Няма свестни стари дизели на пазара и това си е!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Fili
Автомобил:
Двигател:

Няма свестни стари дизели на пазара и това си е!

Мнениеот Fili » Пет 24 фев 2012 1:12

Или може би аз съм твърде нетърпелив.

От мечтата голф 2 1.6ТД 1V двигателя с 5 врати се отказах направо, това си е мисията невъзможна да се открие. В поне прилично купе имам предвид.

Та се принудих да разширя търсенето към пасати и братовчеди с подобни двигатели.

Ама няма бе! или двигателя трака на метал или пуши като ламята спаска или купето е като на флинстоун.

И направо не ми се говори как всеки се опитва да тарикатее и да те лъже направо в очите.

Все още търся, та тук е момента да ударите едно рамо с някой линк ако сте харесали нещо в директорията на най-простите, икономични и надеждни дизелови двигатели със ставащо купе.

Благодаря.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re: Няма свестни стари дизели на пазара и това си е!

Мнениеот velinsl » Пет 24 фев 2012 1:17

Прав си. Аз лично навъртях бая километри да намеря нещо не читаво, но поне прилично дизелово.

Потребителски аватар
kgdim
Автомобил: MK4 Black ...
Двигател:

Мнениеот kgdim » Пет 24 фев 2012 9:18

Направо си се заел с мисия невъзможна тези коли са на 20+ години нямат живи набори :bishop :drunk

Потребителски аватар
genata82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот genata82 » Пет 24 фев 2012 10:30

Компромис с нещо все ще трябва да се направи - може с броя на вратите, може с ръжда (но все пак да е възстановима), може с цена. Определено изпадат и читави такива, наскоро имаше тук едно триврато голф 2 1,6 тди, което изглеждаше чудесно и изчезна за норматив.
Просто трябва да се следят обявите. Успех!

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 24 фев 2012 11:20

Имам познат,с Пасат B3,1.6-дизел,SB,купето е читаво с лека чупка на преден капак(сменен от морга и левашки пръснат със спрей...от 5 метра трудно личи :lol: ).По мотора..единствена забележка съм видял-силикон под водо-маслен топлообменник.По таблото-има понапукана решетчица -около радиото..Едно вътрешно почистване...И остава да се реши да го продаде,вече над 8-10 месеца не го кара...акумулатора е дал на друг...

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Пет 24 фев 2012 12:37

Колко струва един добър ремонт на този дизелов двигател да започне да диша нафта 4л на 100км????? Аз предполагам че 2000лв те оправят и това включва пълна сервизация на мотора с всичко необходимо. А навтовата помпа колко струва? И озобщо предполагам, че мотора няма да се чуе , че работи след ремонта, но това си е бая инвестиция и дали има части за подобен модел.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 24 фев 2012 12:41

Дори и да намери читаво, то ще е на цената на Голф 4ка 99-та година, примерно mhihi
Вариант: намираш читаво купе с някакъв дизелов мотор, хвърляш мотора и търсиш какъвто ти трябва. Намираш, ревизираш и мяташ в коша на колата. Междувременно правиш профилактика и на купето и оправяш всички забележки с ръжди и гнилочи (може да случиш на читаво купе и да са малко). И така.
Давам пример за запазен екземпляр. Дръж се здраво някъде преди да видиш цената:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
Варианти - има, но зависи към кой точно се стремиш. Ако е "качваш се и караш" горната обява отговаря напълно, мисля. Ако искаш да твориш, рециклираш и после пак да караш, накрая сумата може да достигне пак такива нива, според зависи какво влагаш като части и труд в колата си.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 24 фев 2012 12:59

Като продавах моя - казвам на всеки дошъл - гледаш в какво състояние е - и преценяваш дали за тези пари , които искам те устройва :да:
до 1989 бяха бетон откъм защита - антикорозионна - ама 1V го нямаше тогава в производство
JR би трябвало да има читави :talk: или държиш точно на 1V ???

