Новите технически прегледи

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: Новите технически прегледи

Мнениеот Ljubon » Вто 28 фев 2012 0:31

kykata_rymaneca написа:аз ходих до пункта за прегледи да проверя какво трябва и ми каза без никаква ражда по колата

Повечето коли в БГ не отговарят на това условие. :bishop

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Вто 28 фев 2012 9:50

kykata_rymaneca написа:аз ходих до пункта за прегледи да проверя какво трябва и ми каза без никаква ражда по колата голям малак талон лична карта застраховка данък аптечка триъгълник пожарогасител та утре ще ходя да минавам и ще кажа какво точно става

Айде поредната глупост... Не ми се коментира,от ръжда до ръжда разликата е огромна.Няма ли кой да ги регламентира тези неща? Смотана работа,типично българска. Не би трябвало да има дупки на 30 см от носещ елемент на окачването и това е!!!

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 28 фев 2012 10:45

Мама му стара чудят се какво да измислят да ти дадат 2 лева заплата и да ти вземат 3,бъркат ни в джоба а на среща нищо,ние водачите имаме само задължения,измислят ни закони и правила а ПРАВА?
3 000000 автомобили и нагоре в държавата.Аз за 20 години какво видях като платец-плащай:ГО,ГТП,винетка,нова книжка че сменихме фасона,нови номера че ги сменихме,уред изкуствено дишане,нова аптечка,нов пожарогасител,пак нови номера,нови данъци,нови ГО,нова книжка,нови цени на горива,нови документи пак,вместо 4 пъти в живота ще ги сменям 6 пъти,така ще дам повече пари,нова уредба че не се издържа,нови изисквания за уредбата,да дадем пак някой лев,нов талон дето да седи в къщи ама ми го искат навсякъде??,нови номера трети път,нови данъци,нови номера 4-ти път,светлоотразителна жилетка,нови цени на консумативите,на горивата,нови данъци,пак нови документи,НОВО 20-Винетка...нови ограничения,нови закони,нов правилник,нова настилка по-некачествена,нови такси за паркиране,пломби на номерата,паспорт на газовата,я дай и копие на паспорта,на талона,на блежката за данъка... и пари нема,ни у нас ни у държавата...
сега да ни върнат всички за кърпене и пребоядисване,евро сонди,евро лампи,евро цвят,може и за основни ремонти ако имаме емисии не отговарящи на НОВИТЕ правила,че белким малко живне тая икономика.Ако са ви останали парички след тези манипулации не се плашете,идва нова цена на тока,горива пак,хляб,салам и така.Все пак тази държава на нас шофьорите чака,нали ходим на работа?? :applause:

Потребителски аватар
Superleggera
Автомобил: Seat Ibiza Fr
Двигател: BLT 2006

Мнениеот Superleggera » Вто 28 фев 2012 12:07

Iezekil написа:Мама му стара чудят се какво да измислят да ти дадат 2 лева заплата и да ти вземат 3,бъркат ни в джоба а на среща нищо,ние водачите имаме само задължения,измислят ни закони и правила а ПРАВА?
3 000000 автомобили и нагоре в държавата.Аз за 20 години какво видях като платец-плащай:ГО,ГТП,винетка,нова книжка че сменихме фасона,нови номера че ги сменихме,уред изкуствено дишане,нова аптечка,нов пожарогасител,пак нови номера,нови данъци,нови ГО,нова книжка,нови цени на горива,нови документи пак,вместо 4 пъти в живота ще ги сменям 6 пъти,така ще дам повече пари,нова уредба че не се издържа,нови изисквания за уредбата,да дадем пак някой лев,нов талон дето да седи в къщи ама ми го искат навсякъде??,нови номера трети път,нови данъци,нови номера 4-ти път,светлоотразителна жилетка,нови цени на консумативите,на горивата,нови данъци,пак нови документи,НОВО 20-Винетка...нови ограничения,нови закони,нов правилник,нова настилка по-некачествена,нови такси за паркиране,пломби на номерата,паспорт на газовата,я дай и копие на паспорта,на талона,на блежката за данъка... и пари нема,ни у нас ни у държавата...
сега да ни върнат всички за кърпене и пребоядисване,евро сонди,евро лампи,евро цвят,може и за основни ремонти ако имаме емисии не отговарящи на НОВИТЕ правила,че белким малко живне тая икономика.Ако са ви останали парички след тези манипулации не се плашете,идва нова цена на тока,горива пак,хляб,салам и така.Все пак тази държава на нас шофьорите чака,нали ходим на работа?? :applause:

+1 за жалост колегата е прав :banghead:

