Въпрос относно загряване на Passat Б5 1.9 TDI AFN
- pEsHkyY
- Автомобил: VW Passat B5 1998
- Двигател: AFN++++
Въпрос относно загряване на Passat Б5 1.9 TDI AFN
Привет
От доста време насам стрелката за градусите почти не я виждам на 90 градуса. Повечето време прекарва в начална позиция. Понякога се случва когато изгаса колата и дам на контакт стрелката си отива на 90 градуса и си стои там, после бавно бавно слиза надоло и пак си идва в стартова позиция.Днес сменихме термостата и ми казаха, че колата си е загряла отпреде е топло вътре духа топло парното няма проблем. Странното което, е че има моменти когато карам стрелката за градуси почва да се катери нагоре и когато това се случва и стигне 90 градуса парното духа още по-топло (това го наблюдявах преди да сменя термостата). Сега от карането след сменен термостат като че ли духа по-горещо, но стрелката пак си прави каквото си иска и държи някакви странни позиции или пак си седи забита в началото. Пак пробвах да изгаса колата и да я запаля - стрелката пак цъфна на 90 градуса седя известно време и пак отиде в началото. Та мисълта ми е къде да търся проблема - в таблото или в температурния датчик? Съжалявам за романа и ако се дублира темата. Благодаря ви предварително 
- kozirog
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос относто загряване на Passat 1.9 TDI AFN
по принцип колите ни имат датчик за стрелката, който може да ти дава грешна информация.Ако ми дадеш повечко данни за автомобила си, бих проверил и поразпитал
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
При мен показваше така каквото си иска...смених температурния датчик и всичко се оправи.
- SBobi
- Автомобил:
- Двигател:
температурен датчик. Закачи я на Vag Com там ще си сигурен. Записва го като грешка. Ако не се лъжа датчика, който отговаря за положението на стрелката дава и информация за температурата и на компа и съответно той преценява колко да подгрее при палене. Ако имаш и некоректен подгрев значи е температурен датчик. Поне при AHF е така и грешката е: G62 temperature sensor. Според мен температурен датчик.
- pEsHkyY
И при мен везните клонят повече натам
Коя марка е най-качествена за температурен датчик, за да знам какво да търся и съответно да не е някой ментак 
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Иди до някоя морга от такъв двигател да ти свалят един....5 лева ще ти вземат. не си струва да даваш 40-50 лева за такова нещо....ама ти си знаеш
Направо на место дърпаш стария и сагаш новия и си ок. Няма да точиш антифризи няма нищо. Изтича малко но е в рамките на 50-100 грама, и после си доливаш.Да не вземеш да точиш целия антифриз?..няма смисъл.
Тази интервенция се прави на студен мотор.
Направо на место дърпаш стария и сагаш новия и си ок. Няма да точиш антифризи няма нищо. Изтича малко но е в рамките на 50-100 грама, и после си доливаш.Да не вземеш да точиш целия антифриз?..няма смисъл.
- pEsHkyY
drago_tr написа:Иди до някоя морга от такъв двигател да ти свалят един....5 лева ще ти вземат. не си струва да даваш 40-50 лева за такова нещо....ама ти си знаеш
Тази интервенция се прави на студен мотор.
Е нищо не ми гарантира, че ако го сваля от морга ще е читав
Върни се в “Дизелови агрегати”