Здравейте,казвам се Ники Великов и съм от Димитровград.Ще започна с предисторията ми за влечението ми към VW или по скоро VW GOLF :)Както повечето или може би всички сте играли играта NEED FOR SPEED или да бъда точен UNDERGROUND 1 и 2.Тези версии на NFS бяха преди 10 години и кайто е играл знае че в играта има ГОЛФ 4:)От тогава не знам как но си я харесах като количка,форми,дизайн и т.н.Превъртал ги по няколко пъти и всеки път си правих 4-ката по различен начин(тунинговане).Някои ще ме разберът за какво говоря,други не:)Дойде и времето през 2006 да взема книжка,но за съжаление нямах кола тогава :(,но завърших през 2007 и малко след това започнах работа и май месец през 2008 си купих ГОЛФ 3 1.6 75 кончета.През тези години ГОЛФ 4-ките струваха от 7-8хил. нагоре и нямаше как да си позволя.Изобщо неразбирах от коли ама грам(смисъл от двигатели).Но като си я избирах разбира се имах помощници с мен които пак разбираха точно от това.Малко по малко я правих и преправях за да изглежда като ГОЛФ 4:)Но минаха 3 години и дойде време време в което исках нещо по-различно,малко по-ново и да си го кажа дирекно исках прословутата кола за която мечтая голф 4:D И всичко това се сбъдна,получих своята кола за която чакам от години.Продадох моята 3-ка и след много търсене,изобр на цвят и какво ли още не си намерих моето дете на 4 колела 1.9 TDI 110к.с.Нямам снимки на интериора когато я закупих но единстевеното което беше за попраявне бяха гумираните елементи по колата(средната конзола,около скор.лост,дръжките на вратите и т.н.).Всичко това,както и много други неща претърпяха промени,които ще се видят по-надолу в снимките.Когато я взех нямаше нищо особено по нея,нито касетофон или CD,освен 16'' джанти,всичко друго си беше стоково.И от както колата е при мен ме е започнала една мания по направата на интериора и оптичния тунинг.Силовия тунинг остава на заден план.
A Long Time Ago....
Проект ''My Girl''
- Великов
- Автомобил: Golf IV
- Двигател:
Проект ''My Girl''
Последна промяна от Великов на Сря 15 май 2013 17:24, променено общо 2 пъти.
- Великов
- Двигател:
Re: Проект ''My Girl''
The Beginning....
Последна промяна от Великов на Чет 06 юни 2013 17:54, променено общо 2 пъти.
- Великов
- Двигател:
Като за начало започнах с плата по корите на 4-те врати беше провиснал и след много мислене какви варианти имам,дали да си търся нови кори със здрав плат или да ги дам да ми ги претапицират реших да си поправя сам.Разглобих корите,прочетох малкото темички във форума,попитах този и онзи и се захванах.Малко по малко вечер след работа в продължение на няколко дни си направих корите.Но като за първи път,горе долу се получи добре,има забележки което е нормано,все пак до сега не съм се занимавам с претапициране на коли.Използвах светло бежова кожа с лепило BISON.И бих казал,че изобщо не е лесно и сам човек не би се справил,аз имах малка помощ от мойта приятелка.Все пак на моменти се случва единия да държи кожата,а другия да я напасва.След корите преминах на жабката и пластмасите под волата.Те са много по лесни за направата защото нямат толкова извивки колкото корите от вратите.Накрая не се здържах и си направих и поставката за тел сас кожа,мисля че се получи добре,тъй като го правя за себе си по собствен дизайн ми остават още няколко стъпки да завърша проекта,но тука вече зависи от времето което имам и финансите:)
Дръжките на вратите,средната конзола,бара около скоростния лост и назад към подлакътника го свалих.Премахнах гуменото покритие с телена габичка.СЛед това със шкурка.Шприцовахме ги,отново шкурка и накрая боичката.Някои елемени са пръснати с лак боя а други с матова.Но тъй като реших да използвам бежова кожа,реших да направя някои елементи бежови.С желание и труд,всичко се постига.Защотото иначе няма да се получи:)По интериора за сега е това,но при първа възможност ще продължа по интериорния дизайн.Фаровере и решетката спонтанно да ги направя.Един преди обед свалих маската,премахнах лака от нея с водна шкурка и дадох на един приятел който има пистолет да ми я пръсне черна.След това веднага по обед си размонтирах фаровете и започнах да се занимавам с тях.Много зор ми даде свалянето на стъклата от колкото да ги пръсна черен лак.Свалих стъклата като ги накрях по краищата с постолет за горещ въздух,след което със силикон ги залипих и вечерта след 22:00 часа ги монтирах на колата.Разбира се нямаше как да се размина без малък инцидент като спукам стъклото,няма как всичко на мине идеално,но всичко счупено се поправя:)
Това е за сега направеното от мен по колата,разбрах за ФЕСТА през 2012 март месец.Ще се постарая да поработя върху нея и да я довърша за тогава.
Аfter time....
Дръжките на вратите,средната конзола,бара около скоростния лост и назад към подлакътника го свалих.Премахнах гуменото покритие с телена габичка.СЛед това със шкурка.Шприцовахме ги,отново шкурка и накрая боичката.Някои елемени са пръснати с лак боя а други с матова.Но тъй като реших да използвам бежова кожа,реших да направя някои елементи бежови.С желание и труд,всичко се постига.Защотото иначе няма да се получи:)По интериора за сега е това,но при първа възможност ще продължа по интериорния дизайн.Фаровере и решетката спонтанно да ги направя.Един преди обед свалих маската,премахнах лака от нея с водна шкурка и дадох на един приятел който има пистолет да ми я пръсне черна.След това веднага по обед си размонтирах фаровете и започнах да се занимавам с тях.Много зор ми даде свалянето на стъклата от колкото да ги пръсна черен лак.Свалих стъклата като ги накрях по краищата с постолет за горещ въздух,след което със силикон ги залипих и вечерта след 22:00 часа ги монтирах на колата.Разбира се нямаше как да се размина без малък инцидент като спукам стъклото,няма как всичко на мине идеално,но всичко счупено се поправя:)
Това е за сега направеното от мен по колата,разбрах за ФЕСТА през 2012 март месец.Ще се постарая да поработя върху нея и да я довърша за тогава.

