пукнато предно стъкло

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
basata-user
Автомобил: pasat b5
Двигател: 1.8T AEB
Контакти:

пукнато предно стъкло

Мнениеот basata-user » Чет 05 яну 2012 19:04

колеги днес ми се пукна предно стъкло :( пукнатина около 15 см застраховка нямам така че ще се купува стъкло но ново или тук от раздел VW автомобили на части :) моля за мнения

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Re: пукнато предно стъкло

Мнениеот brabus » Чет 05 яну 2012 19:14

Ако имаш кой да ти го постави може да потърсиш втора употреба. Ако нямаш такъв човек Кобра е твоята фирма. От тях ново и с гаранция и с монтаж.

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Чет 05 яну 2012 19:15

Според мен,вземи си ново,но гледай да не е най-евтиното китайско.Има разни дето са уж европеиски...

Потребителски аватар
ilianmilenin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilianmilenin » Чет 05 яну 2012 19:17

колега аз преди 2 години сменявах мойто предно стъкло от кобра ,взеха ми 200 лв да дойдат до дупница и да го поставят ,като в тази цена влезе и свалянето на прегледа и застраховката,стъклото е турско с черна лайсна отгоре колата ми беше голф 3 1.9 тди.

Потребителски аватар
basata-user
Контакти:

Мнениеот basata-user » Чет 05 яну 2012 19:21

преди година счупиха на баща ми на пасата предното стъкло в кобра му сложиха ново но лятото след автомивка арматурното табло блести в стъклото и заслепява и то през деня :| затова не ми се слага от там кобра не извършват ли и монтаж с стъкла на клиента или да си търся друг човек :|

Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Мнениеот vladobo » Чет 05 яну 2012 19:43

Извършват смяна с твое стъкло. Намери си от форума някое читаво и бегай да ти го сменят. Сменят и шипки на лайсните и си плащаш силикончето и щипките и си дават гаранция за монтажа.

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Чет 05 яну 2012 19:46

даа,аз съм със стъкло от кобра и вечер при разминаване е ад,нищо не се вижда,блести та мамата си scare ,ако намериш оригинално слагай него.

Потребителски аватар
basata-user
Контакти:

Мнениеот basata-user » Чет 05 яну 2012 19:49

дзвера написа:даа,аз съм със стъкло от кобра и вечер при разминаване е ад,нищо не се вижда,блести та мамата си scare ,ако намериш оригинално слагай него.

точно на такова ме е страх да не попадна :|

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Чет 05 яну 2012 22:55

Аз пък съм с тези дето през деня като е слънчево и се отразява таблото в стъклото. Найстина е страноо, при оригиналното го нямаше този ефект. Така че ако си намериш оригинално е най-добре :!: :!:

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Контакти:

Мнениеот brabus » Чет 05 яну 2012 23:04

Ами и аз съм със стъкло от Кобра и то на Аудито (А4 2003 г.) поради спукване на оригиналното и нищо не ми блести или отразява. Стъклото беше 340 лв. така наречено европейско. На мен ми се падна такова произведено във Финландия.

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Чет 05 яну 2012 23:08

brabus написа:Ами и аз съм със стъкло от Кобра и то на Аудито (А4 2003 г.) поради спукване на оригиналното и нищо не ми блести или отразява. Стъклото беше 340 лв. така наречено европейско. На мен ми се падна такова произведено във Финландия.

Може да има значение разположението на стъклото на колата или изработката на таблото , знам ли? При голф 2 ка ми това ми направи най-силно впечатление след смяната на стъклото.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Контакти:

Мнениеот brabus » Чет 05 яну 2012 23:32

Ами мислех за оригинален прозорец тогава. Можех да го намеря на 550 лв чисто нов, но цена без монтаж. В Кобра обаче ми поискаха 30% от фактурата на джама за монтаж...крайната цена ме отказа.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 06 яну 2012 21:34

basata-user написа:преди година счупиха на баща ми на пасата предното стъкло в кобра му сложиха ново но лятото след автомивка арматурното табло блести в стъклото и заслепява и то през деня :| затова не ми се слага от там кобра не извършват ли и монтаж с стъкла на клиента или да си търся друг човек :|

Ако е било външно и вътрешно почистване като го намажат таблото с ония гадни мазнотии ,не ще заслепява ами очи ще вади mhihi На голфа изрично подчертавам че искам само хубаво избърсване с влажен микрофибър без никакви л...а да се мажат ! Случвало ми се е да карам чужди коли "обработени" по тоя начин и винаги цялото табло се проектира на джама та бил той и оригинален !

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 07 яну 2012 0:57

Stivi написа:
basata-user написа:преди година счупиха на баща ми на пасата предното стъкло в кобра му сложиха ново но лятото след автомивка арматурното табло блести в стъклото и заслепява и то през деня :| затова не ми се слага от там кобра не извършват ли и монтаж с стъкла на клиента или да си търся друг човек :|

Ако е било външно и вътрешно почистване като го намажат таблото с ония гадни мазнотии ,не ще заслепява ами очи ще вади mhihi На голфа изрично подчертавам че искам само хубаво избърсване с влажен микрофибър без никакви л...а да се мажат ! Случвало ми се е да карам чужди коли "обработени" по тоя начин и винаги цялото табло се проектира на джама та бил той и оригинален !

Точно! :да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”