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 24 фев 2012 13:09

Колега, много важен въпрос - колко пари си готов да отделиш? От сега ти казвам, такова нещо като хубава кола по всички критерии за 2000лв не съществува :да:

Fili
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fili » Пет 24 фев 2012 23:38

Ще отговарям малко на посоки.

Първо да споделя, че днес ходих до пазарджик да видя един голф, купето много ме зарадва, в смисъл, че не беше трагично, и тамън да се зарадвам, че си намерих кола, щото те двигателите са железни нали...
Палиме двигателя, вадя пръчката за маслото и от там почва да пръска като гейзер ем масло ем пушек. Изплаших се направо, отварям капачката за наливане на масло и от там пушек и хвърля да те изкъпе.
И оня тупан седи и ме убеждава как те старите дизели така били, било нормално.

Варианта с купуване на купе и на двигател го мислих, ама всичката тая разправия, по кат, регистрации, пък търсене на читав двигател и правене, не е за мен туй.

Червеното голфче от обявата за 2500 еур изглежда мечта :), самод ето е с 3 врати де :) ама пък и цената, съгласете се, е някак си преувеличена.

Аз не съм маняк на салон, не съм педантист за външен вид и за много други неща, ама здраво купе и здрав двигател са си необходимост.

JP двигател ще ми свърши перфектна работа, ама не намирам нищо дето да съчетае двигател и поне малко купе.

Що се отнася за ремонта на мотора, дори и да се опитаме да възстановим вече издъхнал мотор, трябва да се намери читав майстор дето ще му се играе да го прави. Пък тия са на изчезване май. :)

Ама ослушвайте се и ако чуете нещо интересно хоп на лични да ми чукнете :)

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 24 фев 2012 23:43

Защо трябва да е 2ка Колега!?Земи си 3ка.приятелче си купи 3ка ТД и няма никакви проблеми.Цена -1300лв.Двуврата.

Последна промяна от rokera671 на Съб 25 фев 2012 16:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 24 фев 2012 23:44

Като ти прочетох последното мнение, вече съм сигурен, че няма да си купиш такава кола. Или ще вземеш някоя с компромиси. Идеалните автомобили, съгласи се, били те и стари си имат своята цена. Струва ми се, че търсиш за до 2000 лева идеалната кола, която вероятно няма и да намериш. Знай, че колкото и да е хубава все ще иска нещо да й се прави, а ако опреш и до майстори... за тях няма значение, че караш Мк2 - повечето вече си смятат труда на час, в което няма лошо - всеки си знае цената на труда.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 24 фев 2012 23:45

Освен ако не спиш докато караш - JP заводски е 54 кончета - реално 4 или 5 са побегнали mhihi - дизел без турбина няма никакъв кеф :banghead:
моят съвет е JR - почти 70 к.с - перфектният турбодизел за Г2

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пет 24 фев 2012 23:54

[quote="Fili"
Палиме двигателя, вадя пръчката за маслото и от там почва да пръска като гейзер ем масло ем пушек. Изплаших се направо, отварям капачката за наливане на масло и от там пушек и хвърля да те изкъпе.
И оня тупан седи и ме убеждава как те старите дизели така били, било нормално.

[/quote]

Вдигни щеката на няколко дизела, отвори капачките за маслото и виж дали не духат и пръскат :)

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 25 фев 2012 0:00

Между другото и на мен ми беше мечта ама преди 15 години.И щом тогава не можах да си намеря читав екземпляр ,ти си прецени.Или бяха двуврати ,или палеха с 300 зора .И след ходене по мъките се отказах и купих друга марка.Докато VW тата се мъчеха ,въпросната кола палеше докато виде ключа.Ама след време пак станах собственик на VW ,ама не дизел!Не да те разубеждавам ама защо трябва да е 2 ка , и дизел!?Ти си прецени!

Върни се в “Дизелови агрегати”