Шум в бензиновата помпа на б3 моно!

Техническа и сервизна информация за Passat
krasi748
Автомобил:
Двигател: CAYB ++130кс

Re: Шум в бензиновата помпа на б3 моно!

Мнениеот krasi748 » Нед 22 яну 2012 18:42

Може ли малко по-вече инфо за това как да извадя бензиновата помпа за да я почистя.
1. Трябва ли да разкача акумулатора първо;
2. Има ли последователност в свалянето на помпата;
3. Уплътненията сигурно се сменят тъй като са заводските.
Бензиновият филтър не съм го сменял от години защото карам на газ. Реално само я паля на бензин и веднага при потегляне обръща автоматично на газ.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 22 яну 2012 19:07

Така,ако на газ помпата не се спира,бензина си стига през ф-ра до моното и се връща през маркуча за обратното гориво в резервоара и ф-ра така или иначе трябва да се смени.Ако помпата се спира,според мен е дори по-вредно за нея,като и за това има противоречиви мнения.
Иначе се сваля по следния начин :
-махаш черния капак над мястото на помпата (през багажника,под мокета на пода,черен кръгъл капак с 3 винтчета)
-откачаш кабелите към помпата (куплунг).Не е нужно да откачаш акумулатора,там няма напрежение,ако колата не е на контакт (то и тогава не винаги има,но това е друга тема)
-откачаш маркучите от корпуса на помпата (отгоре двата маркуча,като внимаваш да не счупиш щуцерите и да не скъсаш маркучетата).
-развиваш пластмасовия капак,който е над корпуса (развива си се нормално,с права резба си е)
-след това можеш да бръкнеш вече вътре (вдигша малко нагоре капака със щуцерите) и да стигнеш до самия корпус на помпата.После завърташ помпата обратно на часовниковата стрелка (или по часовниковата,не помня :) ) и тя се откача от резервоара (долу на резервоара има едни пъпки,на които тя се захваща).
Вадиш и си готов.Вижда се отдолу цедката,почистваш я,сменяш си и горивния ф-р и така.Ако има някаква мизерия в резервоара,пробвай да я изгребеш през дупката.
Самия корпус на помпата е по-добре да не го разглобяваш,защото с времето всичките гумени неща се разпадат (понеже бензина ни е бъкан с разредители и неща,които не трябва да има в него) и после става сложно,а и вътре няма какво да почистиш повече от цедката,останалото е капсуловано.
:beer

krasi748
Автомобил:

Мнениеот krasi748 » Нед 22 яну 2012 20:24

:beer благодаря

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 22 яну 2012 20:44

натискаш малко надолу помпата и въртиш обратно на часовниковата стрелка около 90 градуса(тя сама ще си спре като не може повече.)

krasi748
Автомобил:

Мнениеот krasi748 » Нед 22 яну 2012 20:55

Колеги благодаря за споделената ценна информация. За пореден път се убеждавам че форума е много полезен при наличието на такива като вас :applause:
Смяната на бензиновият филтър преди почистването на помпата ли трябва да стане ? или няма значение

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Нед 22 яну 2012 21:34

Моята още работи viewtopic.php?f=6&t=147067 :012:

krasi748
Автомобил:

Мнениеот krasi748 » Нед 22 яну 2012 22:00

малко се уплаших от снимките :) аз поне не бих се справил
иначе браво за темата :обичам ви
, оказва се че може и една профилактика да спаси положението макар и временно.

uran
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот uran » Пон 23 яну 2012 20:30

Благодаря ви колеги :bowdown Б Л А Г О Д А Р Я ВИ от все сърце,че ми помогнахте със съвети! Ще запрятам ръкави само да се стопли и започвам да творя! Благодаря и за прикачения снимков материал :applause: ! А... между другото днес дори ми казаха: да слагам дори и малко масло в бензина ( заради помпата)когато е зима :shock !!! На въпроса ми колко малко? - отговора бе: Колкото да не зацапва свещите! Някой правил ли го е това и имали нещо вярно! И ако е така поне да даде някакво упътване колко да се слага!

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Вто 24 яну 2012 10:31

късно я виждам тази тема но да се включа.Моята помпа свири от 5 години.Стигна по едно време такива октави,че комшиите идваха да питат ко се чува.Моя майстор пък ми каза да се стягам за нова,понеже така виели преди да спрат.От няма на къде я извадих за почистване.Имаше мизерии по едната цедка,които позамазах...При разглабянето продухах и маркучетата.Има един къдрав такъв,той май е и основния/не помня дали не е и единствения/.Откачих го и духнах през него-свири.Свири самия маркуч по дяволите,нито е запушен нито нищо а свири като кларинет.Сглобих и сложих.Пак си свиреше помпата.Така до преди 1 година.Просто спря изведнъж да свири,иначе си работи.Както и да е,и да свиреше не спря,това е важното.Като изгори тогава ще търся нови и т.н.Моята е вече на 350 хиляди,така че я очаквам,ама я очаквам от 5 години...

heider_qwe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот heider_qwe » Пет 06 апр 2012 11:56

колега какво стана очакваме резултати помогнахме или не :beer

uran
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот uran » Вто 10 апр 2012 18:20

heider_qwe написа:колега какво стана очакваме резултати помогнахме или не :beer

Дошло и е време за смяна! Шуми макар и с почистени цетки и почистен резервоар! По лесно ми бе свалянето и отколкото качването и (приятел ми я постави)! Абе нали все бензин се е наливало в резервоара, а от къде се взе таз мръсотия на дъното в него :roll: ! Ходих в БОШ да се интересувам за помпа и ще ми я продадът 270лв. Сегашната ми е Пиербург но такава в момента в складовете нямало! Но искрено ви благодаря на всички които се притекоха със съвети и дори със снимков материал! С второто сваляне и качване ще стана майстор по поставяне на бензинови помпи и почистване на резервоари :lol: !

Потребителски аватар
berkant3008
Автомобил: PASSAT B3
Двигател: ABS-93
Контакти:

Мнениеот berkant3008 » Вто 10 апр 2012 19:40

Приятелю за тези пари ще вземеш 3 китайски помпи.аз 3 години вече карам с китайска и нямам никакви проблеми.Ти си решаваш де,но това е моя съвет

Върни се в “Passat”