Проблем с отечка на плафон Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Проблем с отечка на плафон Голф 3

Мнениеот dushanov » Чет 23 фев 2012 23:43

Колеги, преди 1 г си сложих LED лампички в 2-те секции на плафона над огледалото за задно виждане. Преди 2-3 седмици по време на големите ледове не можах да си отворя шоф. врата (5врат голф) и си влязох от пасажерската. След като запалих и покарах, обаче забелязох, че плафона ми свети (отв.врата). След 30 мин слязох проверих, вратите-всичките затворени. След час си изгасна. Викам си отечка от влагата. До днес! Времето е сравнително сухо, обаче плафона ми свети съвсем ама съвсем доловимо! При отв. врата си светва нормално, като затворя, обаче остава лекото мъждукане! В средно положение като дам ключето си изгасва.
И така: според мен не може да е утечка, защото интензитета на светлината (примерно 10% от 100) не спадна цял ден и до сега-вечерта. Не може да е от бутоните на купето-за отв. врата-щеше да си свети на 100% ако някъде имаше проблем! Според вас на какво може да се дължи? Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?

п.с.От 1г съм с тези лед лампички, да е светело и чак онзи ден да забележа-не ми се вярва... :?

apolon
Автомобил: BORA 1.6 16V
Двигател: AUS 2000

Re: Проблем с отечка на плафон Голф 3

Мнениеот apolon » Пет 24 фев 2012 0:14

Споко колега нямаш никаква отечка на токовете.Просто комбинацията VW+LED води до тия проблеми с няколко седмично закъснение.Обикновено това се случва с голф4 и бора,така че съм малко изненадан,че и 3-ката е засегната.Нещо бавно,но неизбежно се прецаква в компа или комфортмодула на колите ни от LED крушките.Аз още не съм се преборил с проблема.Чакам да се постопли времето за да върна обратно нормалните крушки,после чистене на грешки с VagCom и може и да се оправи.Поне така се надявам.Друго решение на проблема за сега не е открито.Успех! :beer

Потребителски аватар
TheExorcist
Автомобил: Golf 3 94
Двигател: ABF

Мнениеот TheExorcist » Пет 24 фев 2012 0:20

До този момент си мислех, че си въобразявам, ама явно не...
И при мен го има същото явление. Само, че аз съм с LED само на голямата секция на плафона :Д
Когато не би трябвало да свети плафона, има една съвсеееееееем лека светлинка нали?
И по-интересното е, че лятото не забелязах такова нещо...а доста често човърках по колата. Появи се когато застудя!

Потребителски аватар
dushanov

Мнениеот dushanov » Пет 24 фев 2012 10:48

Аз си мислех, че проблема с LED-a имат VW от Г4 нататък, но явно не е така. Интересно, че проблема не е само при мен! :talk:

Потребителски аватар
klimatronik
Автомобил: Golf TDI PD+PASSAT B8 CR TDI 190
Двигател:

Мнениеот klimatronik » Съб 25 фев 2012 10:36

При почти всички от нас е така. Аз си направих схемичката от края на страницата преди близо 2 години и не съм имал никакви проблеми :deal
viewtopic.php?f=11&t=135880&start=120

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Съб 25 фев 2012 10:53

аз този проблем наскоро го оправях на голф 2 на един приятел.Той имаше такива наредени лампички и му мъждукаха слабо.Попита ме какво е за оправяне.Пробвах му вратите и като натисна копчето на шофьорската врата до край,светенето изезна.Явно при съвсем леко омасяване почват да мъждукат...Та подложих му по една гума под копчето с цел по-добро натискане и проблема изчезна.На другата врата му залепих няколко парчета изолирбан едно върху друго на областа,която контактува с копчето.Та пробвайте,лесно е

Потребителски аватар
dushanov

Мнениеот dushanov » Вто 28 фев 2012 10:19

Колеги аз реших въобще да не се занимавам с тази "отечка"! Да си мъждука там лекичко, не ме бърка! Тока ще да е малък, ампеража също така че... :beer

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Вто 28 фев 2012 10:48

натисни поне копчето с ръка да видим дали е същото??

Потребителски аватар
dushanov

Мнениеот dushanov » Вто 28 фев 2012 18:50

Iezekil, специално за теб и благото на форума слязох преди малко до колата. Натиснах с пръст бутоните поотделно и на 4-те врати (без бутона за багажника, защото и без това ми свети само плафона в багажника,когато е отворен), но резултата е същия! Мъждука си слабичко. :?

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Вто 28 фев 2012 20:48

Благодаря ти,ще ти върна жеста.Не мога да помогна по друг начин ако си с обикновен плафон.Ако си с оня с закъснението има обяснение...пък няма как да те карам да свалиш бутоните за проба/или 4 човека да натискат едновременно/-това го писах,че трих,че пак се изкуших

Последна промяна от Iezekil на Вто 28 фев 2012 21:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
cheatereye
Автомобил: VW Golf III 1.6
Двигател: AEA 1995

Мнениеот cheatereye » Вто 28 фев 2012 21:06

Отговорът е оттечка, дали в копчето на плафона или някъде по кабелите, може и да е по прекъсвачите на вратите, но на диодните лампички не им е нужно много ;)

Потребителски аватар
dushanov

Мнениеот dushanov » Вто 28 фев 2012 23:01

Да си свети... не ми пука вече (почти не ми пука) :)

Потребителски аватар
dushanov

Мнениеот dushanov » Съб 21 апр 2012 20:11

Колеги, въпросната отечка вече забегна. :) В смисъл от както се е стоплило времето я няма. Плафона си е тъмен като вселената. :) Нарочно веднага след автомивка се скрих в гараж на тъмно и пак няма отечка-мъждукане в плафона. Не знам защо, но явно се получава зимата. Хм... проблема не е решен. Само лятото :lol:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”