Новите технически прегледи

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Новите технически прегледи

Мнениеот parno » Сря 18 яну 2012 19:40

днес шефа минал преглед
50лв
2 картона се дават от него - 1 голям дето си го чукате в г*за и 1 по-малък който стои в колата :screwy

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 18 яну 2012 20:19

agent_kowalski написа:Еми добре какво да правим тогава,като ми изтече прегледа на газовата ,а след него ми важи техническия като на газостанцията ме питат покажи паспорта на газовата да казвам ей ти лепенката за валиден технически на стъклото ходи я виж? :deal

Именно колега, точно така, щом колата ти е минала преглед по новите правила с монтирано към нея АГУ, то значи е изправна,и нищо няма да ти се налага да показваш и доказваш, и това трябваше да стане отдавна!

Пък и дори да ти е изтекъл, не е работа на бензиностанциите да контролират тези неща, то ако нямаш преглед, на практика и бензин не би трябвало да ти наливат, нали!

Пък за тези които им изтича прегледа на газовата преди този на колата, все още има неяснота, и вероятно ще се замие положението за тази година докато се извървим всички по новите правила, или в най лошия случай ще трябва да се минава преглед предварително!

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 18 яну 2012 21:10

тези които им изтича прегледа на газовата преди този на колата
Точно това ми е проблем.Аз имам технически за още половин година напред и повече дори,ама е минаван 2011.За газта ми изтича другия месец.Нали да речем ще карам до техническия ако ми се заядат на бензиностанцията ще ги излъжа тия дето зареждат и така,или докато се дотътрят ще съм си набил пистолета и сам ще си зареждам.Това добре.Ако се заядат тяхно право е да не ми заредят колата,и до тук добре.Ако съм в провинцията ще ги направя на луди ако нямам грам газ и пак ще ми заредят,това малко ме притеснява.
Проблема е ако ме спре кат и пита за газовата,защото го правят.И въпроса е те какво ще решат като видят че нямам преглед ще им кажа имам технически,ама да не кажат да ама той е от 2011,тогава не са ти гледали газовата и не важи за нея и си нередовен и айде.
Аз лесно мога да ида на технически само да попитам,ама може да ме метнат и да кажат ааа ела са ще ти направим всичко и дай 50лв нали,аз ще ги дам ако има за какво,ама не е там идеята.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 18 яну 2012 21:15

Струва ми се, че ясен отговор както казах вече на този въпрос още май няма!

Аз този проблем го нямам, но дано все пак някой висшестоящ скоро изясни този казус за другите колеги, щото ако трябва да се минава преглед по рано, нещо пре@бавка ми се струва!

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 18 яну 2012 21:40

Като тръгна да минавам ще напиша какво е станало,но няма да е много скоро.

Потребителски аватар
ohdan
Автомобил: vw Polo 1.4
Двигател: AEX 1996

Мнениеот ohdan » Чет 19 яну 2012 9:11

[quote="Dragon"]Има и такива колеги, да!
Ти си сключил доп. застраховка "Автоасистанс", която дава право на безплатен ГТП (т.е. заплащаш само държавната такса на място там ~8лв беше до края на декември). В СБА намясто виждат, че си доплатил за з-ка "Автоасистанс" и минаваш. Успех!

Благодаря ти много колега за отговора :да:

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Чет 19 яну 2012 9:22

50лв кв. Борово до пазарчето.
Само я оставяш пред пункта - те я местят, гледат, мерят и такам. Аз вътре на топло гледам през камерата.
Вече пише на самия талон и точната дата, но която пак трябва да минеш на преглед.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Чет 19 яну 2012 9:56

Защо вече...винаги е пишело на талона датата до която трябва да минеш на преглед

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 19 яну 2012 10:00

parno написа:2 картона се дават от него - 1 голям дето си го чукате в г*за и 1 по-малък който стои в колата :screwy

Последно така ли трябва да е, защото от различни пунктове различно казват - да се къса, да не се къса, да се носи целия, да се носи само малкия :roll:
А в предишните прегледи пишеше ли ОДО-то(километрите) на колата, защото не помня а в сегашния се записва, а пък ако е нововъведение е супер, може да се проследи историята/километража на колата на базата на няколко последователни прегледа от новите... :beer

Потребителски аватар
Habits
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Habits » Чет 19 яну 2012 11:42

Вчера и аз минах преглед. И аз платих 50 лв. както колегата, писал по-горе. Аз също получих два картона : един голям, който ми казаха да си го пазя заедно с големия талон на колата, малкия пък си го нося с мен. Огледаха колата отвсякъде. Накараха ме да им покажа аптечка, пожарогасител, триъгълник. Даже ме накараха да тествам пръскалката на задната чистачка :eyecrazy . И това всичко според мен беше един театър за пред камерата ... Важното е, че мина...

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 19 яну 2012 13:05

Днес един колега е минал и каза че коли който са с рефлектори и без лупи с монтиран ксенон НЕ минават прегледа :shock :shock :shock :shock :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Чет 19 яну 2012 18:20

MITKO_DVD написа:Днес един колега е минал и каза че коли който са с рефлектори и без лупи с монтиран ксенон НЕ минават прегледа :shock :shock :shock :shock :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

Евала! :да:

Потребителски аватар
arni 74
Автомобил: Audi S3
Двигател: 1.8T

Мнениеот arni 74 » Чет 19 яну 2012 19:56

Миналата седмица,отидох на пункта на Сточна гара за ГТП(където минавам вече 3г.),и имаше табела че няма да работят,слизам от голфа,като го оставам да работи и със включени фарове,и отивам аз да попитам,утре дали ще са на линия,а единия отвътре ми вика "То ние ще работим,но ти по добре не идвай със тези сини светлини :shock ,аз питам "Какво им е на сините светлини,елате вижте фаровете,мерете ги-имате машина,а той не помръдва и ми вика "Мини на технотест,и тогава ела".Затова отидох на друг пункт,качи се човека,прекара си я на валците,пуснах фарове,мигачи,отворих предния капак и това бе всичко,отидох дадоха ми малкото картонче,което седи при документите на колата,а големия ми казаха да стои в къщи.Платих 40лева :beer
пп(фаровете са със лупи,оригинална Хела,купувани за 907лв.комплекта,и монтиран ксенон на фирмата "Eagle eye",7000K,Bluish White(бял със син отенък) :Mr Green Fun

Последна промяна от arni 74 на Чет 19 яну 2012 20:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Чет 19 яну 2012 20:02

arni 74 написа:Миналата седмица,отидох на пункта на Сточна гара за ГТП(където минавам вече 3г.),и имаше табела че няма да работят,слизам от голфа,като го оставам да работи и със включени фарове,и отивам аз да попитам,утре дали ще са на линия,а единия отвътре ми вика "То ние ще работим,но ти по добре не идвай със тези сини светлини :shock ,аз питам "Какво им е на сините светлини,елате вижте фаровете,мерете ги-имате машина,а той не помръдва и ми вика "Мини на технотест,и тогава ела".Затова отидох на друг пункт,качи се човека,прекара си я на валците,пуснах фарове,мигачи,отворих предния капак и това бе всичко,отидох дадоха ми малкото картонче,което седи при документите на колата,а големия ми казаха да стои в къщи.Платих 40лева :beer

Последно голямата част от талончето къде седи? На мен оня ден като ми дадоха талончетата казаха малкия в домументите се носи пстоянно, а големия в жабката трябвало да седи :roll:

Потребителски аватар
arni 74
Автомобил: Audi S3
Двигател: 1.8T

Мнениеот arni 74 » Чет 19 яну 2012 20:08

Големия в къщи :beer

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”