Двустранен протокол
-
- Автомобил:
- Двигател:
Двустранен протокол
Така колеги.Основния ми въпрос е при ПТП в което аз съм виновен,например ударил съм някой отзад.Мойте щети са предна броня,фарове,халогени решетка а на другата кола много по леки,например одраскана задна броня само.Имам ли право да сключим двустранен протокол,като на другата кола и няма нищо ама пък мойта отпред е доста зле,разбира се при съгласие на другия шофиор.И каква е процедурата после,как се заверяват тези протоколи за да мога да си зема парите от каското,трябва ли да ходя в кат и да съобщя за ПТП-то ,и втория въпрос дали ще ми напишат акт като отида после в кат.Ако някой колега е минал по този път и знае как се процедира,нека изкаже мнение и обясни подробно,ще бъда благодарен
- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Двустранен протокол
Можеш, ако никой от двамата няма претенции за вината на другия.
съставяте протокола, след това отивате в КАТ двамата и заверявате протокола - няма друго.
п.с. Не съм минал по този път , но начина е това.
по принцип трябва да си го пише всичко на протокола с указанията, ако искаш го прочети.
съставяте протокола, след това отивате в КАТ двамата и заверявате протокола - няма друго.
п.с. Не съм минал по този път , но начина е това.
по принцип трябва да си го пише всичко на протокола с указанията, ако искаш го прочети.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз знам че на него пише,но някой ми казват че за по тежко ПТП не можело протокол да се сключи,изглежда е лъжа ,а и като отида в кат няма да ми напишат акт нали
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
протокола може да се завери и с обаждане в кат
в момента на настъпването на птп-о,искаш да ти кажат номера

-
- Автомобил:
- Двигател:
те ми казват някакъв номер така ли
- svetlin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Обаждате се в КАТ и ви дават номер и с него и протокола отиваш при застрахователя. Обаче има едно "но". Застрахователите искат колата да е в движение иначе не признават щетата без протокол от КАТ. Не знам обаче какво имат в предвид под в движение дали да влезе халето за огледи на собствен ход или ще се заядат за счупените фарове например защото така колата се води технически неизправна...
-
- Автомобил:
- Двигател:
е защо неизправна,тя си е на ход,просто счупена броня ,фарове халогени,решетки ,всичко което се е смазало при ПТП-то ,ти няма как да кажеш на колата кое да се счупи или така си мисля поне,затова и пуснах тази тема да може да се изясни от начало до край как е процедурата
-
- Автомобил:
- Двигател:
е при положение че аз съм виновен и имам много щети а човека пред мене няма никакви, и имам 4 точки в книжката,дойдат ли актче и може и без книжка да остана,затова е въпроса при тези щети може ли да се мине без кат
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
alexass13 написа:Двустранния протокол не Ти върши работа,винаги викай КАТ ако искаш после да вземеш нещто от застрохователя.
Това твърдение изобщо не е вярно и не заблуждавай колегите, когато нещо не ти е ясно.

Протоколът върши идеална работа, стига да е попълнен правилно и в него да е вписан номера за ПТП, който се взима от КАТ по телефона. Ходенето в КАТ на място е абсолютно излишно и ненужно. Викането на КАТ, особено в твоя случай, когато си виновен, ще ти донесе само неприятности - ще ти напишат АКТ.

Аз на два пъти съм взимал прилични суми с протокол от ГО на виновния при различни застрахователи и твърдя, че протоколът си е добър и цивилизован начин за оправяне на последиците при ПТП.

п.п. Протоколът не може да се попълва допълнително, а само на мястото на ПТП-то в два еднообразни екземпляра за всяка от страните и долу, при подписа, единия трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да напише "виновен съм за ПТП", а другия - "не съм виновен за ПТП".

Отделно може да се консултираш със застрахователя си преди да попълниш протокола. А и за регистрация на ПТП може да звъниш вместо в КАТ, директно на 112, и операторът ще ти даде регистрационен номер.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
При условие че неговите щети са наистина малки,защо просто не му ги платиш и да си спестиш ядовете със гражданската по-нататък. А и без това при условие,че си виновен не знам какво ще вземеш то застраховката,освен ако нямащ каско.
П.П. тая простотия със 112 и КАТ е много объркана. Едно че там диспечерките им са хванати от кол и въже, и липсва комуникация между тях и КАТ.
П.П. тая простотия със 112 и КАТ е много объркана. Едно че там диспечерките им са хванати от кол и въже, и липсва комуникация между тях и КАТ.
- Pokerstars
- Автомобил: Audi A4 B7
- Двигател: 2006
Малко офф.Когато другия водач е виновен викайте КАТ,защо ли?Защото 2-3 пъти нарушавах правилата във всеки случай акт или фиш,2 пъти мене ме удряха писахме протокол и на виновните нищо,това с протоколите за мен е простотия,но това си е мое мнение.На КАТ това им е работата. 

-
- Автомобил: VW Sharan
- Двигател: 2001
- Контакти:
Щом имаш каско отивай да ти завеждат щета, като си се разминал с акта защо да се набутваш.
На мен са ми плащали бе протокол от КАТ.
На мен са ми плащали бе протокол от КАТ.
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
alexass13 написа:Двустранния протокол не Ти върши работа,винаги викай КАТ ако искаш после да вземеш нещто от застрохователя.
що говориш глупости

към автора ти щом си виновен имаш интерес за такъв протокол, аз звъннах в мвр дадоха номер и на другия ден отидох завериха го, биха печата и така.искат колите дда отидат на места определени за огледи, защото тея протоколи се пишат при леки щети, зависи и на коя компания де ама идете до твоя застраховател те ще ви кажат какво да правите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги запомнете че двустранни протоколи се попълват само когато и двата автомобила могат да се движат на собствен ход/не е изтекло маслото на ДВГ или повредена ходова част и други!!!!/,ПТП е с не повече от 2 автомобила и задължително се взима номер по телефона от КАТ или 112 /без начение/.Ако участниците в ПТП са 3 или повече протоколите не се признават от застрахователите и за това се вика задължително кат.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”