Боядисване на железни джанти
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: Tiana MK5 Variant
- Двигател: CAXA
- Контакти:
Боядисване на железни джанти
Привет колеги
Потърсих из раздела и намерих само една тема която е заключена. Та като се затопли времето, съм решил да боядисвам джантите (железни).Намерих си джанти от Пасат но са черни, а тасовете ми са от тези които не покриват цялата джанта, и ако ги сложа ще остане черно около таса. Въпросът ми е дали с "таралеж" мога да ги изпиля и какъв спрей да ползвам за да се получи добре. Ще си бъдат сиви отново, но искам да знам как да го направя, понеже не ми е набиват пари за прахово боядисване доколкото чук от познати.

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Боядисване на железни джанти
Ако под таралеж имаш впредвид телена четка,няма проблем да ги почистиш с него.Но ако няма ръжда,можеш да ги матираш със скочбрайт или шкурка.Ако ги минеш с едра шкурка ще трябва да ги грундираш.Има шприцове на спрей.За самите джанти на мен ми допада спрея на Дупликолор.На един приятел ги правихме с такъв и изкараха над 4-ри години.Може да ги лакираш отгоре,за по добър ефект.
- patzo_sl
- Автомобил:
- Двигател:
viewtopic.php?f=11&t=231737
Тази погледнали я?Според мен тук е обяснено всичко което ти трябва.
Поздрави и успех в начинанието.
Тази погледнали я?Според мен тук е обяснено всичко което ти трябва.
Поздрави и успех в начинанието.
-
- Контакти:
taran написа:Ако под таралеж имаш впредвид телена четка,няма проблем да ги почистиш с него.Но ако няма ръжда,можеш да ги матираш със скочбрайт или шкурка.Ако ги минеш с едра шкурка ще трябва да ги грундираш.Има шприцове на спрей.За самите джанти на мен ми допада спрея на Дупликолор.На един приятел ги правихме с такъв и изкараха над 4-ри години.Може да ги лакираш отгоре,за по добър ефект.
Е, да но мисля "таралежа" да го монтирам на бормашината и да ги изпиля по - лесно, защото имат и ръжда. Не знам дали ще е проблем ръждата защото имам общо 8 джанти и едните ще ги оставям на зимните, а имам мерак и 8 те да ги направя "лачени", че не ми се слага алуминий

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е, да но мисля "таралежа" да го монтирам на бормашината и да ги изпиля по - лесно, защото имат и ръжда. Не знам дали ще е проблем ръждата защото имам общо 8 джанти и едните ще ги оставям на зимните, а имам мерак и 8 те да ги направя "лачени", че не ми се слага алуминий
[/quote]
Зависи колко е дълбока ръждата-ако е много дълбока ще останат шупли.Те пък някък трябва да се запълнят...Освен това ръждата трябва да я "запечатиш" някак,за да не тръгва наново.
За джантите е важно да си почистиш добре и вътрешната повръхност,където ляга гумата.

Зависи колко е дълбока ръждата-ако е много дълбока ще останат шупли.Те пък някък трябва да се запълнят...Освен това ръждата трябва да я "запечатиш" някак,за да не тръгва наново.
За джантите е важно да си почистиш добре и вътрешната повръхност,където ляга гумата.
-
- Контакти:
taran написа:Е, да но мисля "таралежа" да го монтирам на бормашината и да ги изпиля по - лесно, защото имат и ръжда. Не знам дали ще е проблем ръждата защото имам общо 8 джанти и едните ще ги оставям на зимните, а имам мерак и 8 те да ги направя "лачени", че не ми се слага алуминий
За джантите е важно да си почистиш добре и вътрешната повръхност,където ляга гумата.[/quote]
Разучих от другата тема