Здравейте колеги.Притежавам винтоверти на Риоби.На 18v и 14.4v .Имам ги от доста време( от около 4 години) По принцип се ползват доста често ,като зимата и в студени дни -рядко. Последно някъде началото на ноември- за последно.Заредих всички ак.батерии както трябва (около 9 на брой -общо) и ги прибрах.Реших вчера да поработя с тях-някой акута нямаха грам ток ,а други едва едва....Учудих се -досега не е било така

Реших да ги заредя .По принцип зарядните зареждаха акумулаторите за около час,час и половина,много рядко -два часа. А сега минават 5-6 часа и не изключват. Стана ми ясно каква е работата ...

..Проблема е ,че освен тези винтовери имам и други уреди на същата марка работещи със същите батерии. Ровнах се в нета -батерии има ,ама парата солена

( като си помисля ,че трябва да взема минимум четири..). Учудва ме ,че Риоби поначало не е лоша марка,а батериите са меко казано -"леко" калпави..Сега да попитам:има ли шанс да "посъбудя" старите батерии ,ако не-замяната на елементи рентабилна ли е ?Откъде да си купя що годе качествени и на сносна цена? И дали моите зарядни които имам стават и за никел-металхидридни акумулатори.Старите ми са никел-кадмиеви.....