Здравейте Колеги,
най-накрая и аз да се похваля с нещо, което монтирах в моята количка. Всички знаете, че един волтметър в колата винаги е допълнителен плюс за за шофьора, помагайки му да си следи параметрите на акумулатора, напрежението и т.н. Преди 2 месеца един мой колега ме запали с такава идея и много не му мислих, взех че си поръчах един волтметър през един сайт и след дълго чакане, взе че пристигна от далечен ХонгКонг. През това време подготвих мястото за волтметъра. Тъй като не ми се искаше да си развалям таблото , а и както знаете на Поло-то уредите са му достатъчно сгъчкани, реших да го поставя на тавана малко над плафона на купето. И сега не съжалявам изобщо че го направих там , пасна като че все едно е писано за това място. Разбира се прилагам снимка, която е малко некачествена , но в тъмното и със телефон трудно може да се получи качествена снимка.
За да не питате за колко съм го купил и от къде, направо ви казвам: USD 7.99 от http://www.dealextreme.com
За да не питате за колко съм го купил и от къде, направо ви казвам: USD 7.99 от http://www.dealextreme.com

Волтметър в интериора на Polo-то
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Волтметър в интериора на Polo-то
Последна промяна от veselin74 на Сря 23 ное 2011 9:05, променено общо 1 път.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Re: Волтметър в интериора на Polo-то
Определено е свежа идея колега за място
, а тавана сваля ли го за изрязване на дупката за волтметъра или направо рязане? Ако подсветката беше зелена щеше да бъде още по-добре според мен, ама пък само в син има. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Между другото тавана го свалих целия защото плачеше за претапициране. Напарвих го с изкуствена кожа и стана добре (с малки забележки). Иначе волтметъра и аз исках да свети в зелено, но за съжаление го предлагат само със синя подсветка. Не ми се играе да му сменям диода, иначе става, но е доста финна изработката а аз съм леко скаран с поялника. Определено щеше да е по-гот в зелено , но и така е гот.

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Тези 13,19 волта при какво състояние ти ги мери? За спрял мотор са множко, ако не е току - що угасен, а за работещ - малко...
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравей Колега, правилно си забелязал, че има малко отклонение. За сега не съм го калибрирал. Има 0,5 волта грешка, но си има тример-потенциометър чрез , който се регулира точността. Тези дни ще го регулирам, но от работа не ми остава време да се занимая.
- levonik
- Автомобил: T3 Caravele D
- Двигател: CS 1985
Здравей! Пусни и сайтчето де!
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
levonik написа:Здравей! Пусни и сайтчето де!
Е не го ли виждаш в първия пост под снимката

-
- Автомобил:
- Двигател:
Браво колега, много свежа идея! Сподели къде си го вързал?
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Бре-слепи хора...

- EMAIDKD
- Автомобил:
- Двигател:
През лятото от топлината изчезват ли му цифрите, а зимата как е при минусови температури?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на автора на темата за добрата идея! Ето как се получи и моето волтметърче:

Вързах го така, че да се включва и изключва заедно с автоматичния режим на плафона.
Вързах го така, че да се включва и изключва заедно с автоматичния режим на плафона.