Ниско-бюджетна high tech стая

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: Ниско-бюджетна high tech стая

Мнениеот Ludia » Вто 27 дек 2011 9:46

pensiq написа:Ludia всичко е добре - дизаина, цена, но по оптика имаш ограничение към аудио формати.

Понеже следобед отивам да взема Logitech-a, би ли пояснил какво имаш предвид ?

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Вто 27 дек 2011 11:28

Няма да се впускам в съкращения на всички нови аудио формата ( бъркам ги вече :oops: ), но примерно HDMA не "свети" по оптиката.Съображението да не ми харесва е и цената, но ако за теб е важен дизайна мисля, че ще си доволен.Покупката на такъв вид техника за мен е финансово необоснована, заради предполагаемия кратък живот от към аудио формати.Дефакто ще му подаваш в голямата част от времето стерео, а то с неговото процесорче ще обработва пак сигнала до някакво многоканално аудио.Замисъла е - теглиш филма с висока резолюция и той е рипнат и с аудио подобаващо за картината му.При повечето релийзи има и няколко аудио потока, но след време ще са само от типа на HDMA.

P.S. http://zamunda.net/details.php?id=292079&hit=1 онагледявам ти.

P.S. http://www.technomarket.bg/products/090 ... -rx-v567-t - само да вметна без да си ме питал.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 27 дек 2011 16:32

pensiq написа:Няма да се впускам в съкращения на всички нови аудио формата ( бъркам ги вече :oops: ), но примерно HDMA не "свети" по оптиката.Съображението да не ми харесва е и цената, но ако за теб е важен дизайна мисля, че ще си доволен.Покупката на такъв вид техника за мен е финансово необоснована, заради предполагаемия кратък живот от към аудио формати.Дефакто ще му подаваш в голямата част от времето стерео, а то с неговото процесорче ще обработва пак сигнала до някакво многоканално аудио.Замисъла е - теглиш филма с висока резолюция и той е рипнат и с аудио подобаващо за картината му.При повечето релийзи има и няколко аудио потока, но след време ще са само от типа на HDMA.

P.S. http://zamunda.net/details.php?id=292079&hit=1 онагледявам ти.

P.S. http://www.technomarket.bg/products/090 ... -rx-v567-t - само да вметна без да си ме питал.

Ще го тествам точно този релийз и ще пиша отзиви. Иначе за ресийвъра - да знам че това е истината, но виж цената + още поне толкова за що-годе добри говорители. Иначе се обезсмисля работата. Така че в този ценови диапазон, не можех да намеря по-подходящ продукт.
Иначе идеята е да го вържа към Дивата, и да изкарам няккаъв приличен за филми звук. За слушане на качествена музика, галеща душата бих ползвал внимателно подбрана стерео система, многоканалната би ми дошла в повече.

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Вто 27 дек 2011 17:59

http://zamunda.net/details.php?id=233232&hit=1 тествай и с това.За стереото си прав, но е заблуда, че е по-евтино особено в по-високия клас.Не ме разбирай погрешно и ми е ясно, че парите на никой не му стигат, но аз не разбирам покупката на тези "пищялки" за 600 лева.Евтиното след време излиза скъпо, а едва ли ти е проблем да изчакаш 2-3 а защо не и 6 месеца и да знаеш, че си се обзавел поне за 5 години, ако не и повече.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Вто 27 дек 2011 18:21

Ludia написа:...Иначе за ресийвъра - да знам че това е истината, но виж цената + още поне толкова за що-годе добри говорители. Иначе се обезсмисля работата. Така че в този ценови диапазон, не можех да намеря по-подходящ продукт...

Само да вметна, че за говорители спокойно може да ескалира адски много цената. Аз миналата година луднах като търсех. В ТехноМаркет/Полис изобщо не ми харесаха Джамо/JBL колоните, особено в сравнение с Джамото, което купихме за център в последствие... просто на гърба на центъра Джамо пише "Made in Denmark" и сигурно тежи повече от една фронтална от тия в маркета... От entry-level нещата останах най-впечатлен от Dali, но и там бяха едни 1500 - 2000 лв. за комплект 5.1 и без ресивър/усилвател, естествено.

Ако човек държи всичко да е от магазина, до 500 - 600 лв. действително няма как да се купят ресивър и колони.
Може и да е читав Logitech-а, нека си ги слуша с кеф Лудия, пък живот и здраве всички да сглобим по едно Hi-Fi някой ден.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 27 дек 2011 20:26

хора, само мога да кажа че нямам думи... :shock
това какъв звук извади....
изгледах това :
http://arenabg.com/details.php?id=d0209 ... 781732017b
не се усеща на 100% многоканален ефект, защото все още не съм разположил колоните както трябва, но за сила на звука просто нямам думи. Усилено на макс със сигурност се чуа поне 3 етажа нагоре и надолу, а изкривяване няма..
това са ми първите впечатления, тестовете ще продължат утре, че вече чакам полицаите на входната врата ;)

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Вто 27 дек 2011 22:24

Важното е ти да си доволен потребител, ние сме драскачи по форумите.Честито и една виртуална ракия ми дължиш :beer

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 28 дек 2011 9:32

pensiq написа:Важното е ти да си доволен потребител, ние сме драскачи по форумите.Честито и една виртуална ракия ми дължиш :beer
:beer ракията я имаш ;) а да беше по-близо щеше да е реална :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”