Голф 2 91г - Проблем със Зумер

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
dani_stak
Автомобил:
Двигател:

Голф 2 91г - Проблем със Зумер

Мнениеот dani_stak » Чет 01 дек 2011 14:28

Имам Голф 2 91г и нямам зумер на него.Взех си зумер от Астра и като го сложа над бушоните в гнездо N:9 не реагира.Той е Hella GM PP Summer 12v 3SB 004 438-02 90 240 665 25 02888 и с три крачета,връзвам едното + от копчето за фаровете и - от копчето на вратата.Когато колата е с включен мотор и отвора вратата и фаровете са включени пак писка.Някой може ли да ми каже как да вържа зумера та като е на фарове и колата работи и вратата се отвори да не ми писка а само когато е изгасен мотора и фаровете са забравени тогава да се обади!

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Проблем със Зумер

Мнениеот pas1.8mi » Пет 02 дек 2011 11:34

Трябва да свържеш и +12в след контакт на треторо краче!

Потребителски аватар
low_creep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот low_creep » Пет 02 дек 2011 19:15

Колега ти тоя зумер с кабели ли го вързва или направо го заби в гнездото за релета(там при бушоните) на Голфа?
Можели да снимаш самото зумерче? :beer

dani_stak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dani_stak » Нед 04 дек 2011 0:16

Вързах третото краче на 12в и стана както исках.Благодаря че ми помогнахте :beer

Потребителски аватар
Gazaro_wow
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1.6 EZ 1990

Мнениеот Gazaro_wow » Нед 05 фев 2012 18:20

И аз искам да си сложа един зуумер и си взех един. Oт диодите които осветяват таблото взех + и маса от бутона на врата само ,че като пусна фаровете и на затворена и на отворена врата винаги пищи :( огледах кабела да не би някъде да се допира до купето ,но няма никакво нарушение на изолацията. Някакви идеи :?:
П.П направи ми впечатление ,че на ключето дето е на вратата влизат 2 кабела. Колата е Голф 2 90г код на мотора EZ

Потребителски аватар
sasho_sb
Автомобил: Vw Golf mk3
Двигател: AEE 1996

Мнениеот sasho_sb » Пон 06 фев 2012 17:32

И аз искам да си сложа един зуумер и си взех един. Oт диодите които осветяват таблото взех + и маса от бутона на врата само ,че като пусна фаровете и на затворена и на отворена врата винаги пищи :( огледах кабела да не би някъде да се допира до купето ,но няма никакво нарушение на изолацията. Някакви идеи :?:
П.П направи ми впечатление ,че на ключето дето е на вратата влизат 2 кабела. Колата е Голф 2 90г код на мотора EZ

колега вържи масата /-/ на другия кабел на ключето, на който има маса /-/ само при отворена врата а /+/ за кабела към фаровете след ключа,така няма начин да не работи / при работещо ключе на вратата/
:да:

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Пон 06 фев 2012 18:45

директно съм забол в бушон номер 7 (пасат Б3) зумера и съм взел маса от вратите и пищи при всяко отваряне.ако работи автомобила и пищи просто ще спреш фаровете за момент :roll:

Потребителски аватар
Gazaro_wow

Мнениеот Gazaro_wow » Пон 06 фев 2012 21:07

Ами то са 2 кабела на една обувка и са включени към бутона. Няма значение към кой кабел връзвам масата (понеже те са заедно така са си фабрично или поне от както имам колата от 11 год.) Освен горе където е лампата за купето да вържа зуумера ,но след като затворя вратата лампата остава да свети още няколко секунди и след това изгасва. А по принцип в бушониерата има ли гнездо за зуумер? Понеже един съсед в голфа 89г има зуумер (каза ,че го има от както си е взел колата и мисли ,че е фабричен) и се чудех дали и аз нямам гнездо просто да са пропуснали да го сложат и аз да си го вържа :? много ще ми е от полза ако някой даде схема на бунониерата кое реле за какво е и празните също за какво са :) Благодаря предварително.

