За газова уредба на Голф 4 1,4 16V 75 к.с.
- pesho_kalibrata
- Автомобил:
- Двигател:
За газова уредба на Голф 4 1,4 16V 75 к.с.
Може ли да се постави обикновена газова уредба на този мотор с пластмасови колектори на голфа , че не ми се дават 800 лева за газов инжекцион много ще ме бръкне , и какви са причините ако неможе и проблемите при обикновената газ , като сметна единия недостатък е ,че на баир с 4-5 човека ще умре как мислите ?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: За газова уредба на Голф 4 1,4 16V 75 к.с.
Има доволно писано по въпроса. Ако мислиш, че ще си първият, който да наклеца дявола във въздуха отсега да ти спестя време, нерви и пари - откажи се. Слагай ГИ и изобщо не го мисли. За 200-300 лева отгоре ще спестиш доста ядове в това можеш да си сигурен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Всеки лев за газова се избива.Дали ще е за 3 или 4 месеца все се избива.Примерно.Слагай ГИ първо няма да загубиш осезаемо мощност,а ти на това 1.4 я нмяаш,второ ще ти върви всично нормално.Ще спестиш и пари от майстори и донастройки и не рискуваш да ти гръмне и да останеш на пътя ,после стават разправии нови части,ремонти и все си на минус.
Ако все пак не ти се дават пари потърси ГИ втора ръка сигурно можеш да намериш.
Иначе има изписано много по тази тема,потърси.
Ако все пак не ти се дават пари потърси ГИ втора ръка сигурно можеш да намериш.
Иначе има изписано много по тази тема,потърси.
- pesho_kalibrata
- Автомобил:
- Двигател:
А верно ли е че при обикновената газ може да гръмнат колекторите тъй като са пластмасови на този голф за което незнаех и нали са измислили уж някакви кихалки като на повечето таксита защото имам приятели които колите им са с пластмасови колектори и си карат спокойно на газ и примерно ако сложа обикновена газ какви проблеми ще имам най вече ?? с компютъра или с други неща за да гасне и да не държи обороти и така нататък ?
- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
Каквито и кихалки да слагаш ефект няма да има. Винаги има опасност от гърмене и просто гледаш да си поддържаш запалителната система в изправност(тя е главния виновник за гърмежите), и газовата да ти е добре настроена. И после си караш и се молиш ако гърми то да е лека, а не че да ти спука колекторите.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
ludiq1918 написа:Каквито и кихалки да слагаш ефект няма да има. Винаги има опасност от гърмене и просто гледаш да си поддържаш запалителната система в изправност(тя е главния виновник за гърмежите), и газовата да ти е добре настроена. И после си караш и се молиш ако гърми то да е лека, а не че да ти спука колекторите.
На Транспортера сложиха симулатори незнам си какви кихалки и пак си гърми макар и рядко а за разхода не ми се говори!Ама тогава бяха много скъпи инжекционите и да пестим пари сега ги даваме за гориво.Лично аз никога не бих си правил експерименти.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
pesho_kalibrata написа:Може ли да се постави обикновена газова уредба на този мотор с пластмасови колектори на голфа , че не ми се дават 800 лева за газов инжекцион много ще ме бръкне , и какви са причините ако неможе и проблемите при обикновената газ , като сметна единия недостатък е ,че на баир с 4-5 човека ще умре как мислите ?
Не винаги евтиното е наи добро газов инжекцион е за твоя мотор рецептата зада си наи спокоен за вбадеще но ти си решаваш разбира се

- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Предполагам си наясно, че мненията над моето не е необходимо да ги възприемаш безрезервно за абсолютно вярни.
Моя Голф го имам от четири години, 1.6 с пластмасови колектори, с обикновена газова и до момента не съм правил, ама нищичко по нея, нито пък съм имал проблеми с кихането.
Май е време да и сменя мембраните на изпарителя, но дори и него не го знам каква марка е.
Като купих колата навремето имах пари и много се замислях дали да не изтърбуша газовата и да сложа ГИ. Все отлагах и сега като се замисля, добре че не го направих.
Моя Голф го имам от четири години, 1.6 с пластмасови колектори, с обикновена газова и до момента не съм правил, ама нищичко по нея, нито пък съм имал проблеми с кихането.
Май е време да и сменя мембраните на изпарителя, но дори и него не го знам каква марка е.
Като купих колата навремето имах пари и много се замислях дали да не изтърбуша газовата и да сложа ГИ. Все отлагах и сега като се замисля, добре че не го направих.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
А не е ли по добре да не си прави експерименти и да даде някой лев в повече.Почти съм сигорен ,че и разхода ще му е по малък от обикновенна газова.Обикновенна газова ,говорим за чисто нова е около 500лв.Инжекциони вече се намират за около 700лв.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Сигурно е по-добре, но ме подразни категоричността с която се заявява, че тези двигатели не стават с обикновена уредба.
А иначе разхода е с един литър на сто в повече от бензиновия. Не знам ГИ каква разлика дава.
А иначе разхода е с един литър на сто в повече от бензиновия. Не знам ГИ каква разлика дава.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
pedalchobaba написа:Сигурно е по-добре, но ме подразни категоричността с която се заявява, че тези двигатели не стават с обикновена уредба.
Не мога да кажа!Но ,колеги казват ,че вървеж и разход е като на бензин.Мога да ти кажа за моно 1,6 около 2 литра е отгоре.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
pedalchobaba написа:Сигурно е по-добре, но ме подразни категоричността с която се заявява, че тези двигатели не стават с обикновена уредба.
Не, че нестават не разбираи или погрешно разшифроваш

То,че става става,ама дали си заслужава риска за 300лв.
Всеки сам избира

Всеки сам избира

- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Скъп на триците, евтин на брашното

Върни се в “Автогазови уредби”