаи приказки по адрес на катаджиите са неуместни.
Иначе аз най-често карам 120,за стара кола е най-оптимално,нито те дразни много шума и вибрациите,а и разхода е поносим все още.Така че каквото и да направят аз няма какво да променя в стила си на каране.
Дори съм за намаляване на скорсотта на 120 както беше преди години.
Пак всеки ще кара както си знае,но ако някои хора се оливат с една идея по-малко ще е една идея по-безопасно за всички ни.Па и глобите да отиват в бюджета няма лошо.Не обичам катаджии и не са ми симпатични,но като някой е сгазил лука какво да правим,може да е дребно може да е не знам какво,но е факт и закона е закон.В такива случаи приказки по адрес на катаджиите са неуместни.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”