Golf MK4 1.6 AKL 99г. Теч на антифриз
Golf MK4 1.6 AKL 99г. Теч на антифриз
Колеги можете ли да ми помогнете с един проблем.Проблема е от месец август,тогава бях в София и карах в най-големия трафик и тъкмо преди да изляза от града и лампата за антифриза светна,веднага спрях отворих капака и видях,че антифриза е паднал доста под минимума.Долях му малко вода и на първата бензиностанция си купих антифриз налях.После като я изкарвах от гаража забелязах че има петно около 5-6 см с червена течност. Понеже не съм много запознат с техническата част не мога да ви кажа от къде точно тече,но съм направил снимки.И така в месеца си доливам около 500 мл течност вече 8 месеца.Но вчера като я изкарах от гаража локвичката беше доста по-голяма! Явно проблема е станал по-голям. Така като гледам снимките антифриза пръска от някъде! Най-много тече веднага след като запаля докато загрее поне така си мисля. Голфа е 1.6 бензин АКЛ 1999г. 

Последна промяна от ivostefanov на Пон 12 яну 2015 21:26, променено общо 1 път.
Причина: Редактирах заглавието!
Причина: Редактирах заглавието!
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
Re: теч на антифриз голф 4 1.6 бензин АКЛ 1999г.
колега щом не си вещ в тези работи по-добре отивай в сервиз! Иначе като отвориш капака можеш да погледнеш под декоративната кора в дясната част на двигателя дали не тече от трипътника.
Свалял съм кората и отгоре нищо не се вижда от никаде няма и капчица!
- Steels
- Автомобил: Arteon SB 280hp
- Двигател: DNFE
Абсолютно същият теч имах на това място - оказа се фланецът с температурният датчик. 20 лв е фланеца
Проблема е решен и колега Steels беше прав оказа се фланеца. Цена на фланеца 8лв. антифийз доляха към 1 литър и за работа 15лв. обща сума 30лв. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги аз днес също имах проблем с теч на антифриз от моя Голф4 който е също 1.6 АКЛ.
Днес доста я понапънах колата и ми светна лампата за антифриза в казанчето.След което спрях и видях че теча идва долу отдясно под акумолатора някъде. Проврях си ръката да видя дали не е от един маркуч ,но се оказа че той е сух.Възможно ли е да се е пукнал радиатора ?
Днес доста я понапънах колата и ми светна лампата за антифриза в казанчето.След което спрях и видях че теча идва долу отдясно под акумолатора някъде. Проврях си ръката да видя дали не е от един маркуч ,но се оказа че той е сух.Възможно ли е да се е пукнал радиатора ?
Re: Golf MK4 1.6 AKL 99г. Теч на антифриз
Здравейте колеги,
Имам Golf IV TDI 90 hp ALH, като съвсем скоро и аз имах проблеми с теч на антифриза, оказа се захабен и полу-скъсан воден маркуч (не знам дали е точно така наименованието, снимката по-долу показва за кой маркуч става дума). След смяната всичко е наред.
Безаварийно каране на всички! :)
Имам Golf IV TDI 90 hp ALH, като съвсем скоро и аз имах проблеми с теч на антифриза, оказа се захабен и полу-скъсан воден маркуч (не знам дали е точно така наименованието, снимката по-долу показва за кой маркуч става дума). След смяната всичко е наред.
Безаварийно каране на всички! :)
Този фланец ли имате впредвид
- Прикачени файлове
-
- images.jpg (2.87 KиБ) Видяна 2383 пъти
- petar.kirkov
- Автомобил:
- Двигател:
Когато имате невидим теч на антифирз, моят съвет е да навирате ръката до рамото и да проверявате маркучите за парното, на запален студен до топъл двигател. Зимата имах подобен теч, и понеже маркучите са доста завряни зад двигателя, не се виждат и си тече бавно и славно докато не се скъсат/спукат, което обикновенно става като и дадете малко зор на високи обороти и сте в средата на трафика.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”