Колеги помогнете - няма тяга,висок разход Бора AHF

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Колеги помогнете - няма тяга,висок разход Бора AHF

Мнениеот PagocmuH » Чет 29 дек 2011 19:29

Давам пример от вчера.
Наложи ми се да заведа детето на лекар,от там до аптеката за лекарства,после обеарно в гаража.

10.5/100 бях минал точно 11 км

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 29 дек 2011 20:18

PagocmuH написа:Давам пример от вчера.
Наложи ми се да заведа детето на лекар,от там до аптеката за лекарства,после обеарно в гаража.

10.5/100 бях минал точно 11 км

Изобщо не ти е по-темата примера. ПД си харчи 1-2л повече от воле, а в пасата трябва да почерпиш за такъв разход :beer

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Пет 30 дек 2011 13:32

Карах и ПД 130кс (Бора) сега карам Г4 110кс (АХФ) разхода е еднакъв ако не го смятаме много,ама много точно градско около 8-9+ извън 5-6+ Няма икономичен дизелов Голф.(само да не вярвате на бордовите комп.)
п.с Незнам как се движат тези стойности при СДИ моторите?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пет 30 дек 2011 14:20

kn9453 написа:Карах и ПД 130кс (Бора) сега карам Г4 110кс (АХФ) разхода е еднакъв ако не го смятаме много,ама много точно градско около 8-9+ извън 5-6+ Няма икономичен дизелов Голф.(само да не вярвате на бордовите комп.)

Да, ако не смяташ 1-2л за разлика mhihi А какво е икономично за тебе, 3-4/100 градско ли? :screwy Вчера го зясякох пак, аз борд комп нямам... 19,9л нафта - 280км. Само в София, с МНОГО ръчкане този път. Който му е много - да ходи пеш :beat_butt2

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пет 30 дек 2011 15:05

Хулигане,можеше да ги направят поне 6 градско да харчат(средно) :gruebel

tdi_20yare
Автомобил: audi a3
Двигател: asz+brezel

Мнениеот tdi_20yare » Пет 30 дек 2011 15:24

kn9453 написа:Карах и ПД 130кс (Бора) сега карам Г4 110кс (АХФ) разхода е еднакъв ако не го смятаме много,ама много точно градско около 8-9+ извън 5-6+ Няма икономичен дизелов Голф.(само да не вярвате на бордовите комп.)

Аз на бордовия спрях да вярвам,ама като си направя пълно-пълно на бензиностанцията май на теб не бих ти повярвал...Моя е от тъпите мотори АФН,но мисля че АХФ и 90 коня моторите са най икономичните версии и то сложени на по леките купета на голф(не на пасати и бори)...Друг е въпроса дали си джалатин и на първа и втора обичаш да тормозиш колата,за да покажеш как изтегля турбинката,или да си пробваш чипа,така мога да повярвам на тези 9-10л....Сега и град с град не си прилича,в едидия има много тежък трафик,в другия минаваш почти без да спираш...Незнам приятел,имам авери с много видове коли от много марки и все като идем някъде на разходка просто са смаяни от разхода на голфа,отначало никой не вярваше..Говоря ти така защото свеки път пълня до горе и горе долу следя какво се случва с разхода... :beer

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Пет 30 дек 2011 16:19

tdi_20yare написа:ама като си направя пълно-пълно на бензиностанцията май на теб не бих ти повярвал... Говоря ти така защото свеки път пълня до горе

Добре бе разбрахме,че си баровец :Mr Green Fun
Пълно - пълно...до горе...на максссс......във всяка тема ли ще го споменаваш :?: :applause:
Комплексираш нас...онези с по 10 лв за цяла седмица :cry: facepalm

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Пет 30 дек 2011 23:00

Е да де но така се мери разход.Всичко друго е неточно.

tdi_20yare
Автомобил: audi a3
Двигател: asz+brezel

Мнениеот tdi_20yare » Съб 31 дек 2011 13:14

Даскала™ написа:
tdi_20yare написа:ама като си направя пълно-пълно на бензиностанцията май на теб не бих ти повярвал... Говоря ти така защото свеки път пълня до горе