Потребителски аватар
Gazaro_wow

Мнениеот Gazaro_wow » Съб 11 фев 2012 19:00

И така благодарение на колегата sasho_sb :beer оправих зуумера да не пищи постоянно ето го и решението "колега за /-/ на зумера трябва да го свържеш с кафява жичка 0.5 мм2 с бяла ивица от снопа в левия праг тя дава /-/ при отворена лява врата /само тогава ,другата кафява 1 мм2 без бяла лента има постоянно /-/ ,успех heavy metal zork" а плюса го вързах към осветлението на таблото (може и към ключа за фаровете)
П.П не можах да си обясня защо не иска като е вързан директно към бутона на вратата (така винаги пищеше и на затворена и на отворена врата)
Благодаря на всички които се отзоваха :beer

Потребителски аватар
sasho_sb

Мнениеот sasho_sb » Нед 12 фев 2012 16:42

П.П не можах да си обясня защо не иска като е вързан директно към бутона на вратата (така винаги пищеше и на затворена и на отворена врата)
Благодаря на всички които се отзоваха
защото ти го връзваш към кафявата 1 мм2 на която има постоянно /-/,а кафявата с бяла ивица е след ключето и на нея има /-/ само при отворена врата /затворени контакти на ключето/

Потребителски аватар
tubleron
Автомобил: Golf 3 1.8 75ks
Двигател: AAM 1992

Мнениеот tubleron » Пет 23 мар 2012 16:58

Здравейте колеги,купих едно зумерче на което има само 2 жици + и - Някой може ли да ми каже как да го свържа така,че да свири само при загасен двигател при отворена шоф. врата и изкарани ключове ?? """"""" И още един въпрос-Сложих диоди за осветление в краката свързани към плафона,обаче като отворя някоя от вратите-светкат.Като затворя,веднага загасват,а плафона след 10-12 секунди. Искам да са точно като плафона: Отварям врата-светят,Вкл. Плафона-светят.Изгасям плафона(от копчето) и те да гаснат. Как може да стане тоя номер бе колеги

Потребителски аватар
sasho_sb

Мнениеот sasho_sb » Пет 23 мар 2012 21:36

tubleron написа:Здравейте колеги,купих едно зумерче на което има само 2 жици + и - Някой може ли да ми каже как да го свържа така,че да свири само при загасен двигател при отворена шоф. врата и изкарани ключове ?? """"""" И още един въпрос-Сложих диоди за осветление в краката свързани към плафона,обаче като отворя някоя от вратите-светкат.Като затворя,веднага загасват,а плафона след 10-12 секунди. Искам да са точно като плафона: Отварям врата-светят,Вкл. Плафона-светят.Изгасям плафона(от копчето) и те да гаснат. Как може да стане тоя номер бе колеги

така /+/ на зумера свързваш към /+/ към габарит /фаровете светят само на контакт, а /-/ на зумера към /-/ кафява + бяла ивица т.е. /-/ след ключето на вратата /отворена/ ,а за диодите ги вържи успоредно с лампата на плафона :да:

Потребителски аватар
tubleron
Автомобил: Golf 3 1.8 75ks
Двигател: AAM 1992

Мнениеот tubleron » Съб 24 мар 2012 0:05

sasho_sb написа:
tubleron написа:Здравейте колеги,купих едно зумерче на което има само 2 жици + и - Някой може ли да ми каже как да го свържа така,че да свири само при загасен двигател при отворена шоф. врата и изкарани ключове ??

така /+/ на зумера свързваш към /+/ към габарит /фаровете светят само на контакт, а /-/ на зумера към /-/ кафява + бяла ивица т.е. /-/ след ключето на вратата /отворена/ ,а за диодите ги вържи успоредно с лампата на плафона :да:

И така какато казваш пробвах колега(за зумера),но така свири и при запален двигател,а аз искам да свири единствено при загасен двигател и отворена врата.Даже ако може и в момента в който искарам ключа чак тогава да пищи. И още нещо. Ако загася колата и я оставя на мигач(ляв или десен)пак ли ще пищи? Сега както съм го вързал-за ключа на фаровете и плафона,на оставен ляв мигач(при загасена кола) пищи,а при десен,не. Пълна мистерия.....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”