Вече няколко години си карам Полото на бензин, но ми се струва, че е време да си сложа газ. То с тоя бензин, който постоянно поскъпва нямам друг начин. Не се издържа вече. Става въпрос за Поло 98 г. 1.4i
Минавам по около 10 000 км. на година с него.
Искам да попитам тук, защото знам, че повечето пъти получавам компетентни и точни отговори. Къде е удачно (за София) да си монтирам ГИ и евентуално каква марка, защото избора е наистина голям, а аз изобщо не съм запознат с тази материя? По принцип в колата се качвам, врътвам ключа и потеглям. Капака се отваря само за доливане на течност за чистачки.
Ясно е, че цените за монтаж на различните видове ГИ не са особено различни в различните сервизи, за това питам за отношение и качество, съответно поддръжка и сервиз, гаранция и т.н.
Също така какви ще бъдат предимствата и недостатъците, след като евентуално се монтира ГИ. Чувам, че мощността пада (аз имам и клима и сигурно съвсем ще умре милата колица), разхода се вдига (надявам се леко), но като цяло май е по-добре, след като масово хората слагат ГИ.
А иначе съм избрал ГИ, защото разхода ще е почти като на бензин и предполагам струва около 1000 лв. Поне така казват повечето хора. Не съм се интересувал за метан, но ми се струва, че инвестицията там е доста по-голяма.
Ще съм благодарен за мнения.

Време за ГИ на Поло 98г. ?
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Време за ГИ на Поло 98г. ?
Заинтересувай се и за метана, ако сложиш стари, а не нови бутилки разликата ще е доста малка. А после ще ти бъде много по-евтино. Ако си с инжекцион може и да не почувстваш разлика в мощността в сравнение с бензин. Ако си с метални колектори си сложи обикновена метанова уредба и ще ти излезе под 1000лв (на мен ми излезе под 500лв). С обикновена метанова уредба загубата на мощност обаче е чувствителна.
- ostavime
- Автомобил: Мазда
- Двигател:
Е то така и така не е от най-мощните коли това Поло, така че ако загуби и още... май не е добре. Колкото до втората ръка - не. Не мисля да рискувам с втора ръка. Ако ще слагам нещо, то ще е ново и с гаранция.
Благодаря за предложението.
Ето на какво попаднах като порових.
http://www.eurogas-bg.net/price_gas_injection.php
Благодаря за предложението.
Ето на какво попаднах като порових.
http://www.eurogas-bg.net/price_gas_injection.php
-
- Автомобил:
- Двигател:
ако караш в града слагай метан.ако караш извънградско много не става ,защото оставаш без багажник и няма метан навсякъде и ще ти се налага да караш на бензин от време на време и се губи файдата.за града да не ти пука там мощност не ти трябва.ако не ГИ каквото и да сложиш мотора ти е непретенциозен ще върви.разхода ти би трябвало да не е повече от литър над бензиновия.карал съм фабия 1.4 60 коня и на бензин в моите крака е падала и малко под 8 ,не знам колко ти харчи на теб но ще си се ориентираш.имай в предвид че зимата ако караш 2-3км и спреш и после пак няма да имаш икономия от газта.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
ostavime написа:Вече няколко години си карам Полото на бензин, но ми се струва, че е време да си сложа газ. То с тоя бензин, който постоянно поскъпва нямам друг начин. Не се издържа вече. Става въпрос за Поло 98 г. 1.4i
Минавам по около 10 000 км. на година с него.
Искам да попитам тук, защото знам, че повечето пъти получавам компетентни и точни отговори. Къде е удачно (за София) да си монтирам ГИ и евентуално каква марка, защото избора е наистина голям, а аз изобщо не съм запознат с тази материя? По принцип в колата се качвам, врътвам ключа и потеглям. Капака се отваря само за доливане на течност за чистачки.
Ясно е, че цените за монтаж на различните видове ГИ не са особено различни в различните сервизи, за това питам за отношение и качество, съответно поддръжка и сервиз, гаранция и т.н.
Също така какви ще бъдат предимствата и недостатъците, след като евентуално се монтира ГИ. Чувам, че мощността пада (аз имам и клима и сигурно съвсем ще умре милата колица), разхода се вдига (надявам се леко), но като цяло май е по-добре, след като масово хората слагат ГИ.
А иначе съм избрал ГИ, защото разхода ще е почти като на бензин и предполагам струва около 1000 лв. Поне така казват повечето хора. Не съм се интересувал за метан, но ми се струва, че инвестицията там е доста по-голяма.
Ще съм благодарен за мнения.
На какви разстояния се кара колата? Щото нали знаеш, че инжекционът превключва на газ като достигне дадена температура на антифриза. Т.е. ако караш на къси разстояния предимно не виждам смисъл от газова, ти реално през 50-60% от времето през зимния период ще си на бензин.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това което казва stefan4o e вярно,все пак има настройка на компютъра на колко градуса на антифриза да превключва и винаги може да се зададе по-ниска стойнот така че да превключи по-бързо,но наистина ако караш на много кратки разтояния икономия голяма няма да реализираш 

