Устройство за стартиране на кола

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Устройство за стартиране на кола

Мнениеот radi_nrj » Пет 03 фев 2012 9:16

Е те това е бустер :bowdown 3400А/12V :shock :shock :shock

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Пет 03 фев 2012 10:20

fox_vt написа:За автора на темата прочети това и не си давай парите за глупости http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=36&t=36787

За милмар,милене фатката е да използваш полимерката за подпомагане на стартовия ток към стартера,иначе тряя чакаш 15 мин да се зареди акумулатора.За в момента аз паля с помоща на липо пакет 2,2Ач който дава към стартера скромните 110А достатъчно да помогнат на умиращия акумулатор.Е тока не минава през запалката а през доста сериозни кабели+шалтер от стартер.За другата зима освен нов акумулатор съм замислил ъпгрейд на системата със липо пакет на 14,8 волта че сегашния е на 11,1в под товар.

Искам да разубедя баща ми да не си купува това устройство. Предложих му вече аз да му дам 80 лева + неговите 80 и да си купи един нов акумулатор :-)

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 03 фев 2012 10:39

Едва ли ще успееш да го разубедиш, той вече е видял по тАлАвиЗора каква "хубава" работа "върши" тази измишльотина и нищо не може да го спре да им подари паричките на тези мошеници.
ПП А за 5цилиндрови двигатели дали ще помогне :roll:

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Пет 03 фев 2012 10:40

И аз се пробвах да разубедя моя,да не купува едно друго!Ама то е поне горе долу...върши някаква работа!
С батерия 12v 12ah,кабели 2х50см 12мм2 и щипки!Устройството подсигурява подпомагане на запалването,като има някаква защита ако токът който може да отдаде превиши 15А има защита която директно го изключва!Това се продава в карфур (китайко-правено за Гърция)!Заведи го в карфур да си купи него (50лв струва),и мисля че ще върши по добра работа...Иначе,ще си купи тоталната глупост за 80лв!Не че това нащо не е глупост,но поне може и да върши някаква малка работа.Пък и е за по малко поари!
DSC00476.JPG
DSC00477.JPG

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Съб 04 фев 2012 11:06

joro_kem написа:колега, малко встрани от конкретното ти питане, но ето ти гарантирано работещ продукт, за да сравниш параметрите: http://intertechnic.bg/index.php?p=prod ... ls&id=3064
п.п. има и мобилни бустери, които се зареждат за кратко време на 230 V и после можеш да стартираш принудително МПС, без да мъкнеш кабели до него, но истинските са 1000+ лева.

http://www.struna.bg/?page=details&id=10
Аз съм си харесал на струна първия модел - Start. Има доволно добра универсалност, и тежи 35кг. Значи е добре оразмерен, в гаража става идеално. Като му се направят подходящи букси (може и с трифазен конакт и щепсел), ще може да се ползва зимата всяка сутрин за по-лесно палене. Аз пътувам всеки ден около 30-на км. минимум, и още толкова обратно. Студените стартове са около 100-120 в зависимост от времето. А понякога се случва да падне и мукулуматуръ. С това нещо палиш веднага и потегляш...

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”