Спрях се на поло 6N2,но незнам почти нищо за тази кола
има двигатели
1.4 60к
1.4 75к
1.4 101к
колебая се между 60к или 75к-каква е разликата между двата двигателя
някой който има такова поло с такъв двигател нека сподели + и -
кои са слабите им места,на какво да обърна внимание като гледам?
избор на бензинов двигател на Поло 6N2
-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Re: избор на бензинов двигател на Поло 6N2
Какво да ти кажа,аз имам 6N1 1.4 60 коня-мисля моторчето е същото!Супер икономичен автомобил,преди малко напълних резервоара и за 570 километра ми е изгорило само 31 литра бензин,което прави около 5.5 на 100,имало е около 15 литра преди да заредя...Супер икономично излезе моето,за вървене е ПОНОСИМО,някой ще ти кажат,че е пъргаво...Пъргаво е за 60 коня,не като цяло... Мощния мотор си е мощен мотор...Но щом си се насочил към тези мотори ти е ясно,че не е резачка...По мое мнение,ако избереш запазено с посочения от мен мотор,разхода много ще ти хареса...
Какво да гледаш...Обичайните неща за една кола+ ел джамовете,удари по колата,тропане по окачването,интервенции по таблото...Мотора трябва почти да не се чува,че работи...
Какво да гледаш...Обичайните неща за една кола+ ел джамовете,удари по колата,тропане по окачването,интервенции по таблото...Мотора трябва почти да не се чува,че работи...
- lub0o
- Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
- Двигател:
тази ми направи впечатление за сега - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
какво ще кажете
какво ще кажете
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Изглежда много добре
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
lion_heart002 написа:Какво да ти кажа,аз имам 6N1 1.4 60 коня-мисля моторчето е същото!Супер икономичен автомобил,преди малко напълних резервоара и за 570 километра ми е изгорило само 31 литра бензин,което прави около 5.5 на 100
Не го лъжи, 9-10 градско гори при кратки преходи.. това ако е икономично .. няма как да гори 5.5. понеже по книжка му дават 8.8 градско и 6.3 смесено. А и ти не караше ли в UK? Има известна разлика в качествата на горивата понеже
.-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Не го лъжа!Но ми гори толкова. И за горивата си прав! В София ще му гори 9.
- ostavime
- Автомобил: Мазда
- Двигател:
Аз съм с 1.4 APQ 60 коня и колата си гори в града. Митове са това за икономията на 1.4 двигателите. Че били малки, че били икономични... легенди.
Извънградско, ако не караш с повече от 100 км/ч ще ти дава около 6 лтр/100км
Но в града около 9 си гори, зависи как го караш естествено, има разлика зима и лято, но не чакай под 8-8.5 в София (примерно). Ако имаш клима (аз имам) добави още 0.5 лтр.
На 2-ра и 3-та има рез иначе нагоре вече си набира по-бавно. Ако сте 2-3-ма в колата, става още по-зле, но зависи какво търсиш и какво очакваш. Аз като цяло съм доволен. Кефи си ме.
Сега ще слагам газов инцекцион, защото бензина си еба мамата на 2.50 лв.
П.С. Иначе за силни и слаби места има много писано. Аз почти нищо не разбирам от двигатели и т.н. Дросела е проблемен и респективно оборотите. Като я запалиш гледай дали са стабилни оборотите като поработи и позагрее. Ако я покараш ще разбереш. (така казват повечето, които разбират)
И да ти кажа, кола много-много не се избира. Поне аз съм на това мнение.
Успех.
Извънградско, ако не караш с повече от 100 км/ч ще ти дава около 6 лтр/100км
Но в града около 9 си гори, зависи как го караш естествено, има разлика зима и лято, но не чакай под 8-8.5 в София (примерно). Ако имаш клима (аз имам) добави още 0.5 лтр.
На 2-ра и 3-та има рез иначе нагоре вече си набира по-бавно. Ако сте 2-3-ма в колата, става още по-зле, но зависи какво търсиш и какво очакваш. Аз като цяло съм доволен. Кефи си ме.
Сега ще слагам газов инцекцион, защото бензина си еба мамата на 2.50 лв.
П.С. Иначе за силни и слаби места има много писано. Аз почти нищо не разбирам от двигатели и т.н. Дросела е проблемен и респективно оборотите. Като я запалиш гледай дали са стабилни оборотите като поработи и позагрее. Ако я покараш ще разбереш. (така казват повечето, които разбират)
И да ти кажа, кола много-много не се избира. Поне аз съм на това мнение.
Успех.
Аз съм с 1.4 АКК 60 кс. Това което съм чувал е че 75 кс. 16V моторите похарчват масалце и нещо .... Това само съм го чувал и чел. За това което знам и е при мен на АКК мотора е че няма никакви проблеми по двигателя до сега. Не гори масло. Самия двигател малко полопва повече от нормалното за за бензинките, но си е такъв. Относно дроселовата клапа няма да се притесняваш, почистваш си я и това е. Колцата е слбичка ако ще пътуваш на дълго пълен пълен. за 1-2-ма човека е поносимо извън града. За градско си е супер. Разхода е 9/100 в града и 6/100 извън (разбирасе яко не я караш в лютеницата)
2 години 47000 км съм навъртял с нея. Много съм доволен почти безпроблемен автомобил като се има на предвид че е на 11 години.
2 години 47000 км съм навъртял с нея. Много съм доволен почти безпроблемен автомобил като се има на предвид че е на 11 години.
- lub0o
- Двигател:
1.4 16V 75к. ще е,тея дни ще карам една в сервиз,ако издържи теста я взимам
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
1.4 60 конски 8 клапана,.Колата е нискобюджетна.
Всичко над това ако се стремиш към евтин като цяло автомобил е заблуда.
1.4 16в е скъпо от всякъде, бензин , поддръжка, всичко ....
Всичко над това ако се стремиш към евтин като цяло автомобил е заблуда.
1.4 16в е скъпо от всякъде, бензин , поддръжка, всичко ....
Взема ли колата колега? Дай да я видим. Моята е АКК (60 коня) и лично бих предпочел 75 коня мотора ако мога да избирам сега. Вярно е, че 16 клапана иска по-скъпа поддръжка, но 60 коня с 2-3ма вътре почти винаги се усеща, че и тежи.
- Hristov838
- Автомобил:
- Двигател:
Само да отбележа, че съм имал две Поло 1.4 АЕХ и APQ. Разходът извън града е максимум 6. При каране с до 100 км. в час може да падне и на 5. Това е проверено.
- lub0o
- Двигател:
взех я,1.4 75к. AUA 
темата е за
темата е за

- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Къв катинар кви 5 лева.
Я бързо бутилката на масата и снимки! Да не е жена да я криеш!
Поздрави! Жив и здрав да си я караш!
Я бързо бутилката на масата и снимки! Да не е жена да я криеш!
Поздрави! Жив и здрав да си я караш!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”