Здравеите!
Исках да ви попитам дали има някаква промяна в закона за затъмнените стъкла на автомобили?
Или само господата полицаи могат да правят каквото си искат (говоря за личните им автомобили не за служебните) ?
Затъмнени стъкла на автомобили?
- Вълков
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Затъмнени стъкла на автомобили?
Доколкото съм информиран задните + големия заден имаш право при наличието на странични огледала. Колкото до предните дали с безцветно фолио или с блажна боя все ще ти кажат, че намаляваш видимостта и ще те плашат със спиране от движение. Ако сте по - цапнати в устата може да си търсите правата, защото попринцип това се води лека техническа неизправност и глобата е 15 - 20лв, но бъдете сигурни че отвсякъде другаде сте изрядни 

- mimo MS
- Автомобил: Passat 1.9 131hp Passat 1.8 90hp
- Двигател: AVF 2002 RP 1991
имам приятел със охранителна фирма и колата му е с предни затъмнени стъкла а относно видимоста с фолиото е като без фолио.Говоря за неговата кола но е цифра от рода на 100лв на стъкло плаща да го направят.
- p.kolev
- Автомобил:
- Двигател:
Другия вариант е документ, че си инкасо кола и превозваш от време на време по-големи суми, тогава пак имаш право да си със затъмени стъкла навсякъде. Вчера точно за това ме спираха, защото предните ми стъкла са леко затъмени. Добре,че човека, който седеше до мен, се познаваше с полицая и той не се заяде. Но ми препоръча или да отлепа фолиото, или каза, че има някакви ауторизирани фирми, които също издавали сертификат, че си със затъмени прозорци и имаш право да караш така. Доста почетох по-този въпрос и май в софия някаква фирма Технотест или нещо от тоя сорт се занимава с нова, но дали полицаите ще го признаят това... един Бог знае 

- mimo MS
- Автомобил: Passat 1.9 131hp Passat 1.8 90hp
- Двигател: AVF 2002 RP 1991
p.kolev написа:Другия вариант е документ, че си инкасо кола и превозваш от време на време по-големи суми, тогава пак имаш право да си със затъмени стъкла навсякъде. Вчера точно за това ме спираха, защото предните ми стъкла са леко затъмени. Добре,че човека, който седеше до мен, се познаваше с полицая и той не се заяде. Но ми препоръча или да отлепа фолиото, или каза, че има някакви ауторизирани фирми, които също издавали сертификат, че си със затъмени прозорци и имаш право да караш така. Доста почетох по-този въпрос и май в софия някаква фирма Технотест или нещо от тоя сорт се занимава с нова, но дали полицаите ще го признаят това... един Бог знае
това имах впредвид и аз само че колегата го е обяснил подробно
- vodkoleq
- Автомобил:
- Двигател:
тук в Стара Загора полицаите (вече има поне 20-30 коли) затъмняват с доста тъмно фолио всички стъкла на личнитите си автомобили!
- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил: VW POLO B5188PP
- Двигател: AEX 1996
вчера в задръстването оглеждам се наляво-надясно и гледам в дясно от мене в насрешното спрял в задръстването сив мерцедес с класа със затъмнени предни стъкла и лепенка с герба(полицейските) и катила отворил15см прозореца и пуши и аз на кръв го гледам заради произвола им....

- Вълков
- Автомобил:
- Двигател:
Това за инкасо автомобилите мина. Попринцип ако е инкасо първо трябва преди всяко пътуване да си вадиш документ, че превозваш нещо, и второ полицаите нямат право да те спират. Българските закони не позволяват затъмняване все още 

- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Технотест дали се занимават с такова нещо като сертифициране пропускливостта на предните стъкла ? Намислил съм да сложа безцветно фолио или ако не безцветно то много много пропусливо от рода на 90% да мина технотест примерно (ако имат такава услуга) да ми пишат че не ограничавам видимостта и после да си сложа каквото фолио искам, след като имам документа могат да ме фанат за
(поне докато куките не се оборудват с тия машинки за проверка на тонираността)
някой знае ли дали действително технотест правят такива проверки и сертификати ?

някой знае ли дали действително технотест правят такива проверки и сертификати ?
- Sportakus
- Автомобил:
- Двигател:
Aprilia написа:Технотест дали се занимават с такова нещо като сертифициране пропускливостта на предните стъкла ? Намислил съм да сложа безцветно фолио или ако не безцветно то много много пропусливо от рода на 90% да мина технотест примерно (ако имат такава услуга) да ми пишат че не ограничавам видимостта и после да си сложа каквото фолио искам, след като имам документа могат да ме фанат за(поне докато куките не се оборудват с тия машинки за проверка на тонираността)
Ето, звънкаш и питаш и после да пишеш

http://www.technotest.bg/bg/contacts.html
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
vodkoleq написа:тук в Стара Загора полицаите (вече има поне 20-30 коли) затъмняват с доста тъмно фолио всички стъкла на личнитите си автомобили!
Абслютно, вчера оглеждах едно джипка там и още като я видях, викам ти си полицай май. Стъклата бяха доста затъмнени стъкла, а на вратата - слънчоглед

- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
В София има 2 патрулки на които стъклата са с 5% (най-тъмното фолио)
Една мисля че е на 4-то районно защото я виждам все по симеоновско шосе 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Дори и инкасовите автомобили подлежат на проверка съгласно Закона за Частната охранителна дейност и Наредбата за превоз на ценни пратки и товари.
На място могат да се покажат документите през прозореца, но, ако се налага по-сериозна проверка се извършва пред районно или полицейски участък.
Това, че някои полицаи са си е затъмнил предното стъкло не е основания и другите да го направят. Полицаите ще се оправят, но наша милост ще си го отнесе като стой та гледай.
На място могат да се покажат документите през прозореца, но, ако се налага по-сериозна проверка се извършва пред районно или полицейски участък.
Това, че някои полицаи са си е затъмнил предното стъкло не е основания и другите да го направят. Полицаите ще се оправят, но наша милост ще си го отнесе като стой та гледай.
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Тук при нас пък само големите клечки имат затъмнени предни стъкла, като колата на областния управител, някой цивилни полицейски коли и някой служебни автомобили на пожарната, всички останали ако се видят със затъмнени стъкла ще има големи санкций ! И аз искам да сложа и на предните стъкла фолио ама като знам какво ще стане след това се отказвам поментално, един път карам из Шумен и бях смъкнал 2-та предни прозореца и ме спират полицаите и тоя сега гледа че задните са затъмнени и ми вика вдигни предни стъкла, видя че не са тунирани и вика добре ай бягай, смятай ако бяха затъмнени щеше да има греда 

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Няма как законно да се кара със затъмнени предни стъкла 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”