Голф 2 91г - Проблем със Зумер
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 2 91г - Проблем със Зумер
Имам Голф 2 91г и нямам зумер на него.Взех си зумер от Астра и като го сложа над бушоните в гнездо N:9 не реагира.Той е Hella GM PP Summer 12v 3SB 004 438-02 90 240 665 25 02888 и с три крачета,връзвам едното + от копчето за фаровете и - от копчето на вратата.Когато колата е с включен мотор и отвора вратата и фаровете са включени пак писка.Някой може ли да ми каже как да вържа зумера та като е на фарове и колата работи и вратата се отвори да не ми писка а само когато е изгасен мотора и фаровете са забравени тогава да се обади!
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Проблем със Зумер
Трябва да свържеш и +12в след контакт на треторо краче!
- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ти тоя зумер с кабели ли го вързва или направо го заби в гнездото за релета(там при бушоните) на Голфа?
Можели да снимаш самото зумерче?
Можели да снимаш самото зумерче?

-
- Автомобил:
- Двигател:
Вързах третото краче на 12в и стана както исках.Благодаря че ми помогнахте 

- Gazaro_wow
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ 1990
И аз искам да си сложа един зуумер и си взех един. Oт диодите които осветяват таблото взех + и маса от бутона на врата само ,че като пусна фаровете и на затворена и на отворена врата винаги пищи
огледах кабела да не би някъде да се допира до купето ,но няма никакво нарушение на изолацията. Някакви идеи
П.П направи ми впечатление ,че на ключето дето е на вратата влизат 2 кабела. Колата е Голф 2 90г код на мотора EZ

П.П направи ми впечатление ,че на ключето дето е на вратата влизат 2 кабела. Колата е Голф 2 90г код на мотора EZ
- sasho_sb
- Автомобил: Vw Golf mk3
- Двигател: AEE 1996
И аз искам да си сложа един зуумер и си взех един. Oт диодите които осветяват таблото взех + и маса от бутона на врата само ,че като пусна фаровете и на затворена и на отворена врата винаги пищи
огледах кабела да не би някъде да се допира до купето ,но няма никакво нарушение на изолацията. Някакви идеи 
колега вържи масата /-/ на другия кабел на ключето, на който има маса /-/ само при отворена врата а /+/ за кабела към фаровете след ключа,така няма начин да не работи / при работещо ключе на вратата/

колега вържи масата /-/ на другия кабел на ключето, на който има маса /-/ само при отворена врата а /+/ за кабела към фаровете след ключа,така няма начин да не работи / при работещо ключе на вратата/

директно съм забол в бушон номер 7 (пасат Б3) зумера и съм взел маса от вратите и пищи при всяко отваряне.ако работи автомобила и пищи просто ще спреш фаровете за момент 

- Gazaro_wow
Ами то са 2 кабела на една обувка и са включени към бутона. Няма значение към кой кабел връзвам масата (понеже те са заедно така са си фабрично или поне от както имам колата от 11 год.) Освен горе където е лампата за купето да вържа зуумера ,но след като затворя вратата лампата остава да свети още няколко секунди и след това изгасва. А по принцип в бушониерата има ли гнездо за зуумер? Понеже един съсед в голфа 89г има зуумер (каза ,че го има от както си е взел колата и мисли ,че е фабричен) и се чудех дали и аз нямам гнездо просто да са пропуснали да го сложат и аз да си го вържа
много ще ми е от полза ако някой даде схема на бунониерата кое реле за какво е и празните също за какво са
Благодаря предварително.

- Gazaro_wow
И така благодарение на колегата sasho_sb
оправих зуумера да не пищи постоянно ето го и решението "колега за /-/ на зумера трябва да го свържеш с кафява жичка 0.5 мм2 с бяла ивица от снопа в левия праг тя дава /-/ при отворена лява врата /само тогава ,другата кафява 1 мм2 без бяла лента има постоянно /-/ ,успех
" а плюса го вързах към осветлението на таблото (може и към ключа за фаровете)
П.П не можах да си обясня защо не иска като е вързан директно към бутона на вратата (така винаги пищеше и на затворена и на отворена врата)
Благодаря на всички които се отзоваха

П.П не можах да си обясня защо не иска като е вързан директно към бутона на вратата (така винаги пищеше и на затворена и на отворена врата)

- sasho_sb
защото ти го връзваш към кафявата 1 мм2 на която има постоянно /-/,а кафявата с бяла ивица е след ключето и на нея има /-/ само при отворена врата /затворени контакти на ключето/
защото ти го връзваш към кафявата 1 мм2 на която има постоянно /-/,а кафявата с бяла ивица е след ключето и на нея има /-/ само при отворена врата /затворени контакти на ключето/
- tubleron
- Автомобил: Golf 3 1.8 75ks
- Двигател: AAM 1992
Здравейте колеги,купих едно зумерче на което има само 2 жици + и - Някой може ли да ми каже как да го свържа така,че да свири само при загасен двигател при отворена шоф. врата и изкарани ключове ?? """"""" И още един въпрос-Сложих диоди за осветление в краката свързани към плафона,обаче като отворя някоя от вратите-светкат.Като затворя,веднага загасват,а плафона след 10-12 секунди. Искам да са точно като плафона: Отварям врата-светят,Вкл. Плафона-светят.Изгасям плафона(от копчето) и те да гаснат. Как може да стане тоя номер бе колеги
- sasho_sb
tubleron написа:Здравейте колеги,купих едно зумерче на което има само 2 жици + и - Някой може ли да ми каже как да го свържа така,че да свири само при загасен двигател при отворена шоф. врата и изкарани ключове ?? """"""" И още един въпрос-Сложих диоди за осветление в краката свързани към плафона,обаче като отворя някоя от вратите-светкат.Като затворя,веднага загасват,а плафона след 10-12 секунди. Искам да са точно като плафона: Отварям врата-светят,Вкл. Плафона-светят.Изгасям плафона(от копчето) и те да гаснат. Как може да стане тоя номер бе колеги
така /+/ на зумера свързваш към /+/ към габарит /фаровете светят само на контакт, а /-/ на зумера към /-/ кафява + бяла ивица т.е. /-/ след ключето на вратата /отворена/ ,а за диодите ги вържи успоредно с лампата на плафона

- tubleron
- Автомобил: Golf 3 1.8 75ks
- Двигател: AAM 1992
sasho_sb написа:tubleron написа:Здравейте колеги,купих едно зумерче на което има само 2 жици + и - Някой може ли да ми каже как да го свържа така,че да свири само при загасен двигател при отворена шоф. врата и изкарани ключове ??
така /+/ на зумера свързваш към /+/ към габарит /фаровете светят само на контакт, а /-/ на зумера към /-/ кафява + бяла ивица т.е. /-/ след ключето на вратата /отворена/ ,а за диодите ги вържи успоредно с лампата на плафона
И така какато казваш пробвах колега(за зумера),но така свири и при запален двигател,а аз искам да свири единствено при загасен двигател и отворена врата.Даже ако може и в момента в който искарам ключа чак тогава да пищи. И още нещо. Ако загася колата и я оставя на мигач(ляв или десен)пак ли ще пищи? Сега както съм го вързал-за ключа на фаровете и плафона,на оставен ляв мигач(при загасена кола) пищи,а при десен,не. Пълна мистерия.....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”