Здравейте! Може ли да ми дадете съвет какво трябва да погледна при избора VW Rabbit(за гаджето е). Предлагат ми един 1991г с двигател от Г3.Не разбирам много от двигатели и заведох един монтьор да я погледне.Каза, че става, ама мене нещо ме съмнява този прехвърлен двигател.Продавача ми каза, че е внос от Америка?!?Според вас възможно ли е това, все пак го дава за 3000лв. Голфа в Америка се казва Раббит, нали?Моля дайте мнение.
П.С Има ли някой впечатления от проходимостта на ГОЛФ КЪНТРИ?
Благодаря.

Съвет за Rabbit и Golf Country
- freelanders
- Автомобил:
- Двигател:
Съвет за Rabbit и Golf Country
Последна промяна от freelanders на Сря 20 сеп 2006 9:57, променено общо 2 пъти.
- Rabbit
- Зайцевъд
- Автомобил: Audi
- Двигател: BAT 2005
тъй, Golf в Америка и Канада е Rabbit, но това не означава, че е внесен оттам. Най-вероятно не е. Дали е имало производство за европа или някои коли просто са останали в европа не знам. Моя например е от швейцария.
Гледай кой е двигателя, ако има карбуратор-какъв е? /туй много важно, че с тия 2ЕЕ карбуратори няма оправия/. разбира се гледай и стандартните неща: ходова част, компресия на ДВГ, свещи, накладки, дискове и барабани...
успех
Гледай кой е двигателя, ако има карбуратор-какъв е? /туй много важно, че с тия 2ЕЕ карбуратори няма оправия/. разбира се гледай и стандартните неща: ходова част, компресия на ДВГ, свещи, накладки, дискове и барабани...
успех
- freelanders
- Автомобил:
- Двигател:
- 20vTurbo
- Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
- Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
- Контакти:
В Щатите само Голф 1 и Голф 5 се казват Рабит ... 2, 3 и 4 са си Голф. 1991 са си Голф 2. За тези които си мислят за кабриото което се прави до доста по-късно с купето на Голф 1, то си се води само "кабрио". Съответно, нещо те будалкат, бягай настрана. Голф 2 който се казвал Рабит със сменявани двигател, внос от Америка, много сложно нещо звучи.
Но ако все пак те интересува, лезно се познава дали е от Америка или не. 1-во фаровете са като на Джетите, правоъгълни а не кръгли. 2-ро километража е в мили. И ако някой все пак си е поиграл да ги смени тези две неща, то следното със сигурност не е сменил. Има гадни автоматични колани които сами се затварят и отварят заедно с вратата. Аз още си имам малко белегче на челото от таз идиотска Американска приумица.
Също така на вратата би трябвало да пише че е правена в Мексико.
Забележи колана на следната снимка:

Но ако все пак те интересува, лезно се познава дали е от Америка или не. 1-во фаровете са като на Джетите, правоъгълни а не кръгли. 2-ро километража е в мили. И ако някой все пак си е поиграл да ги смени тези две неща, то следното със сигурност не е сменил. Има гадни автоматични колани които сами се затварят и отварят заедно с вратата. Аз още си имам малко белегче на челото от таз идиотска Американска приумица.
Също така на вратата би трябвало да пише че е правена в Мексико.
Забележи колана на следната снимка:
Последна промяна от 20vTurbo на Вто 19 сеп 2006 19:48, променено общо 1 път.
- freelanders
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за на всички за информацията и съветите.Напълно се отказах, защото изглежда колата е била открадната-навих продавача да ми я даде да я покарам за ден-два... Дойде да ме вземе и ме помоли да го откарам(всъщност той си караше).Спряхме на една бензиностанция и слязох.Когато се върнах, колата беше със свалена предна табела.Попитах близкия полицай какво е станало и той каза,че търсят шофъора, защото се оказало,че табелите са откраднати.Прецених,че нямам повече работа там и хванах едно такси за към вкъщи...
П.С Рабитта беше с автоматични колани, климатик, фарове подобни на венто(не джета) и задница като на обикновен Голф2, а километража веше в мили, но под фолиото си личеше, че е оригинално е в километри.
Колата беше много интересна, но сега се чудя как съм могъл да се забъркам в това(кой знае от колко коли са взети части, за да се направи това извънземно автомобилче, ако може да се нарече такова...
П.С Рабитта беше с автоматични колани, климатик, фарове подобни на венто(не джета) и задница като на обикновен Голф2, а километража веше в мили, но под фолиото си личеше, че е оригинално е в километри.
Колата беше много интересна, но сега се чудя как съм могъл да се забъркам в това(кой знае от колко коли са взети части, за да се направи това извънземно автомобилче, ако може да се нарече такова...
- freelanders
- Автомобил:
- Двигател:
- 20V_Turbo
- Автомобил:
- Двигател:
freelanders написа:Блогодаря, но къде може да се види този VIN номер?
Има ли някой впечатления от проходимостта на ГОЛФ КЪНТРИ?
Благодаря.
На предното стъкло някъде долу от страната на шофьора.
Другият вариант е ако има лепенка някъде на шофьорският праг(
като минаваш преглед тук в САЩ,направо ти го сканират от там),ама не си спомням къде е точно.
P.S Не мога да ти кажа 100% че е там,защото на по-старите коли май ги слагат на различни места...знам ли
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”