golf 3 1.8mi промяна на изпускателна система

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Halcyon
Автомобил:
Двигател:

golf 3 1.8mi промяна на изпускателна система

Мнениеот Halcyon » Пет 02 мар 2012 15:35

Здравейте колеги и съфорумници!

Смятам да сменям изпускателната с-ма,колата е 1.8mi (на газ) както се подразбира от заглавието.
Смятам да сложа права тръба на 50мм и 2 пури,едната на мястото на катализатора,другата на мястото на 3тото гърне.
Ако някой е правил подобно нещо,дори и да не е на 1.8mi,нека сподели относно звук и прочие...

Благодарим.

Halcyon
Автомобил:
Двигател:

Re: golf 3 1.8mi промяна на изпускателна система

Мнениеот Halcyon » Съб 03 мар 2012 1:06

:arrow:

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Съб 03 мар 2012 2:32

Колега, дефинирай "пура" че ЕГН-то вече започва да ме предава.. :? Един вид искаш да изтряскаш права генерация? :roll: или вече ми се доспива и мисля за други неща? :mrgreen:

Потребителски аватар
Iago
Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
Двигател: B8444S

Мнениеот Iago » Съб 03 мар 2012 15:01

Ще стане доста по шумна, гарантирано :да:

С хубаво крайно гърне (Ремус, Суперспринт) нещата ще са поносими, но сложиш ли няква чикия YED, Илиенци и т.н. ще е страшно. От колеги от форума съм чувал че Суперспринт заглушава доста по-добре от Ремус.. дали е така не знам.

Друг е варианта да останеш с крайно непроходно (НЕпура :Mr Green Fun ) обаче се губи част от ефекта, който така или иначе е съмнителен :|

И последно заради липсата на катализатор, газовете изхвърчат с доста по-висока температура.. която изгаря ватата в гърнетата и колата постепенно във времето става по шумна. Леко по шумна, но.. се променя :да:

Halcyon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Halcyon » Съб 03 мар 2012 15:40

Благодаря за отзивите.
А каква е ориентировъчната цена на тръбите + гърне?

Потребителски аватар
Iago
Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
Двигател: B8444S

Мнениеот Iago » Съб 03 мар 2012 16:02

Колега.. намираш някой хубав тръбар в Пловдив и питаш него. Може да вземеш гърне за 100+ лева, може да е и 400+. Може тръбите и резонатора да са от алуминизирана стомана.. ама може да са и от неръждавейка. Може това, може онова.. може да ти стъпи на 300 лева всичко.. а може и на 600.. 800. Зависи какво искаш, супер качество на висока цена, компромис.. или некви изрезки за стотинки. :да:

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Съб 03 мар 2012 19:38

Хм... като си замислил, махни там кюнците дето са на мястото на катализатора ако има нещо останало изобщо. По моргите има страхотни правопоточни гърнета..по конкретно при С...ас,Враца (да не каже някой ,че рекламирам )Аз много се двуомих дали да гепа едно .. на пуканка беше.Нераждавейка брутално.Вътре е перфорирана тръба. Ако си решил да махнеш сердното..дето е под седалките отзад поне запази задното..жокер..walker.. с такова съм и се оказа напълно право отвътре.. пак перфорирано, супер нерестриктивно. Това си е почти стандартна система мисля няма да имаш ядове с сините лампиони. :)

Успех.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”