Добре бе разбрахме,че си баровец :Mr Green Fun
Пълно - пълно...до горе...на максссс......във всяка тема ли ще го споменаваш :?: :applause:
Комплексираш нас...онези с по 10 лв за цяла седмица :cry: facepalm

Абе човек незнам какъв ти е проблема,хем човека ти каза как се мери разход,ти продължаваш да насаждаш омраза,незнам кой има проблем...Обеснявам като бял човек нещо което ти приемаш за надуване,а по принцип така се засича,и не искам като кажа нещо да изглежда се едно съм сипал по 10-20кинта и изведнъж някви смеки и скъсани полуоски и чудеса...Аз ти казах жив и здрав и като си пълниш пълно-пълно тогава давай мнения,другото е една заблуда и обеждения....Незнам кой е с 10лв на седмица и не ме интерсува,както сигурно и аз не ви интерсувам,всеки си знае с какво разполага..Комплексирания ти отговор срещу мен,че ти откъде идваш,а аз натам съм отивал,показва,кой е комплекса...Весела прекарване на новата година.... :beer

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Съб 31 дек 2011 13:16

Тука го обърнахте на лаф моабед и само пълните темата с глупости и така и не се разбра как човека да си отстрани проблема!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 31 дек 2011 14:20

Sashko_Trg написа:Тука го обърнахте на лаф моабед и само пълните темата с глупости и така и не се разбра как човека да си отстрани проблема!

Нормално да стане така. Хора дето си засичат разхода по стрелка и по лампа :screwy могат ли да бъдат достоверен източник за разхода? :Mr Green Fun ТДИ_20_жахре си го е засякъл по възможно най-точния начин (доколкото може да се вярва на бензиновите колонки де). Много се вкарвате във филма с тия разходи. Имам чувството, че всеки пети, който си купи дизел остава неприятно изненадан, останалите 2 - също, но не си признават, да предположим, че другите 2-ма знаят за какво иде реч, щото са карали и преди това дизел, ама им е изгодно. Това в кръга на шегата, ама... покрай нея да си кажем и по някоя истина mhihi

V@lDo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот V@lDo » Съб 31 дек 2011 15:16

Figo написа:Значи - от цялата работа разбрах че ми беше блокирала геометрията - вече не е! върви по -добре но разхода ме трепе и немога да разбера от къде гори толкова! Кажете какво да проверявам,някви причини евентуално от къде може да е толкова висок Д**ба и разхода...

За да разбереш дали актуатора ти не е заминал и държи ли вакуум, откачаш му тръбичката от н75 и замускваш с уста и задържаш. Трябва да се движи много лесно/свободно и като го задържиш в крайно положение да не се връща.
Направи свестни логове на 3, 8 и 11канал на 3та или 4та предавка от 1200 до 4000 оборота с пълна газ, без да ги конвертираш.
Тези логове, които си постнал единия е супер като показания, а в другия нещата са много зле - много ниски стойности на дебитомер и никакъв надув на турбината. Също виж и за някакви грешки. Може и катализатора да си махнеш, ако не си го направил.

Потребителски аватар
Figo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Figo » Пон 09 яну 2012 11:02

Колеги, някаква вероятност някой датчик да се е прецакал и да отчита че е постоянно студена и от това да гори много?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пон 09 яну 2012 11:45

Figo написа:Колеги, някаква вероятност някой датчик да се е прецакал и да отчита че е постоянно студена и от това да гори много?

Не. Поне не и в такива мащаби. На Ваг-ком се виждат всички темп стойности - гориво, антифриз. Ако има прецакан датчик, то е очевидно по стойностите. Термостата как е, държи ли си 90 градуса по стрелката веднъж като загрее?

Потребителски аватар
Figo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Figo » Пон 09 яну 2012 11:53

Ами в студено време трудно загрява и рядко държи 90 градуса,но през повечето време държи 85-6-7 там някаде .. на баща ми пасата след смяната му загрява след 1-2 км и духа топло мн малко му трябва а тази ъпсурт да загрее толкова бързо

Върни се в “Дизелови агрегати”