Колеги,
От темите които изчетох единствено разбрах, че ако си купуваш даден детайл от гореспоменатите материали, то по-добре той да е от пластмаса.
Въпроса е следния:
Каква е причината?
С какво пластмасата е по-добра от стъклопласта, и защо е за предпочитане?
Разлика м/у стъклопласт и пластмаса.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Разлика м/у стъклопласт и пластмаса.
дай линк да почета и аз от тея теми,че за първи път чувам такова нещо.Или говориш за определен тип детайл или не знам.Единственото по-добро на пластмасата в общия случай е цената...
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Вероятно, който е написал пластмаса е имал предвид стъклопласт - той също е вид пластмаса. Ако е направен добре стъклопласта е извънредно здрав и надежден, аз предпочитам да си кърпя дупките от ръжда със стъклопласт вместо с ламарина. Става пак толкова здраво, но понеже няма прегряване няма и корозия.
- Iezekil
така ,ама как може да се е объркал и да напише "разлика между стъклопласт и стъклопласт"?Брони,спойлери,каски и лодки се правят от стъклопласт.Даже пластмасовите лодки всъщност са стъклопластови.Явно колегата пита за конкретен детайл,да се уточни и да даде тези теми дето ги е чел да се ограмотим и ние.
-
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: 1.6
..............
Последна промяна от MNA на Чет 15 мар 2012 21:42, променено общо 2 пъти.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Стъклопластите са са стъклени нишки, споени със смола, пластмасата е друга бира. 

- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
За голф 4 се предлагаха и полеоретанови добавки за 5-та врата,и изглеждаха доста добре! 

-
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: 1.6
MNA написа:Колеги,
От темите които изчетох единствено разбрах, че ако си купуваш даден детайл от гореспоменатите материали, то по-добре той да е от пластмаса.
Въпроса е следния:
Каква е причината?
С какво пластмасата е по-добра от стъклопласта, и защо е за предпочитане?
Колеги,
В заглавието е написано за какво е темата!
Стига сте разводнявали нещата.
- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
Пластмасата е доста по-мека и огъваща от стъклопласта. Например бронята от пластмаса(ако е наистина качествена пластмаса) я задереш в някой бордюр ,може да няма никакви жертви по нея освен драскотини. Обратното на това стъклопласта директно се цепи и пука 

- Iezekil
Темата е много обширна да знаете.Аз съм виждал доста сцепени пластмасови брони,не знам как ще се избере качествената пластмаса.Стъклопласта е много по надежден.При него свързващото вещество е смола,а всички знаем предимствата на смолите.В случая полиестерната смола при желание може да се смени и с полиуретанова,но това както казват тук е друга бира.
Предимствата на стъклопласта е на първо място,че можеш сам да си го работиш и да му предаваш желаната форма..което не виждам как ще направиш с пластмаса.Второ предимство е че е по-дълголетен от пластмасите и много по здрав.Аз съм виждал облечен детайл със стъклопласт,5-
пласта които със чук не можеш да счупиш.Това го слагам към предимствата-блъскал съм със чук въпросната смола даже без пълнеж,няма чупене.Недостатък е,че колкото повече трупаш по-тежко става.
По темата-ако говорим за спойлерче от рода на сенник на голф-няма смисъл,по-добре пластмасов.Ако говорим за багажник на седан-твърдо стъклопласт.
Аз много отдавна имах седан със спойлер от пластмаса слаган допълнително.След 2 години се отвори от жегата по шевовете,а и се гънеше че беше тънък.Дадох да ми го облекат със стъкломат,е няма нищо общо,и здравина и цвят,понеже се слага в самата смола боята и не избелява...
Това е моето мнение,дано ти е от полза.А по въпроса с охлузената броня-винаги можеш да си вземеш един литър смола и един вестник примерно и няма да я познаеш.
Предимствата на стъклопласта е на първо място,че можеш сам да си го работиш и да му предаваш желаната форма..което не виждам как ще направиш с пластмаса.Второ предимство е че е по-дълголетен от пластмасите и много по здрав.Аз съм виждал облечен детайл със стъклопласт,5-
пласта които със чук не можеш да счупиш.Това го слагам към предимствата-блъскал съм със чук въпросната смола даже без пълнеж,няма чупене.Недостатък е,че колкото повече трупаш по-тежко става.
По темата-ако говорим за спойлерче от рода на сенник на голф-няма смисъл,по-добре пластмасов.Ако говорим за багажник на седан-твърдо стъклопласт.
Аз много отдавна имах седан със спойлер от пластмаса слаган допълнително.След 2 години се отвори от жегата по шевовете,а и се гънеше че беше тънък.Дадох да ми го облекат със стъкломат,е няма нищо общо,и здравина и цвят,понеже се слага в самата смола боята и не избелява...
Това е моето мнение,дано ти е от полза.А по въпроса с охлузената броня-винаги можеш да си вземеш един литър смола и един вестник примерно и няма да я познаеш.
- galyaradeva
- Автомобил: Vw Caravelle 1998
- Двигател: VR6-140hp
- Контакти:
Бих добавил чупи.Gigabyte написа:Пластмасата е доста по-мека и огъваща от стъклопласта. Например бронята от пластмаса(ако е наистина качествена пластмаса) я задереш в някой бордюр ,може да няма никакви жертви по нея освен драскотини. Обратното на това стъклопласта директно се цепи и пука
+1

.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”