Б3 1.8 ми 93г. АВS мотор чукане при отпускане на съединител

Техническа и сервизна информация за Passat
aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Б3 1.8 ми 93г. АВS мотор чукане при отпускане на съединител

Мнениеот aaaaakt » Чет 12 яну 2012 21:00

Здравейте колеги и за много години с пожелания за здраве и здрави love.vw.
Имам следния проблем от няколко дни усетих че при смяна на скоростите при натискане на съединителя и отпускането му се чува чукане /като звук че се обира някакъв луфт/в двигателния отсег при смяна на скоростите .Предположих че са заминали тампони и купих и трите при условие , че ми се наложи и смяна на предно стъкло при което са ми начупили тавана отпред при огъването му явно при лепенето м-ка им :banghead: .Взех колата днес вечерта но установих че пак при смяната им се получава същия звук , както и при отнемане на газта и подаване в движение пак същото.Направо ужас.Малко много ми се събра някакви идеи :( . Машината ми е Пасат 1.8 ми 93г. АВS мотор,комби.Благодаря и с поздрави

Потребителски аватар
milen_1975
Автомобил: VW Passat Variant B4
Двигател: 1.8 ABS 1993

Re: чукане при отпускане на съединител

Мнениеот milen_1975 » Чет 12 яну 2012 23:36

Колега, разгледай мойта тема! Май проблема ни е идентичен!
viewtopic.php?f=6&t=294949 :beer

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Re: чукане при отпускане на съединител 1.8 ми 93г. АВS двигател

Мнениеот aaaaakt » Пон 16 яну 2012 19:01

здравейте момчета при мен проблема си остана .Ходих при майстор , който я гледа пробва и ми каза , че най вероятно е проблема в скоростната кутия където има луфт някъкъви ми показа свалена от мерцедес на която при движение на "Остта" :oops: която стърчеше от самата кутия при движение с ръка се получаваше същтия шум. .Но не е проблем да си карам.Е карам си но много ме дразни и ме притеснява да не стане по голяма беля.Навсичкото отгоре май ми е заминал и някой лагер защото при натискане на съединител изчезва лек шум , като от търкане при отпускане на съединителя се появява отново.Но и за него отговорът бе че е заминал лагер в скоростната кутия и да си карам така.Направо незнам вече.За гърнето ме попита дали е на скоби или на болтове данеби шума да е от там.Лошото е чу този "Луфт" се появи преди от около няколко седмици преди не съм имал проблеми.
Колега milen_1975 ти докъде стигна с проблема.Благодаря на всички и който има някакви предположения да помага :bowdown

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 18 яну 2012 18:50

При скоростите принципът е караш,докато се счупи и я изхвърляш.Слагаш следващата и си караш.Поне за тези коли има кутии с лопата да ги ринеш.Не си заслужава да се ремонтира.
:beer

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aaaaakt » Чет 19 яну 2012 15:07

zfa159 написа:При скоростите принципът е караш,докато се счупи и я изхвърляш.Слагаш следващата и си караш.Поне за тези коли има кутии с лопата да ги ринеш.Не си заслужава да се ремонтира.
:beer

здрасти :lol: съгласен само, че преди около 4-5 месеца цепих хутията при Ваското и сменявах пружината на вилката на задна скорост и кутията си е екстра.А и като знам как се кара по някога предпочитам да си отремонтирам моето

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 19 яну 2012 19:14

Е да, за пружина и т.н. е поправимо и е евтино,но като свалиш кутията и я разглобиш и се окаже,че е заминала половината вътре,няма да искаш да я правиш (един опорен лагер на вала е 60-70лв само,тя има поне 4 в себе си :) ).Колелата за предавките със синхронизаторите са по 200-300лв :screwy (5 предавки по 200-300лв,смятай си сам :) ).Ако искаш да я ремонтираш като хората де,иначе се закърпва там със смяна на 1-2 лагера и около 250-350лв за части с труда по смяната и колкото изкара ( при мен на другата ми кола - цели 150км :D ),затова съм на мнение,че има ли да се сменят повечко нещица (превъртяли лагери по леглата и такива страшни неща),по-добре да се изхвърли и да се вземе друга :)
Това,което пропуснах да напиша в горния си пост е,че първо се сваля кутията и се гледа какво става вътре и тогава да се прецени :).Ясно,че за една пружинка или една сачма,няма да изхвърлим кутията,ама ако диагнозата на твоя майстор е била правилна (което ще се види,като се разглоби),не си заслужава да я ремонтираш.

