2.8i Synchro ili 1.8T

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
freezone
Автомобил:
Двигател:

2.8i Synchro ili 1.8T

Мнениеот freezone » Нед 22 яну 2012 14:53

Колеги няма да предавам марката,обаче имам нужда от вашия съвет.Другата седмица ще купувам Passat b4 комби с газов инжекцион.Пред дилема съм дали да е 2.8 с автоматична скоростна кутия или 1.8Т с механични предавки.Какво бихте ме посъветвали?До сега не съм карал кола на газ!

Mish87
Автомобил: Tiana MK5 Variant
Двигател: CAXA
Контакти:

Re: 2.8i Synchro ili 1.8T

Мнениеот Mish87 » Нед 22 яну 2012 19:25

Аз бих заложил на 1.8 с механични. Нямам наблюдения за автоматиците, но си мисля че ако му праснат скоростите май не са никак евтини. Успех :да:

Потребителски аватар
kr1sh0
Автомобил: BMW
Двигател: 335d

Мнениеот kr1sh0 » Нед 22 яну 2012 21:22

freezone написа:Колеги няма да предавам марката,обаче имам нужда от вашия съвет.Другата седмица ще купувам Passat b4 комби с газов инжекцион.Пред дилема съм дали да е 2.8 с автоматична скоростна кутия или 1.8Т с механични предавки.Какво бихте ме посъветвали?До сега не съм карал кола на газ!

Разбира се че 1,8Т с ръчни.. Доооста по-нисък разход на гориво, отделно турбинирания петак има мегдан да се развива като вървене.. без особено големи финанси. Отделно че и само с чип, пак доста добре се справя и носи приятни емоции.. :) Дано попаднеш на читава кола колега, и да се похвалиш :lol:

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Нед 22 яну 2012 21:33

kr1sh0 написа:
freezone написа:Колеги няма да предавам марката,обаче имам нужда от вашия съвет.Другата седмица ще купувам Passat b4 комби с газов инжекцион.Пред дилема съм дали да е 2.8 с автоматична скоростна кутия или 1.8Т с механични предавки.Какво бихте ме посъветвали?До сега не съм карал кола на газ!

Разбира се че 1,8Т с ръчни.. Доооста по-нисък разход на гориво, отделно турбинирания петак има мегдан да се развива като вървене.. без особено големи финанси. Отделно че и само с чип, пак доста добре се справя и носи приятни емоции.. :) Дано попаднеш на читава кола колега, и да се похвалиш :lol:

Много недосмислици станаха в тази тема.
Първо 1.8Т не е петак ! По пет клапана на цилиндър има, но не и 5 цилиндъра :wink:
Второ, колегата пуснал темата да се уточни за каква кола говори. Пасат Б4 с 1.8Т двигател - НЯМА! 1.8Т има в Пасат Б5.
Трето, не на последно така зададен въпросът ти не е за раздел автогазови уредби !
И четвърто - оправи си заглавието !

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 22 яну 2012 22:07

6669 написа:
kr1sh0 написа:

Много недосмислици станаха в тази тема.
Първо 1.8Т не е петак ! По пет клапана на цилиндър има, но не и 5 цилиндъра :wink:
Второ, колегата пуснал темата да се уточни за каква кола говори. Пасат Б4 с 1.8Т двигател - НЯМА! 1.8Т има в Пасат Б5.
Трето, не на последно така зададен въпросът ти не е за раздел автогазови уредби !
И четвърто - оправи си заглавието !

Нали пак ще се газифицира?
За другото си прав.

Потребителски аватар
freezone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freezone » Нед 22 яну 2012 22:25

Ами турбинирания Пасат е 2000г.Комби е има сервизна история на по малко километри е (така пише death ),докато 2.8i е 98 година и няма сервизна книжка!Клоня и аз към 1.8Т.Благодаря за инфото.
П.С Темата може да бъде изтрита вече!

Върни се в “Автогазови уредби”