Боядисване на нов калник само със спрей,може ли?За временно.
Боядисване на нов калник само със спрей,може ли?За временно.
Здравейте!Нов съм в форума и потърсих нещо по моя въпрос,но не открих.Имам VW Polo,и смених преден десен калник,който като нов е черен на цвят а колата е син металик.Та въпроса ми е,може ли да боядисам калника със спрей,и ако да,трябва ли да се слага някакъв кит преди това,или може само със спрея,за временно,просто не ми харесва да стои черен,а в момента не мога да ида на майстор за го боядиса?Малко шашав въпрос,но ми е нужен отговор.
- bodil4o
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Боядисване на нов калник само със спрей,може ли?За временно.
Кит няма да слагаш ако не е огънат нещо или няма хлътнало място.Може да го боядисаш със спрей, но защо да си играеш да го правиш като няма да стане както трябва.Със спрей нестава както трябва.Преди да го боядисаш трябва да го подготвиш, минаваш го с водна шкурка после шприц, пак шкуриш и отгоре боядисваш, но не си струва да се прави със спрей.
- Black Demon
- Автомобил: Vw Golf 4
- Двигател: 1.8T AUM 2002
Става ама временна работа
Зимата и солта не прощават на аматьорите бояджии
.ръждицата започва да си похапва 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Черното покритие е транспортен грунд-никаква работа не върши.За да не ти идат парите за калника на вятъра,грундирай го отвън и отвътре,и го боядисаи като хората.Можеш да го пръснеш със спрей,но временните неща често стават постоянни,а спрея и транспортния гунд трудно ще предпазят детайла от корозия.
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Съвет - минавай от другата страна на колата и не го гледай докато го оправиш, не си хвърляй парите, защото временните неща са най-постоянни.
За да го боядисаш със спрей ще ти излезе по-малко, отколкото при бояджия, ще е отвратително грозно и ще те е още повече яд да го гледаш, като знаеш, че за тая грозотия си давал пари.
Със спрей ще ти излезе 20-30лв., а при бояджия 60-80лв.(зависи от договорка, материали и т.н.). Единствено проблем може да ти направят КАТ, че имаш различен цвят по колата, без да е отбелязано в талона, но трябва много да са го закършили с джобните, за да стигнат до там.
П.П. Подкрепям колегите преди мен!

За да го боядисаш със спрей ще ти излезе по-малко, отколкото при бояджия, ще е отвратително грозно и ще те е още повече яд да го гледаш, като знаеш, че за тая грозотия си давал пари.

Със спрей ще ти излезе 20-30лв., а при бояджия 60-80лв.(зависи от договорка, материали и т.н.). Единствено проблем може да ти направят КАТ, че имаш различен цвят по колата, без да е отбелязано в талона, но трябва много да са го закършили с джобните, за да стигнат до там.

П.П. Подкрепям колегите преди мен!
Много благодаря за отговорите,но понеже и колата е временна(за4-5мец.),а не ми се кара с този калник реших поне да го боядисам да не ми вади очите(някой беше подметнал да минавам от другата страна да не го виждам)
ама не става.А що се отнася за корозия(не живея в БГ)тук няма сол по пътищата,и няма време да хване такава.Исках само да разбера дали ще се получи нещо със спрей що годе да има външен вид,иначе машинката си я бива
.

- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Може да се до годи прилично качество стига да можеш да работиш със спрей!
Минаваш на водна 400 калника, след което го пръскаш със грунд, отново минаваш със водна 400, забърсваш хубаво със обезмаслител/кореселин, пръскаш 4 ръце боя и 4 ръце лак, след няколко дни минаваш внимателно целия калник със водна 2000 докато стане гладък като стъкло и внимаваш да не свалиш целия лак /за това пръскаш 4 ръце лак, за да имаш повече толеранс за изглаждане след това/ след като свършиш със шкурката следва доста търкане със паста 3 номер на 3М или фестол, ако си спазвал процедурата по ред и не е имало течове и разливане на боя докато си боядисвал със спрея, трябва да се получи доста прилично качество!
Ако пръскаш със пистолет на 6/8 бара налягане ръцете тогава следва да са 3 боя 2 лак, но това е много общо казано в реална обстановка се решава колко ръце боя трябва, зависи от много неща със какъв цвят ще се боядисва, какъв цвят е основата, само на грунд ли е итн!!!!!
Минаваш на водна 400 калника, след което го пръскаш със грунд, отново минаваш със водна 400, забърсваш хубаво със обезмаслител/кореселин, пръскаш 4 ръце боя и 4 ръце лак, след няколко дни минаваш внимателно целия калник със водна 2000 докато стане гладък като стъкло и внимаваш да не свалиш целия лак /за това пръскаш 4 ръце лак, за да имаш повече толеранс за изглаждане след това/ след като свършиш със шкурката следва доста търкане със паста 3 номер на 3М или фестол, ако си спазвал процедурата по ред и не е имало течове и разливане на боя докато си боядисвал със спрея, трябва да се получи доста прилично качество!
Ако пръскаш със пистолет на 6/8 бара налягане ръцете тогава следва да са 3 боя 2 лак, но това е много общо казано в реална обстановка се решава колко ръце боя трябва, зависи от много неща със какъв цвят ще се боядисва, какъв цвят е основата, само на грунд ли е итн!!!!!
Най бързия начин да отидеш на бояджия е да си боядисаш детайла със спрей . Резултата ще те дразни повече от сегашното положение .
Колега,трябваше да видиш за същия цвят калник в eBay .Те са по около 15-20 паунда.Нямаш проблем да го пръснеш със спрей, но трябва да бъде добро времето.Не че няма да стане и на студено(пръскал съм и в сняг).Другото, което трябва да съблюдаваш е да няма вятър. Облепи добре,за да нямаш мараня наоколо.Първата ръка я мини по-тънка, задължително в студеното.Мини на вода калника с 400, така, че да не усещаш никакви преходи или грапавини като го галиш с ръка. Подсуши добре, обезмасли го го със разредител, който е подходящ(не с кореселин или по-силно!), а ако искаш за по-тънко с бензин. Пръсни с праймър(не казваш какво синьо е цвета,предполагам тъмно син, значи грей праймър),изчакай един ден и го мини на 600 водна,отново до състояние да не усещаш никакви преходи и грапавини, но и гледай да не стигаш до тенекия.Преди боята пак минаваш с бензина(ползвай мека кърпа, памучна,която не пуска никакви влакна!)Като минеш с едната мокра кърпа, бършеш с друга суха.Боята, която е кастъм в шибаните Халфродс не е добра. Ако има твоя номер от готовите по каталога хем е по-евтина , хем има по-добро налягане и пръска по-добре.Кофри им е обаче на тях дюзата.Илака го купи от готовите.Него го правиш накрая.И още един съвет-ако не си се занимавал с автобоядйийство, метни едно око в интернет на търсачката- how to spay paint a car и изгледай едно филмче. Ще ти е от полза за техниката на нанасяне.И важното е да не се притесняваш.Успех!
- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Не го приемай като съвет но над спрея е хубаво да пръснеш лак прозрачен за запечатване
гарантирам става здраво покритието боядисвал съм джанти и отгоре ги минахме с 2-3 ръце прозрачен лак
вече 1 година не се обелиха изобщо никъде !
гарантирам става здраво покритието боядисвал съм джанти и отгоре ги минахме с 2-3 ръце прозрачен лак
вече 1 година не се обелиха изобщо никъде !
- Лъвчо
- KMETO
- Автомобил: Passat B5 syncro
- Двигател: AFN
Става,но всичко временно е постоянно 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”