Оключване на голф 4 без акумулатор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Re: Оключване на голф 4 без акумулатор

Мнениеот joromnt » Сря 01 фев 2012 10:46

Ключалката на багажника има три положения:
1- положение при което е отключена и може да си я заключиш с централното. Респективно като отключваш с централното, се отключва и тя.
2- положение при което е заключена с ключа. Отключване/заключване с централното не я лови в тоя случай. Отключва се само с ключ. Отключена с ключ при заключена кола с централно, мисля че отваряше цялата кола.
3- положение при което може да отвориш само вратата на багажника с ключа, без да отключваш всички врати на колата с централното.
Първите две бяха хоризонтално и вертикално положение на ключа /не се сещам кое кое е :roll: /, при третото ключа е под наклон и се явява крайно положение на ключа.
Сега разбирам че вратата на Г4 може да се заключва като на ладата :shock Все съм се чудил ако ми даде фира акумулатора кво ще правя :bowdown

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Сря 01 фев 2012 22:33

А някои от вас отварял ли е партрон на фолксваген при положение че не е слаган ключ в него от години на мен ми се наложи защото не беше ползван ключа и бях в същото пложение нямате си идея каква гняс беше вътре чистене само с шкурка нищо не мърдаше.
Иначе наи лесно за размръзяване е като се поцелуваш с ключалката.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 02 фев 2012 8:16

Номера през задната врата не минава :(. В нито едно от споменатите положения дръжката не отваря врата.
Сега, вече съм силно притеснен, че съм си заключил колата много сериозно.

djshomi написа:Иначе наи лесно за размръзяване е като се поцелуваш с ключалката.

Снощи дори и език и пуснах на шофьорската ключалка ефекта е че дори и ключа не влиза.
Влиза само до половината. Нямах и запалка да загрея ключа но днеска ще си купя на отиване.
Най много ме притеснява, че като вкарвам ключа и все едно удрям на нещо метално а не на лед.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Чет 02 фев 2012 8:39

Кофти положение. Онзи ден се наложи да заключвам и аз с ключа (Бора, сигурно е същото), но на другия ден се отключиха всички врати. А относно задната врата докато я разглобявах преди 2-3 седмици заради чистачката забелязах някакво странно държане, което се оказа умно измислено:
1. Наляво се върти до около 90 градуса и заключва багажника.
2. Надясно до известно положение отключва багажника и спира ключа.
3. Ако продължиш с лек напън още надясно (и имаш акумулатор), отключва предните врати и им сваля прозорците (ако са електрически). Ако нямаш нищо няма да направи.
Не съм сигурен за посоките, може и да са наобратно.

Дано успееш да ги размразиш по някакъв начин. Може би едно сешоарче около ключалката, ако е в гараж? Ако не е - специализираните спрейове, спиртове и т.н.
Успех!

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Чет 02 фев 2012 10:49

Дано не са ти сменяни бравите че на много коли с централно като се наложи смяна на брава тя не се пренарежда според ключа и става неотваряема без централно...

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 02 фев 2012 11:09

skotis написа:Дано не са ти сменяни бравите че на много коли с централно като се наложи смяна на брава тя не се пренарежда според ключа и става неотваряема без централно...

:(
Възлагам последни надежди на това да загрея ключа. Това ако го знаех никога не бих си извадил акумулатора, все, щеше да има ток да отключи 4 врати.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 02 фев 2012 11:12

Никой ли не знае дали може да се отоври предният капак някак си за да закача окуто обратно?
Преди имах опел и го отварях с отверка ама тук не виджам къде да бръкна и изобщо какво да бутна.

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Чет 02 фев 2012 11:31

Добре де, пробва ли с със спрей за размразяване на ключалки? Да ти донеса днес по някое време да пробваме?

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 02 фев 2012 11:51

Adnan написа:Никой ли не знае дали може да се отоври предният капак някак си за да закача окуто обратно?
Преди имах опел и го отварях с отверка ама тук не виджам къде да бръкна и изобщо какво да бутна.

Акумулатор,кабели и отдолу под бронята по някакъв начин да подадеш ток!!!Трудно е,но в момента няма какво друго да направиш!Шоф. врати може и да не ги отвориш,защото може изобщо да не работят,но задната щом е работила взимай разни спиртове,спрейове и една кофа с топла вода и започвай да се мъчиш!Най-крайният вариант е да отидеш до някоя морга,виждаш кое е най ефтиното стъкло а голф 4 и предполагам на там се сещаш...

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 02 фев 2012 11:54

Опция е и да викнеш авариен ключар да го отвори за 5-60 лв, щото смяна на прозорец няма да е по-ефтина.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 02 фев 2012 12:08

Довечера, ще пробвам последният вариянт с нагряването на ключа.
Ако не стане то е ястно или ключар или прозорец.
Снощи пръснах спирт но промяна няма, ама ще видиме дали и с спрей ще мине номера.
Най силно се съмнявам защо не влиза ключа в шофьорската ключалка и поста на skotis.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Чет 02 фев 2012 12:15

Ако неможеш да сигнеш до + на стартера (с кабели за палене), излей бавно 2л вряла вода в/у
ключалката и няма начин да не се размрази.Лошото е ,че после ще замръзне до пролетта.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 02 фев 2012 12:27

Пробвай с кабел да стигнеш до стартера!И имай на предвид,че ключалката на задната врата се пълни с много боклуци и мръсотия!Поне при мен е супер трудно да отключа дори и лятото!

harlova
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот harlova » Чет 02 фев 2012 12:45

joromnt написа:Опция е и да викнеш авариен ключар да го отвори за 5-60 лв, щото смяна на прозорец няма да е по-ефтина.

аварииния ключар не ми свърши работа... когато не са ползвани ключалките от много време и на тези температури е абсурд. Варианта е със спрей да се пробва...

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 02 фев 2012 13:00

Закачи два различни по цвят кабели за акумулатора и запомни кой е плюс и кой е минус. Ако кабелите са твърди само с едно медно жило ще ти бъде по удобно. Можеш да си купиш 2 метра мостов кабел и да го разделиш на два отделни проводника.
После вдигаш колата с крик и подлагаш нещо отдолу - например тротоарни плочки. Добре е да имаш помощник. Постилаш нещо под двигателя и се пъхаш отдолу. Трябва да намериш захранващия кабел на стартера и да резнеш малко изолацията. После допираш плюса от акумулатора до заголения кабел и помощника допира минусовия кабел до лъскава част на шасито и пробва с дистанционното.
Не разнасяй акумулатора със закачени кабели на него защото е лесно да окъсиш акумулатора и кабелите да станат червени, аз имам едни изгорени гащи от такъв случай. Помощника трябва да изчака първо ти да допреш плюсовия кабел и тогава да допира и минусовия защото може да направиш късо, ако без да искаш допреш плюсовия кабел до някоя метална част.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”