Аfter time....
- bodil4o
- Автомобил:
- Двигател:
Интериора много ми харесва
Само едно кожено рекаро му трябва и заспива 

-
- Автомобил: Passat b7
- Двигател: CFGB
bodil4o написа:Интериора много ми харесваСамо едно кожено рекаро му трябва и заспива
успех за напред

- vankata__098
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ALH 1999g.

Успех с проекта и ще следя с интерес темата ти и развитието на Голфчето!!!
Браво, браво интериора радва окото
! Jubi фарчета
.

Последна промяна от morfei1 на Нед 18 дек 2011 20:29, променено общо 1 път.
- GTI 16V ABF
- Автомобил: VW Corrado
- Двигател: 2.8 VR6 - AAA
Много добре се е получило отвътре и като цяло голфчето е добро
ще следя със интерес 

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
За първи път да видя интериор на 4ка ,дето е двуцветен и да ме кефи из форума

- safet_d
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: EZ 1989
Евала за работата
Личи че си правиш колата с много мерак и се получава много добре. Продължавай все така.

- Великов
- Двигател:
Благодаря за подкрепата:) от много време не съм бил удовлетворен от работата си.Радвам се,че ви харесва:) Всичко най-хубаво 

- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
Много приятен интериор се получи, адмирации за фаровете. Остана дълбокото кожено рекаро. Успех за на пред.
- Apokaliptiko
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1998 AFN
Много силен старт.............успехи!!!
Страхотно голфче о аз с интерес ще следя темата ти, само едно въпросче
от къде го взе този ключодържателя на клуба ни
?

Последна промяна от SlaB на Пет 30 дек 2011 21:46, променено общо 1 път.
- Великов
- Двигател:
Който ходи по сбирки и фестове ще има такъв ключо дъражател
Можеш да е обърнеш към админите