Пране на седалки

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
icakaa1986
Автомобил:
Двигател:

Re: Пране на седалки

Мнениеот icakaa1986 » Нед 11 сеп 2011 15:56

и аз свалих моите, но махнах плата и на ръка с четката и ето разликата

Изображение

това е на предните седалки които още не са изпрани

Изображение

а това са задните които днес монтирах

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Пон 12 сеп 2011 1:26

Никоя автомивка или перяща прахосмукачка няма да ги изпере както с топла вода и препарат и след това с маркуча докато не излезе препарата напълно и не текне чиста вода. След като изсъхнат все едно сядаш в нов диван , едно меко , седалките сякаш са станали по бухнали и мирише хубаво ... мечта!

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 12 сеп 2011 20:20

freestyler911 написа:Никоя автомивка или перяща прахосмукачка няма да ги изпере както с топла вода и препарат и след това с маркуча докато не излезе препарата напълно и не текне чиста вода. След като изсъхнат все едно сядаш в нов диван , едно меко , седалките сякаш са станали по бухнали и мирише хубаво ... мечта!

Заблуждаваш се
пера от години с Делонги Аквафилтро и шампоан Emsal - гарантирано най-добрия шампоан - засъхнало петно от мастило на флумастер - след 10 мин. престой на разтвора в тъканта и двукратно изплакване - изчезва напълно

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 13 сеп 2011 18:31

А аз да ви попитам... няма ли да се прецака нещо по еърбезите в седалките като се намокрят?

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Вто 13 сеп 2011 20:03

Зависи как переш седалката-ако е по начина на Веселин няма проблеми,но ако я накиснеш яко във вода може да има после :horror: :horror: :banghead:

Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Booster » Вто 13 сеп 2011 20:59

По мое мнение едни седалки за да се изперат перфектно , нали с уточнението , че си пера мойте си седалки от колата , трябват:Качествен марков професионален препарат за пране на седалки и тъкане и прочие различно от безконтактно и разни за двигател и такива силни препарати , неподходящи за тъкани , задължително водоструйка.
Първо едно хубаво измитане на прахоляка и въобще намокраня с пистолета , след това табитлийско mhihi търкане с твърда четка за килими и нещо подобно и яко топене в препарата.Не е лошо, ако е възможно да се възполвате от някой , които има мивка или приятел за едно изсмукване с прахосмукачка.От там-нататък, окачени в гараж или някакво отворено помешение на сянка и да съхнат 2-3 дена може би.

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Сря 14 сеп 2011 9:50

веселин написа:...

Не! Сигурен съм ,че просто няма начин тая смукачка да изсмуче всичко до дъно от седалката. Като я подкараш да я накиснеш с препарат и топла вода , ама да я накиснеш да тече от нея (естествено извън автомобила) просто натисни с ръце по дунапрена , и виж колко пъти ще киснеш и изстискваш докато текне бистра вода.... НЯМА такава прахосмукачка да я свърши тая работа!

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 14 сеп 2011 19:46

С мельо и с водоструйката стават като нови-пробано

За 2 дни извън колата са ок :deal

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 14 сеп 2011 21:57

freestyler911 написа:
веселин написа:...

Не! Сигурен съм ,че просто няма начин тая смукачка да изсмуче всичко до дъно от седалката. Като я подкараш да я накиснеш с препарат и топла вода , ама да я накиснеш да тече от нея (естествено извън автомобила) просто натисни с ръце по дунапрена , и виж колко пъти ще киснеш и изстискваш докато текне бистра вода.... НЯМА такава прахосмукачка да я свърши тая работа!

Добре - съгласих се! :предавам се :предавам се :предавам се
Кажи ми точно колко е дебел дунапрена на една седалка???

Pinto_mm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pinto_mm » Чет 15 сеп 2011 7:45

За леко замърсена тапицерия на седалките или за освежаване ползвам един спрей, който купих от Кауфланд за 5 лева. Напръсква се тапицерията, излиза нещо като пяна и се разтърква с четка или чиста кърпа. След изсъхване минавам с прахосмукачката. Ефекта е много добър. Пак подчертавам за леко замърсена тапицерия или за освежаване. Ако е много мръсна или има петна най-добре да се търси професионалист.. Имат едни устройства които много фино разпръскват препарат и го набиват с високо налягане. После изсмукват със същото устройство мръсотията. При нас вземат 5 лева на седалка.

М.Попов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот М.Попов » Съб 28 яну 2012 20:54

Някой прал ли е на тея парогенераторите дето са с пара и прахосмукачка после си издарпва водата?

Потребителски аватар
vw123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw123 » Съб 28 яну 2012 23:23

Аз си изпрах стария салон на Бората на рака, така както си беше в колата и изсъхна още същия ден. Наистина започнах в 11 и към 3 на обед бях готов и с вратите. Откачиха ми се ръцете но резултата беше много добър. Сега ме очаква отново тази процедура понеже смених салона с Recaro но този път ще ги сваля а не да се гърча вътре. Най добре си го направи сам за да знаеш какво е свършено.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 29 яну 2012 10:41

vw123 написа:Аз си изпрах стария салон на Бората на рака, така както си беше в колата и изсъхна още същия ден. Наистина започнах в 11 и към 3 на обед бях готов и с вратите. Откачиха ми се ръцете но резултата беше много добър. Сега ме очаква отново тази процедура понеже смених салона с Recaro но този път ще ги сваля а не да се гърча вътре. Най добре си го направи сам за да знаеш какво е свършено.

На вратите никога не търкайте с повече от влажна гъба, ако ги напоите с вода ще се разлепят за нула време после тапицериите. Седалките ти не са изсъхнали на същия ден колега, попили са влагата навътре. Много попиват тея седалки и отвън стоят сухи :beer

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Нед 29 яну 2012 10:43

веселин написа:...колко е дебел дунапрена на една седалка...

На облегалката е тънък , не повече от 4 сантиметра. Долу на седалката е около 10-15 сантиметра максимум.

И да се напъваш с тая смукачка аз като съм видял че половин час тече кафе нова бразилия от тези седалки и 3 пъти чакам 120 литров бойлер за изплакване ....

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 29 яну 2012 11:25

freestyler911 написа:
веселин написа:...колко е дебел дунапрена на една седалка...

На облегалката е тънък , не повече от 4 сантиметра. Долу на седалката е около 10-15 сантиметра максимум.

И да се напъваш с тая смукачка аз като съм видял че половин час тече кафе нова бразилия от тези седалки и 3 пъти чакам 120 литров бойлер за изплакване ....

Ти си добре,но аз предпочитам от седалките да пуска нескафе 3в1,не че нещо но нова бразилия не се знае къде е събирано :063:
По въпроса,колега има и обикновени перящи прахосмукачки и такива които са професионални.Как мислиш,дали тези професионалните и съответно с хубав препарат ще изперат както тези за домашна употреба?Има една марка доказала се в брашна,както за техника,така и за препарати KARCHER са едни от лидерите в тази област :deal

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”