Потребителски аватар
milen_1975

Мнениеот milen_1975 » Нед 22 яну 2012 3:38

При мен проблема си остава открит за сега! Нема паре в момента и изчаквам да се позатопли времето, че сега всичко се е вкоченясало и скърца, трака, грома! И мен ме дразни този шум, ама ще пойзчаам тия снегове да се поразкарат и ще търся пак. Въпреки, че незнам от къде да започна, като уж всичко си е как требва. Смених, както съм описъл в мойта тема, предния голем тампон на двигателя, който наистина беше заминал, но проблема си остана :D

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aaaaakt » Нед 22 яну 2012 10:27

и аз си карам така братче дано не се :bishop ,през седмицата ще ходя при някакъв арабин познат на шефа ми в надежда -некоя си , който се занимава само с БМВ и бил голям разбирач по тунинги и двигатели и всичко останало да я погледне да видя какво ще измъдри и той .Дано не е проблем , че го търкалям така но знаеш с финикийците точно сега е кофти и на това време не е ни за работа или каквото и да било въпроса е да видя дали може да се отстрани

Потребителски аватар
milen_1975

Мнениеот milen_1975 » Вто 24 яну 2012 2:12

После думай да чуем, какво ти е измъдрил арабина.. :beer

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Вто 24 яну 2012 10:11

колега,като подаваш и отнемаш газта на скорост дръж лоста и наблюдавй има ли изместване.Ако има е тампон на скоростната гаранция.За луфта в кутията всички го имаме,но той издава специфичен звук който в купето не се чува.
Трябва да отидеш да ти огледат втулките на носачите като най-вероятни,после тампоните на стабилизиращата щанга.Аз лично скоро смених цялата предница заради тея носачи,много грозен и силен удар се чува,особено при тръгване и спиране.
Най сигурна и лесна диагностика е да я включите на скорост и да прилашкват купето на ръка,наблюдавайки двигателния отсек и търсейки шума...

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aaaaakt » Пет 27 яну 2012 7:07

здравей Zlatina все още няма как да отида на това хубаво време на канал да го погледнат но дано това да е проблема.Чакам малко да се разкара снега и ще ходя при прехваления арабин в надежда да погледне и той и дано да е най малкото.благодаря

Потребителски аватар
пинко
Автомобил: passat b4
Двигател: 1.8 abs 1994

Мнениеот пинко » Пет 27 яну 2012 21:52

aaaaakt написа:здравей Zlatina все още няма как да отида на това хубаво време на канал да го погледнат но дано това да е проблема.Чакам малко да се разкара снега и ще ходя при прехваления арабин в надежда да погледне и той и дано да е най малкото.благодаря

колега един съвет от мене,не си давай колата на арабин никога

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 28 яну 2012 0:16

При Пасат В3 няма никакъв шанс да се измества скоростния лост при скъсан тампона на двигателя,защото връзката между лоста и кутията е посредством жила и дори при липсващ преден тампон (откъснат тотално),мотора прави 10-15см ход при тръгване и се връща при спиране,лоста седи на мястото си като закован без дори да има вибрация на него :) Причината е,че и бронята на жилото и самото жило са вързани към кутията и лоста няма как да се измести при местенето на кутията насам-натам.
Местене на лоста се усеща само при коли с лостова система между лоста и кутията.

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Съб 28 яну 2012 11:05

Е,да уважа спора дето се заражда,при Б4 където всичко е аналогично на Б3,при скъсан десен тампон на двигатела и ляв на скоростната кутия,имаше изместване на лоста.Може би при изместването на самата кутия се опъват жилата,не съм се замислял.

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aaaaakt » Съб 28 яну 2012 11:36

: vw fen дано да се установи начин за отстраняване на чукането

Върни се в “Passat”