Проблем - клапа на вентилационната система!
- GRiND BaSTaRD
- Автомобил: VW Golf Mk5 2006
- Двигател: BSE 1.6 75 kW
Проблем - клапа на вентилационната система!
Тия дни ми направи впечатление, че когато поставя ключа на вентилацията и парното в положение "0", продължава да влиза въздух през вентилационните отвори в купето, все едно ключа е в междинно положение между "0" и "1". Неприятно е, понеже винаги духа на краката отдолу или на предното стъкло! Та се чудя това нормално ли е, 'щото принципно си мисля, че като е на "0" би трябвало да затваря централна клапа (или какво там друго?) и да няма възможност за влизане на въздух отвън в купето? Предполагам, че точно в това е проблема. Ако някой има идея, как се разглобява инсталацията, за да се стигне до тая клапа, моля за съвет. Колата фабрично е и с климатик.
Последна промяна от GRiND BaSTaRD на Чет 28 сеп 2006 16:26, променено общо 2 пъти.
- GRiND BaSTaRD
- GRiND BaSTaRD
Колега handycam, мисля че по-горе ясно съм обяснил, че точно когато ключа е в положение "0", притока на въздух в купето не спира - все едно врътката е точно в междинното положение м/у "0" и "1" без да е включен вентилатора!
Колега Muncho, става въпрос за тройка - под аватара ми се вижда модела на колата.
Колега Muncho, става въпрос за тройка - под аватара ми се вижда модела на колата.
- GRiND BaSTaRD
Добре, а как да ти обясня, че е на "0" и долното копче е изключено, затворени са клапите на духалките (и естествено климатика е изключен) и продължава да духа при движение отдолу на краката и отгоре на предното стъкло където са отворите??!handycam написа:ами да неспира, и аз по горе съм обяснил че спира на 0 само на тези които са без климатик.на тези с климатик се спира от долното копче.
- GRiND BaSTaRD
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
GRiND BaSTaRD написа:Ей хора, така ли няма и 1 човек в тоя форум, който да знае дали има централна клапа на вентилационната система и ако да, къде се намира тя и как се разглобява?!!!
Да знаеш случайно къде се намира радиаторчето на парното на Г3? - Е те там до него е централната клапа, ама повярвай не искаш да знаеш как се стига до нея...
- Ico74
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
КОлЕГА КАТО рАЗВИЕШ ПлАСмАСАТА ПОД ЖАбКАТА ВЪВ лЯВАТА СТрАНА ЩЕ ВИДИШ ЕДНО ЖИлО КОЕТО КАТО ВЪрТИШ ВрЪТКАТА СЪС СТЕПЕНИТЕ НАТИСКА ЕДИН мИКрЕК И НАИ ВЕРОЯТНО СЕ Е ИЗМЕСТИЛО МАЛКО ЖИЛОТО И НЕ ГО НАТИСКА И ОТТАМ НЕ ТИ УПРАВЛЯВА КЛАПАТА ЗА ВЪНШНИЯ ВЪЗДУХ.МЕЖДУ ДРУГОТО КАТО ВЪРНЕШ ВРЪТКАТА НА НУЛА ЧУВАШ ЛИ МОТОРЧЕТО КОЕТО ДВИЖИ КЛАПАТА
- GRiND BaSTaRD
vasstop написа:Да знаеш случайно къде се намира радиаторчето на парното на Г3? - Е те там до него е централната клапа, ама повярвай не искаш да знаеш как се стига до нея...
Ами то, ако знаех къде се намира, едва ли щях да се излагам да задавам такива тъпи въпроси, ама... Та къде се намира тая

Ico74 написа:КОлЕГА КАТО рАЗВИЕШ ПлАСмАСАТА ПОД ЖАбКАТА ВЪВ лЯВАТА СТрАНА ЩЕ ВИДИШ ЕДНО ЖИлО КОЕТО КАТО ВЪрТИШ ВрЪТКАТА СЪС СТЕПЕНИТЕ НАТИСКА ЕДИН мИКрЕК И НАИ ВЕРОЯТНО СЕ Е ИЗМЕСТИЛО МАЛКО ЖИЛОТО И НЕ ГО НАТИСКА И ОТТАМ НЕ ТИ УПРАВЛЯВА КЛАПАТА ЗА ВЪНШНИЯ ВЪЗДУХ.МЕЖДУ ДРУГОТО КАТО ВЪРНЕШ ВРЪТКАТА НА НУЛА ЧУВАШ ЛИ МОТОРЧЕТО КОЕТО ДВИЖИ КЛАПАТА
Благодаря за съвета, колега, явно ще се наложи да свалям тая пластмаса под жабката отдясно и да проверя това жило. А виж за моторче изобщо не съм знаел, че има и нямам никаква идея дали то работи...
- passat 1.8 adz
- Автомобил:
- Двигател:
Колега GRiND BaSTaRD, ще споделиш ли опита после.
Днес погледнах какво става под филтъра на климатика (откъм двигателя) при пуснат/спрян климатик. Това, което установих е, че независимо какви копчета или врътки манипулирам вътре, отвън през въздуховода ВИНАГИ се вижда перката на климатика, т.е. никога не се затваря клапата за притока на въздух отвън. На дъното на въздуховода се вижда пластмаса, облечена с дунапрен, която вероятно е клапата, но тя не се помръдва с копчето или с врътки. Четох някъде, че тя би трябвало на колите с климатик да се затвори про положение "0" на врътката, но при мен не се затваря. Пробвах да я побутна с ръка
, но запецва и не иска да се затвори (ако въобще това е идеята
). Вижда ми се очевидно, че нещо е прецакано, не може да не се спира притока отвън по никакъв начин, но не знам какво да погледна. ПОМАГАЙТЕ
Колега Ico74 - при мен отдясно има Airbag и няма жабка
. Имаш ли идея къде да разглобявам, от долу ще се види ли нещо?
Днес погледнах какво става под филтъра на климатика (откъм двигателя) при пуснат/спрян климатик. Това, което установих е, че независимо какви копчета или врътки манипулирам вътре, отвън през въздуховода ВИНАГИ се вижда перката на климатика, т.е. никога не се затваря клапата за притока на въздух отвън. На дъното на въздуховода се вижда пластмаса, облечена с дунапрен, която вероятно е клапата, но тя не се помръдва с копчето или с врътки. Четох някъде, че тя би трябвало на колите с климатик да се затвори про положение "0" на врътката, но при мен не се затваря. Пробвах да я побутна с ръка

Колега Ico74 - при мен отдясно има Airbag и няма жабка

Въздуха никога не се спира. Просто така е направено. Можеш винаги да регулираш температурата като завърташ копчето за топло и студено. А ако искаш да се спре потока на въздуха можеш да го насочиш да духа само на централната конзола и да затвориш духалките, както и да затвориш страничните духалки до прозореца - е пак ще минава малко през страничните дупки ама то е слабо.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”