Търсих в търсачката но не можах да намеря точния проблем като моя.
Колата е Голф 115 2е има газ.
Значи като е студена си пали без проблем работи си добре форсира си се добре. Но.. проблема идва сега когато загреее не може да се изфорсира повече от 4000 оборота. Става така сякаш свършва бензина но не е това. Има бензин.Незнам какъв е проблема на газ го няма това. Като и давам газ и идва един момент и забива муцуна, пускам леко газта и тръгва. не се издържа вече , в това студеното не мога да я карам на газ , пък като тръгна да изпреварвам и забива муцуната. Откачах акумулатора, няма промяна.
Някой ако се е сблъсквал с подобен проблем да пише, или поне предполага от какво може да е.
Проблем 2Е
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Проблем 2Е
Провери си налягането на бензиновата помпа и регулатора.
възможно ли е да е температурен датчик? защото само като загрее не може да се изфорсира? Но най вероятно е помпата защото като я изфорсирам до 4000 оборота и след това има един период от порядака на 1-2 секунди не мога да я изфорсирам до повече от 1500 об.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Може и датчик, помпа, бензинов филтър също.
филтара го сменях преди няма и 1000 км, пък може и той да ми прави мизерии. от както го смених колата ми взе трудно да пали сутрин. може той да е дефектния
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
Ako неоткриеш проблема си смени мембраните на изпарителя. Аз при минус 15 паля и карам без проблем на газ.
- polski-grizach
- Автомобил:
- Двигател:
Температурния ти датчик си е отишъл 

колеги давайте съвети от какво може да е че вече го прави на 1800-2000 оборота, еджам се придвижвам вече. не издържам вече...
И вече много трудно пали
не мога да я разбера от какво е
И вече много трудно пали
- basata-user
- Автомобил: pasat b5
- Двигател: 1.8T AEB
- Контакти:
проверил ли си бензиновия филтър 
да колега смених го преди 1000км. не вярвам да се е задръстил. най големите съмнения са ми че помпата вече не прави налягане(заминава си)
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
ми премери налягането. с манометър от крачна помпа за гуми става......дори.
аз залагам на покривен дебитомер, гърмяла ли е тази газова ?
аз залагам на покривен дебитомер, гърмяла ли е тази газова ?
гърмяла ми е колега но беше отдавна, но принципно някой път като паля и леко гръмва и тогава пали.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Ok, свали дебитомера и на ръка виж дали задира клапата. Той е ключов за правилни смеси на бензин.
Манометър търси до 5,6 бара да вържеш наместо петата стартова дюза (има ли я при тебе на колектора?) Тъкмо бар регулатора да си провериш, и състоянието на помпата.
Манометър търси до 5,6 бара да вържеш наместо петата стартова дюза (има ли я при тебе на колектора?) Тъкмо бар регулатора да си провериш, и състоянието на помпата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”