Новите технически прегледи
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Re: Новите технически прегледи
Аз минах с ксерокопие на големият талон
-
- Автомобил:
- Двигател:
Големия талон им трябва мисля само за да видят теглото и натоварването на всяка ос и други технически данни за автомобила, така че би трябвало да не е е проблем с копие да се мине.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Май не се знае със сигурност, гледах, че го сканираха чрез някаква специална програма, заедно с другите документи и не се попълваше нищо на ръка а програмата сама си дърпаше информацията, на няколко места питах за копие от него и ме отрязаха. Може би аз съм попаднал на такива пунктове, може би другите са били в настороеие
- явно където мине, мине номера...

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
nokiangage написа:Май не се знае със сигурност, гледах, че го сканираха чрез някаква специална програма, заедно с другите документи и не се попълваше нищо на ръка а програмата сама си дърпаше информацията, на няколко места питах за копие от него и ме отрязаха. Може би аз съм попаднал на такива пунктове, може би другите са били в настороеие- явно където мине, мине номера...
По-скоро има промяна в системата понеже там където минавах два пъти без големия талон ме предупредиха че следващия път без него няма как да стане !
- lou
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: BMR TDI
Аз да питам .. сега ми предстой ГТП, понеже все още не сам направил на газовата преглед дали ще ми искат паспорта ?
lou написа:Аз да питам .. сега ми предстой ГТП, понеже все още не сам направил на газовата преглед дали ще ми искат паспорта ?
Искат паспорт, да !
- ohdan
- Автомобил: vw Polo 1.4
- Двигател: AEX 1996
А има ли колеги с направена към ДЗИ застраховка ,със опцията за безплатен ГТП в пунктовете на СБА, за което се плаща допълнително още 7,00лв за някаква карта, с която притежаващият я има право на него и още някакви други там отстъпки ,еднократно? И която същата трябваше да пристигне по пощата/а все още не е/ след като застраховката е правена по интернет и е получена навреме по куриер. Във самата застраховка обаче тази допълнителна сума си е отбелязана в графата.
- demooo74
- Автомобил: vw golf 4 TDI
- Двигател: ALH 2000
Минах на преглед в събота 14.01.2012.За газовата нищо не казаха ,но се разделих с 50 лв. Толкова ли е прегледа навсякъде?
demooo74 написа:Минах на преглед в събота 14.01.2012.За газовата нищо не казаха ,но се разделих с 50 лв. Толкова ли е прегледа навсякъде?
в Пловдив на някои места има прегледи за 24 лв - проверено, иначе повечето са средно по 30-35 лв
-
- Автомобил:
- Двигател:
Е добре не дават ли и талонче за газовата,което го гледат по бензиностанциите?
- BukTop
- Автомобил: Impreza WRX + Polo 2F GT
- Двигател:
- Контакти:
Някой може ли да ми каже, дали проверяват кода на двигателя при преглед?
Мерси предварително.
Мерси предварително.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Наистина кажете с какво се "доказва" че газовата е ок?!
Егати ноември минах ГТП, сега пак след месец да ръся 50лв ?!
Егати ноември минах ГТП, сега пак след месец да ръся 50лв ?!
Има и такива колеги, да!
Ти си сключил доп. застраховка "Автоасистанс", която дава право на безплатен ГТП (т.е. заплащаш само държавната такса на място там ~8лв беше до края на декември). В СБА намясто виждат, че си доплатил за з-ка "Автоасистанс" и минаваш. Успех!
Ти си сключил доп. застраховка "Автоасистанс", която дава право на безплатен ГТП (т.е. заплащаш само държавната такса на място там ~8лв беше до края на декември). В СБА намясто виждат, че си доплатил за з-ка "Автоасистанс" и минаваш. Успех!
ohdan написа:А има ли колеги с направена към ДЗИ застраховка ,със опцията за безплатен ГТП в пунктовете на СБА, за което се плаща допълнително още 7,00лв за някаква карта, с която притежаващият я има право на него и още някакви други там отстъпки ,еднократно? И която същата трябваше да пристигне по пощата/а все още не е/ след като застраховката е правена по интернет и е получена навреме по куриер. Във самата застраховка обаче тази допълнителна сума си е отбелязана в графата.
-
- Автомобил: Караше Honda Civic
- Двигател: D14Z4 1998
Днес минах и аз преглед. По въпроса за газовата, защото и аз ги питах как стоят нещата, та те ми отговориха: засега е така: щом си минал преглед на колата значи и газовата ти е наред. На газовата правят само визуална инспекция и проверка за течове. Няма лепенки за газовата. Иначе за момента е по-подробен прегледа - гледат фаровете дали са регулирани, мигачи, стопове, фарове за мъгла, гледат е отдолу, спирачки - предни, задни, ръчна, газовете, коланите - отпред,отзад. Има камера, видях че излиза образа на един монитор вътре, но записва ли, не записва ли, снима ли не мога да кажа.
Товал:42 лева, че две крушки беха дали фира.
Товал:42 лева, че две крушки беха дали фира.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Еми добре какво да правим тогава,като ми изтече прегледа на газовата ,а след него ми важи техническия като на газостанцията ме питат покажи паспорта на газовата да казвам ей ти лепенката за валиден технически на стъклото ходи я виж? 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”