Не намерих отговор на въпросите си с търсачката, и ето я новата тема.
Купих си кабел ELM327 , така пише на него.
На диска който го придружава има десетина програмки които са за сканиране, но нито една не сканира докрай колата , все изкарва грешен протокол или unknown error.
На диска нямаше драйвери за самия кабел за уиндоус и си ги изтеглих от нет-а , оказа се че са разпространени.
Порта е настроен, кабела е включен , мигат му мигалките като комуникира със софтуера (само на една от програмките, със другите просто няма ефект).
Така и не подкарахме никакво сканиране и никакви данни.
Пропуснах да отбележа че лаптопа е с Уин. 7 , и някои от програмите дори не искат да стартират ....
Предложете решение, така че да стане използваем кабела.
Само не пише протокол еди коя си версия ...
OBD2 - кабел , софтуер , дерзания.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
OBD2 - кабел , софтуер , дерзания.
Последна промяна от freestyler911 на Пет 27 яну 2012 20:11, променено общо 1 път.
- rogy_boy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: OBD2 - кабел , софтуер , дерзания.
пробвай на лаптоп с ХР мисля че ще върви перфектно на 7 пак би трябвало да върви ама има много ностройки със съвместимоста
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Инсталирай виртуално ХП на машината
http://www.digital.bg/novini/windows-7- ... s6224.html
В замунда имаше такъв торент

http://www.digital.bg/novini/windows-7- ... s6224.html
В замунда имаше такъв торент

- Damianski
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AFT
Въпросният кабел се опитах да го свържа с Golf 3 96 година с AFT двигател като пробвах какъв ли не софтуер ... PROscan , Scanmaster , VagCOM ...
Лаптопа ми е с Windows XP , изтеглих драйвери за USB-то инсталнах ги , пускам софтуера (в случея Scanmaster) и включвам кабела към компа и към ОБД2-то на колата което е над запалката , след което започва да се връзва софтуера и лампичките на кабела започват да мигат ... опознава кабела всичко точно , изкарва волтажа на акомулатора и след това - ERROR
и ми пише че не може да се свърже с ECU-то на колата ... обърнах всички настройки на тая програма .. портове мортове , протоколи ... незнам си кво ейй неще и неще
Със VagCOM пък ми изкарва Port check - OK но отдолу някакъв си Adapter not found или нещо такова ... нещо не наред с адаптера
...
Някой да има идея ?
Лаптопа ми е с Windows XP , изтеглих драйвери за USB-то инсталнах ги , пускам софтуера (в случея Scanmaster) и включвам кабела към компа и към ОБД2-то на колата което е над запалката , след което започва да се връзва софтуера и лампичките на кабела започват да мигат ... опознава кабела всичко точно , изкарва волтажа на акомулатора и след това - ERROR

Със VagCOM пък ми изкарва Port check - OK но отдолу някакъв си Adapter not found или нещо такова ... нещо не наред с адаптера

Някой да има идея ?
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Да не би пък да има проблем със самата букса на колата, мммм?
Я пробвай на друга кола.
Я пробвай на друга кола.

- Damianski
И аз почвам това да си мисля ... утре ще пробваме на Поло 6N 

- everlastt
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имам подобен кабел и Сканмастър работи най-добре.Версията е ScanMaster ELM 1.6.На XP работи перфектно , с Win 7 също, въпреки ,че дава някаква грешка ,която не влияе на работата му.На диска трябва да има драйвери за USB-то, без тях няма как да стане .
- Damianski
everlastt написа:Аз имам подобен кабел и Сканмастър работи най-добре.Версията е ScanMaster ELM 1.6.На XP работи перфектно , с Win 7 също, въпреки ,че дава някаква грешка ,която не влияе на работата му.На диска трябва да има драйвери за USB-то, без тях няма как да стане .
На диска няма драйвери но аз ги намерих в интернет и ги изтеглих , ето тук http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm
също в Youtube гледах клип който показва че един от пиновете на ОБД2 буксата се захранва през бушон който пък е вързан за запалката и интериорното осветление може би ... но моя бушон е здрав следователно този пин би трябвало да е захранен , след малко слизам пак долу при колата с надеждата да го подкарам

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
freestyler911 написа:Не намерих отговор на въпросите си с търсачката, и ето я новата тема.
Купих си кабел от e-bay модела е ELM327 , така пише на него.
На диска който го придружава има десетина програмки които са за сканиране, но нито една не сканира докрай колата , все изкарва грешен протокол или unknown error.
На диска нямаше драйвери за самия кабел за уиндоус и си ги изтеглих от нет-а , оказа се че са разпространени.
Порта е настроен, кабела е включен , мигат му мигалките като комуникира със софтуера (само на една от програмките, със другите просто няма ефект).
Пропуснах да отбележа че лаптопа е с Уин. 7 , и някои от програмите дори не искат да стартират ....
Taкава е играчката:
http://upload.ecvv.com/upload/Product/2 ... 653323.jpg
И най-важното не каза на каква кола го тестваш.
Прочети ли че става САМО за ОBDII/EOBDIII?
http://sklad66.com/cms/ELM327-USB-OBDII%20CAN.html
- everlastt
- Автомобил:
- Двигател:
Вчера пробвах на един колега на Реното Сценик 1998 и ми изкара същата грешка.Успешно съм се свързвал с Хонда Акорд 99 , и Хонда Джаз 2006 .Явно не се поддържат всички протоколи.
- Damianski
Andonov написа:freestyler911 написа:Не намерих отговор на въпросите си с търсачката, и ето я новата тема.
Купих си кабел от e-bay модела е ELM327 , така пише на него.
Taкава е играчката:
http://upload.ecvv.com/upload/Product/2 ... 653323.jpg
И най-важното не каза на каква кола го тестваш.
Прочети ли че става САМО за ОBDII/EOBDIII?
http://sklad66.com/cms/ELM327-USB-OBDII%20CAN.html
Пробваме го на Голф 3 96 г. АФТ двигател , тази вечер ще го побваме и на Поло 6N със AEX ...
- Damianski
На Polo 6N AEX двигател отново същия резултат ...

- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
Аз не мисля че Golf 3 е с OBD2, OBD2 обикновенно са коли след 2000 година. Аз имам bluetooth версията на ELM327 и примерно Сеат 2003 година и BMW 2002 година ги чете, но Голф 4ка 99 година не чете 
Проблема според мен е че не се подържат толкова стари коли..

Проблема според мен е че не се подържат толкова стари коли..
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Търсим някой който е сигурен в това което пише.
Ако "мислиш" .... не става. Ако си пробвал знаеш и т.н. е друго.
Търсим помощ или желаещ с кола 2002-2003 или по нова за опит за връзка.
Поздрави!
Ако "мислиш" .... не става. Ако си пробвал знаеш и т.н. е друго.
Търсим помощ или желаещ с кола 2002-2003 или по нова за опит за връзка.
Поздрави!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”