Потребителски аватар
Prodriver
Автомобил: VW Polo VW 1300
Двигател: AEE 1996 AB 1971
Контакти:

Мнениеот Prodriver » Вто 28 фев 2012 21:17

И аз минах т.нар. нов технически преглед срещу 48 лв.без проблем.Какво са гледали не знам, не присъствах на прегледа :shock Поканиха ме с документите в канцеларията от която няма видимост към халето и ми казаха да дам ключовете и да изчакам.Миналата година пак там минавах и аз си я вкарвах.След 10 мин.дойде оформихме документите и това беше.Споремен освен спирачките нищо не са гледали,даже мисля че не разбраха и че колата е на газ.Нито паспорт ми искаха нито ме питаха нещо.После гледам в талона пише вид гориво: бензин,а чичо ми на Пасата от друг пункт бензин/газ :hmmmm Дано да не изникне някакъв проблем с това.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 28 фев 2012 21:21

Е не даваш ли паспорта на газовото да ти заверят годината нещо?

Потребителски аватар
Христов
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Христов » Вто 28 фев 2012 22:00

Миналата седмица минавах ГТП, казах им че автомобила е с монтирана Газова Уредба, с презумция да ми заверят прегледа и паспорта. За съжаление получих отговор, че нямат информация и към момента не е излязла заповед за такова нещо.
И почвам да се питам и са к'во прайм? Пак ли при Газаджиите за заверка или така...

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Вто 28 фев 2012 22:02

Миналата седмица ходих и аз, заядоха ми се за малко кит зад задната врата '' Ама камерата ще го снима'' викам е и ? След снимката идва тоя и ми вика е то камерата не го е снимала, но е снимала че ти е пукнато страничното огледало. И сега ми пише с недобре закрепено или повредено огледало.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Сря 29 фев 2012 10:26

Никаква идея си нямат как се правят прегледи,като чета какво сте писали тук.Ама толкова ли не можеше,един от ''умните'' ни управници да се поинтересува по другите нормални европейски държави какви са изискванията за да се мине на преглед.Шокиран съм! Това все пак е нещо сериозно! :shock maikomila

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 29 фев 2012 12:56

lion_heart002 написа:Никаква идея си нямат как се правят прегледи,като чета какво сте писали тук.Ама толкова ли не можеше,един от ''умните'' ни управници да се поинтересува по другите нормални европейски държави какви са изискванията за да се мине на преглед.Шокиран съм! Това все пак е нещо сериозно! :shock maikomila

Ако го направят както в другите страни,доста коли ще отидат на скраб :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Сря 29 фев 2012 15:29

LILO&STICH написа:Ако го направят както в другите страни,доста коли ще отидат на скраб :Mr Green Fun

А защо пък да не го направят като в Русия - изобщо без преглед?

http://news.drom.ru/16657.html

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 29 фев 2012 15:34

Aneto написа:
LILO&STICH написа:Ако го направят както в другите страни,доста коли ще отидат на скраб :Mr Green Fun

Ами дано да го направят.Аз нямам против,или Вие ми четете наобратно думите mhihi
то затова там има такава голяма смъртност,но те са милиони,за разлика от нас :Mr Green Fun
Както и да е,живата е ценен за всички.Лично мое мнение е,че това е не е особенно практично :wink:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 29 фев 2012 15:49

Aneto написа:А защо пък да не го направят като в Русия - изобщо без преглед?

...Или пък като в Щатите; и там е лабава работата и много коли се карат, докато могат да се движат. mhihi
http://en.wikipedia.org/wiki/Vehicle_in ... ted_States

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 29 фев 2012 16:07

Техническото състояние на МПС-то е най-маловажния фактор определящ смъртността по пътищата,главния проблем е техническото състояние на задкормилните устройства което е в плачевно състояние ама там няма как да се контролира :idea: Ти и да си със гуми на галош и с една спирачка ако имаш акъл в главата ще си караш кошника така че да стигнеш жив ама ако не те слуша горния етаж и с чисто нова лимузина си готов убиец :012:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 29 фев 2012 18:14

Aneto написа:

Без преглед в Русия ама друг път :wink:
http://vkonline.ru/article/149529.html
...частные компании уже давно занимаются проведением технического осмотра, но ранее талон техосмотра выдавали инспекторы ГИБДД на основании данных, предоставленных станцией техосмотра». Согласно реформе, с 2012 года у станций появилась возможность самим выдавать талоны технического осмотра, достаточно лишь получить аккредитацию в Российском союзе автостраховщиков (РСА)...

Беше само амнистия за миналата година докато си оправят закона...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”