Здравейте!
Обръщам се към всички, които знаят нещо по въпроса с грешката в моето ТДИ - "intake manifold preassure". Човека с компютъра ми посочи каде се намира датчика, който генерира тази грешка и след като разцъках по колата, открих че ми е скъсан маркуча дето вкарва въздух във въпросния датчик. Смених го. Проблема си стои! При 2000 оборота на 5 скорост и 100 км/час, колата ми минава в някакъв авариен режим и ми ограничава подаването на гориво. Когато върна газста и после пак подам газ се оправя за момент и след това пак същото положение. Заглъхването НЕ се проявява при едни и същи обороти. Когато съм на равно се получава пак, но вече при 3000 оборота и 140 км/час. Смених всичко, което ме съветваха разни майстори, като почнеш от филтри, маркучи, катализатор и т.н. Вече не знам какво да правя. Ако някой знае нещо по въпроса, моля да помогне.
Грешка на 1.9 ТДИ - "intake manifold preassure"
налягането на турбото?
Intake Manifold - входящ колектор. Явно необходимото налягане е по ниско или по високо. Провери си въздушните пътища, wastegate-a, или има маркуч който изпуска, или обратното, налягането е твърде високо и компа ти спъва колата за да не стане нещо.
Благоевград е близо, що не дойдеш до човека в Захарна фабрика да ти го погледне, досега няма недоволен от него.
Intake Manifold - входящ колектор. Явно необходимото налягане е по ниско или по високо. Провери си въздушните пътища, wastegate-a, или има маркуч който изпуска, или обратното, налягането е твърде високо и компа ти спъва колата за да не стане нещо.
Благоевград е близо, що не дойдеш до човека в Захарна фабрика да ти го погледне, досега няма недоволен от него.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
99 процента тоя проблем е от затруднено движение на калпата на турбото,зна4и на самото турбо имаш един клапан(разтоварвашт)и тои ти регулира надуването на турбото и се зака4а за въпросната клапа;ве4е десетина пъти откривам все тоя проблем с тия признаци,има нагар по шпилката за клапата и клапата не се движи свободно и ти изписва то4но тая грешка;ако можеш да демонтираш турбото и да го по4истиш проблема ти е решен;успех
Върни се в “Дизелови агрегати”