Мой приятел претърпя птп, бая го одрусаха 120 лева за 20км.Иначе дадоха фактура и касов бон.Сам се блъсна заради това ,че е с летни гуми - това си е негова грешка разбира се и е писано в протокола за птп.Има каско но не знам къде е правено.
Че въпроса ми е дали ще му платят пътната помощ от каското или гражданската евентуално.
Застрахователя плаща ли пътната помощ при ПТП?
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Застрахователя плаща ли пътната помощ при ПТП?
Повечето ЗК имат клаузи за безплатна ПП при ПТП, но при различни условия. Едни казват до 20км., други до най-близкия сервиз или населено място и т.н. Ето напр. каква уловка има в клаузата на Български имоти:
Преференцията за безплатно техническото съдействие при щета е валидно само за леки и товарни автомобили до 3,5т. общо тегло и максимална дължина до 4,40м.
Ограничението по дължина означава, че ако си с Пасат, то не важи ПП.
Преференцията за безплатно техническото съдействие при щета е валидно само за леки и товарни автомобили до 3,5т. общо тегло и максимална дължина до 4,40м.
Ограничението по дължина означава, че ако си с Пасат, то не важи ПП.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
По-лесно ще е да кажеш къде е застраховката 

- MiLaNoTo
- Автомобил:
- Двигател:
Marto_VN написа:че е с летни гуми - това си е негова грешка разбира се и е писано в протокола за птп.Има каско но не знам къде е правено.
Че въпроса ми е дали ще му платят пътната помощ от каското или гражданската евентуално.
Галине, не мисля, че има значение къде е каското, ако правилно разбирам от автора на темата - ПТП-то е станало наскоро (тоест през зимния сезон), а водача е карал с летни гуми, което 100% означава, че абсолютно нищо няма да му признаят в който и да е застраховател, при все, че това е описано в протокола .... Ако има опция за пътна помощ, логиката е тя също да се ползва по предназначение, само ако потребителят коректно изпълнява условията в договора (така си мисля).
Иначе със сигурност знам, че Бул Инс и Евро Инс имат безплатна пътна помощ при каско сключено с тях, Армеец нямат.
Поздрави
- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
Армеец имат безплатна ПП в рамките на 150 километра
- MiLaNoTo
- Автомобил:
- Двигател:
Burner_inc написа:Армеец имат безплатна ПП в рамките на 150 километра
Не съм обърнал внимание, благодаря за корекцията

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
В закона гумите никъде не са разделени на зимни и летни и застрахователите ще си платят всичко борабар и репатрака
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Що ми се струва, че лепяха по колите с каското и едни лепенки за пътната помощ, на която трябва да се обадиш при ПТП? Затова е логично ЗК да ОСИГУРЯВА чрез тяхна фирма, а не да плаща фактури за пътна помощ, издадени от друг.
- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги благодаря ви за бръзите отговори и мнения.
- MiLaNoTo
- Автомобил:
- Двигател:
KirilGeorgiev написа:В закона гумите никъде не са разделени на зимни и летни и застрахователите ще си платят всичко борабар и репатрака
Така, последно само да вметна - след кратка проверка - почти всички застрахователи биха третирали подобен случай, като "груба небрежност" от страна на застрахования и съответно шанса да се заядат или да направят проблем с плащане е огромен. Но иначе колегата Георгиев е напълно прав - ако застрахования бъде пре*бан така да се каже от застрахователя, в случай че заведе дело в съда с нормално подготвен адвокат, би спечилил делото точно заради това което пише в закона

Хубав ден на всички!
- MiLaNoTo
- Автомобил:
- Двигател:
..........
Последна промяна от MiLaNoTo на Чет 05 яну 2012 20:30, променено общо 1 път.
Значи разликата м/у каско и гражданска е следната.При гражданската застрахователят на виновния водач плаща на другия участник в птп т.е. на този който НЕ Е виновен.
Този водач, който си е направил каско получава обезщетение от застрахователя, където си е направил каското БЕЗ значение дали е виновен или не.
Друг въпрос е дали в общите условия на застр.компания има предвиден репатрак или не.
Този водач, който си е направил каско получава обезщетение от застрахователя, където си е направил каското БЕЗ значение дали е виновен или не.
Друг въпрос е дали в общите условия на застр.компания има предвиден репатрак или не.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”