okmok написа:zzzzzzz написа:okmok...колега...направо не знам к'во да ти кажа и от къде да започна...
Ясно е, че не разбираш какво правиш. В такъв случай най-правилното е някой друг да го направи вместо тебе. Най-малко поне да има с тебе човек, който го е правил. При тая операция трябва да се сваля ангренажния ремък. Което означава, че първо трябва да си завъртиш двигателя така, че да застане на белезите на шайбите и маховика. И след като сглобиш всичко обратно е хубаво да провериш на ръка дали ти се върти двигателя, т.е. да видиш дали си зацепил правилно ремъка. Ако това си го направил и всичко е както трябва - добре. Търси причината в някой кабел (несвързана маса и т.н.). Мен не ми стана ясно страртера тръгва ли да върти или не. И не знам кой ти е вкарал мухата, че трябва да си "обезмасляващ" компенсаторите при такъв ремонт ама всеки си има теории
добре де така като гледам ти ги умееш нещата не можеш ли да ми обясниш малко по на дьлго и на широко как се прави този ремонт и по точно без да ги обезмасля ?
Виж са колега. С обяснения само не става. Трябва и нагледно да се пипа и обяснява, особено ако не си стоял дълго време под, над, пред и зад автомобил с комплект ключове. Ти прекалено малко информация даваш за да може да получиш адекватен отговор. Добре горе долу си се ориентирал в началото с ония снимки и snupeca ти помогна със снимки ама и колегите ти казаха, че е най-добре да отидеш в сервиз или да ти помогне човек дето я е вършил тая операция. Така, че тука можем да си трупаме мнения и да си говорим за теория колкото за два, три учебника ама полза няма, щото форума е пълен с информация. Трябва само да я намериш като използваш търсачката. Аз ти казах, че може проблема да ти е в маслото, в двигателя и в двете заедно. Писа, че си се консултирал с майстор. Ами човека да беше направил поне елементарните "майсторски" операции като например оглед за течове, пуши ли отзад, има ли компресия. Не обичам да се повтарям. Ако тия неща си ги направил трябваше да кажеш, че всичко това е проверено и евентуално да споменеш резултата и мнението на майстора. Ама на въпроси от сорта " Гори ми масло. От к'во може да е ?" получаваш гледане на карти и фърляне на боб. Не искам да ти се карам или обиждам, не ме разбирай погрешно. Но ако се опитваш да си спестиш пари като ти се опитваш сам да си направиш ремонта е твърде вероятно да се вкараш в много по-голям сериал от рода на "Глистопад" и да ти излезе много по-скъпо. Затова и ти написах преди да се захванеш с работа, която не си я правил преди, много добре да си напишеш домашното. Т.е. в детайли да разбереш как точно се прави тая работа и къде най-много можеш да сгрешиш. Аз се ровя по колите от 2002, но винаги когато не съм сигурен за нещо питам поне двама други, ровя по форумите, чета книги и т.н... Това е от мен. Успех !