Въпрос касаещ регулируемо окачване по твърдост
Въпрос касаещ регулируемо окачване по твърдост
Въпроса ми е следния - отгоре на амортисьорите има пръчица, която се върти с едно ключе (прилича на кранче) и се регулира твърдостта на окачването.При мен проблема е , че на единия преден амортисьор тази пръчица прави само 2 оборота ( 720 градуса ), а на другия 4-5 оборота. При задните го няма това разминаване.. те също правят по 4-5 оборота.Което ме навежда на мисълта, че има нещо нередно с тоя който се върти най-малко.Ако някой знае за какво става въпрос и какъв може да е проблема, моля да пише. Ако не можете да се ориентирате ще направя и снимка ако трябва.... 

Re: Въпрос касаещ регулируемо окачване по твърдост
Не мога да повярвам, че никой не знае ... ако никой от вас не знае, къде мога да попитам? Кой се занимава с регулируеми окачвания - така наречените Coilovers колеги?
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Със сигурност има проблем с този амортесьор. Навий предните в крайно положение така че д са еднакво твърди и карай-друго не можеш да направиш.
neon написа:Със сигурност има проблем с този амортесьор. Навий предните в крайно положение така че д са еднакво твърди и карай-друго не можеш да направиш.
Колега това вече съм го направииил... въпроса е , че от тоя амортисьор потропва повечко когато мина през неравност (гърбица) или дупка по платното.Искам да разбера как да го оправя.Това е смисъла на темата

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Pirogov написа: Няма да коментирам човека който ми ги продаде...
че да се опари още някой ли

Не просто си има много голям бизнес у форума и може да съм единичен случай...
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Pirogov написа:Не просто си има много голям бизнес у форума и може да съм единичен случай...
Ако си единичен случай му направи рекламация, не вярвам да ти откаже

Дайте по темата.Рекламация няма как да правя, защото го карам от лятото това окачване.Не искам да изпадам в подробности..Моля ви дайте по темата за проблемната регулация по твърдост на преден десен амортисьор.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Pirogov написа:Дайте по темата.Рекламация няма как да правя, защото го карам от лятото това окачване.Не искам да изпадам в подробности..Моля ви дайте по темата за проблемната регулация по твърдост на преден десен амортисьор.
Еми явно е прецакан, освен да го смениш със същия, нов... другия вариант е да си го караш както е сега и тва е. Питай търговеца дали неможе да ти достави само 1бр от комплекта.
hooligan_sk написа:Еми явно е прецакан, освен да го смениш със същия, нов... другия вариант е да си го караш както е сега и тва е. Питай търговеца дали неможе да ти достави само 1бр от комплекта.
С търговеца не искам да имам взимане даване. Искам да разбера - ако се смени пълнителя само, тази регулация с него ли върви или отделно.Искам да разбера кой аджеба има гараж ( сервиз ) и разбира от тия дивотии. Така не искам да го карам.Аз дори не знам модела на окачването... взех го на доверие и се оказах какво>? Преебаанн...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”