1. Важи ли ГО, след изтичането (и преди подновяването отново) на техническия? Става дума за кола, намираща се в чужбина.
2. Признава ли се технически, направен другаде в ЕС? (от това, което чух - до скоро да, от известно време не !?)
Благодаря

6669 написа:Мога да отговоря само за първия въпрос - ГО и техническия нямат нищо общо, и нямат зависимост между тях. Единствено, че трябва да имаш застраховка за да минеш преглед
6669 написа:Говоря, че примерно ако те спрат полицай и се окаже, че ти е изтекъл техническия преглед, а застраховката е в срок ти пишат само за технически и ти отнемат СУМПС. Но не налагат акт от 400 лева за застраховка
6669 написа:Говоря, че примерно ако те спрат полицай и се окаже, че ти е изтекъл техническия преглед, а застраховката е в срок ти пишат само за технически и ти отнемат СУМПС. Но не налагат акт от 400 лева за застраховка
hooligans написа:6669 написа:Говоря, че примерно ако те спрат полицай и се окаже, че ти е изтекъл техническия преглед, а застраховката е в срок ти пишат само за технически и ти отнемат СУМПС. Но не налагат акт от 400 лева за застраховка
Това е невярно!
Края на лятото ме спряха с валидна гражданска и изтекъл преглед преди няколко месеца.
Акта беше 20лв без отнемане на точки.
6669 написа:По-принцип ще си изплатят щетите на другото лице, но ще си ги търсят от теб.
velinsl написа:6669 написа:По-принцип ще си изплатят щетите на другото лице, но ще си ги търсят от теб.
Винаги ме е било яд на това.
Защо тогава е застраховка?
Защо когато нямаш инциденти през годината не ти връща парите в края?
ПС: За щастие до сега не съм причинявал щета.
velinsl написа:Защо когато нямаш инциденти през годината не ти връща парите в края?
Aprilia написа:застрахователите няма как да знаят дали имаш преглед или не
Друг е въпроса ако трябва на теб да ти изплащат щети ти трябва преглед който е бил валиден към дата-та на птп-то
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 49 госта