- ostavime
- Двигател:
Не карам на дълги разстояния, но все пак колата не се кара само зимата, а студа през зимата на практика е 3-4 месеца. До офиса ми е около 6 км. , но си имам и други разходки и километри си се струпат.
Но пак казвам, за зимният период може би сте прави, ама нали ще дойде и лято.
Но пак казвам, за зимният период може би сте прави, ама нали ще дойде и лято.

-
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:ostavime написа:На какви разстояния се кара колата? Щото нали знаеш, че инжекционът превключва на газ като достигне дадена температура на антифриза. Т.е. ако караш на къси разстояния предимно не виждам смисъл от газова, ти реално през 50-60% от времето през зимния период ще си на бензин.
Не ги слушай! Танас гилди - яс гилди - лято идва! Пасата загрява за 4 - 5 минути на място или 3-4 км. 13лв/100 срещу 22/100

- mmkosev
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега.Аз съм с поло 1.4 60 коня като теб.Сега това което ще ти кажа е от собствен опит.Слагай газов инжекцион тъи като има ред предимства.Избива се за около 10к. километра.Зимата при -5 обръща на газ след около 3 километра,а лятото след макс 300 метра.Обикновенна уредба е най голямата простотия за тоз двигател,пръска колекторите и др.Метана много тежка много място мнооооого тромава.Метана е единствено алтернатива за бакшишите.А газовия инжекцион съм се убедил пак от опит че е много важно не марката а този който ти го монтира да знае как да го настрой.Аз съм с български слаган в зарата но в последствие настроен в София от фирмата която ги произвежда.Сега върви като на бензин.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Друг плюс на метана, е че не се влияе толкова от студа.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
С тоз двигател си само за Г.И.За прехвърлянето от газ на бензин през зимата не се притеснявай,може да се настрои на колкото си искаш.Моя съм го направил на 15 градуса и втора зима нямам ядове,докато я изкарам от гаража и вече е на газ.Наистина внимавай при кой ще е мантажа и да не ти наблъскат разни турски боклуци(изпарител,клапан,рейка)че после само ядове ще береш 

- ostavime
- Двигател:
Много благодаря на писалите за мненията. Изглежда ще слагам ГИ, решено е.
Пък дано да няма проблеми след това.
Сега остава да избера и правилното място. Ако някой има предложения, моля да ги сподели.
Благодаря.

Сега остава да избера и правилното място. Ако някой има предложения, моля да ги сподели.
Благодаря.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Без да правя реклама спецялно за ГИ не съм чул някой познат да се оплаче от този сервиз http://www.eurogas-bg.net/
Иначе за сервизи тука има изписано можеш да четеш.
Иначе за сервизи тука има изписано можеш да четеш.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
ostavime -Не се притеснявай от ГИ и че пали и работи на бензин докато антифриза стигне някъде 45 грЦ. Палиш и я оставяш да работи на ПХ 2-3-4-5 мин според околната температура. На борд комп разхода на бензин при минус 8-10 гр и веднага потегляне е направо ужасяващ.Моторът ти е малък и посочените времена ше са 2 пъти по-малки - не като да имаш 10-11л антифриз в системата и по 2 трби околоф 22мм дълги около 3 м открити под автомобила.
- ostavime
- Двигател:
Понеделник съм в сервиза. Дано всичко да е точно.
Ще пиша в последствие.

Ще пиша в последствие.
Върни се в “Автогазови уредби”