Проблем Passat 1.8mi не пали (решен)
Проблем Passat 1.8mi не пали (решен)
Здравейте, колеги имам следния проблем колата не пали искра има и преди делкото и след него бензиновата помпа работи откачих маркуча от моното и до там стига бензин, но колата не пали. До последно колата работеше и изгасна сякаш и свърши бензина.
Последна промяна от ivoo13 на Чет 16 фев 2012 1:59, променено общо 2 пъти.
- bobo_simeonov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat 1.8mi не пали
колега от дюзата пуска ли бензин .
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Клеморед сменял ли си скоро ? Може от него да е.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ако е от клемореда - няма да пуска искра въобще 

Не съм гледал дали дюзата пуска бензин как да погледна. Свалих и една свеш да видя дали са зацапани, тя беше суха. Тая въпросната дюза чисти ли се или се сменя.
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
Kолега дай малко повече инфо за колата, модел, година, мотор, има ли АГУ, ако е с газова може да има ред причини да не пали,не ме карай да хвърлям боб и да гадая, защото ги имам способностите 

Колата е пасат комби 92 година 1.8ми 90кс. няма газова и никога не е слагана, а също така и аларма няма нито имобилайзер в талона пише 1.8i abs комби. Колата се кара много малко изминава по 20км на седмица в най добрия случай има и моменти, в който не е била палена и по цял месец. Мисля, че има логика да е тази дюза тай като знам, че запичат когато не се кара автомобила, но интересното е защо изгасна, когато работеше.
Последна промяна от ivoo13 на Сря 15 фев 2012 11:47, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
- Двигател: CBDC 2010
Колега, провери наистина дали дюзата пуска гориво. При мен преди няколко години, при същите симптоми, колата изгасна на къра по време на движение. Голям филм беше, добре че беше през лятото. В крайна сметка се оказа, че е прекъснала едната жичка от двете, с които се захранва дюзата. Беше прекъснала в изолацията на кабела, малко преди куплунга, който е на корпуса на моното и я открихме малко на късмет.
А как да провериш дали дюзата църка - сваляш капака на моното. Подпъхваш внимателно парче салфетка или нещо друго подходящо със светъл цвят под дюзата. Може и с фенерче допълнително да осветяваш дюзата в долния й край, докато някой друг върти на стартер. Ако дюзата пуска, салфетката се мокри с бензин, а фенерчето би трябвало да освети струята бензин. Поне ние такива проби правихме навремето, докато установим, че дюзата не пуска гориво.
А как да провериш дали дюзата църка - сваляш капака на моното. Подпъхваш внимателно парче салфетка или нещо друго подходящо със светъл цвят под дюзата. Може и с фенерче допълнително да осветяваш дюзата в долния й край, докато някой друг върти на стартер. Ако дюзата пуска, салфетката се мокри с бензин, а фенерчето би трябвало да освети струята бензин. Поне ние такива проби правихме навремето, докато установим, че дюзата не пуска гориво.
- bobo_simeonov
- Автомобил:
- Двигател:
колега измери дали отива ток до дюзата
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
на мен ми се прекъсна жичката в самата обувка на снопа кабели.Пъхнах я само,щях да запоявам...и стана 6 години.
Проблема е решен и при мен беше също прекасната жичка на моното. Кабела беше наранен като го проследих видях от каде е проблема явно това се е случило преди време, но сега се е проявило като проблем. Благодаря на всички, който помага за разрешаването му.
-
- Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
- Двигател: CBDC 2010
Re: Проблем Passat 1.8mi не пали (решен)
Радвам се колега, че си решил проблема.