Въпрос за чистачки
Въпрос за чистачки
Колеги,искам да сисменя чистачките,обаче рамената на моята кола не са от тези класическите(като кука) ами са от тези по-странните,които вече доста често си ги слагат фабрични на фолксваген. От там и чистачките са с други накрайници за захвще и това доста ми ограничава избора за нови. Има ли някакъв начин да се приспособят или трябва да се сменят рамента с класически(като кука)?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Въпрос за чистачки
и автомобила е магарешка каруца с 15 магарета. -с по-особените рамена .
С чистачките дават в комплект накрайници . Ако не можеш да се оправиш направи 1 снимка на рамо и на перата и на накрайниците. Иначе с боба е трудно за познаване.
С чистачките дават в комплект накрайници . Ако не можеш да се оправиш направи 1 снимка на рамо и на перата и на накрайниците. Иначе с боба е трудно за познаване.
Ами предполагам,че като пиша на фолксваген форум няма смисъл да се обяснявам за каква марка става въпрос. Ако моделът е толкова важен(което много силно ме съмнява) е Пасат 5.5 Те са само два вида(чистачките) стандартни и едни с едно като шип. И такив накрайници в комплектите няма. Мисля че всички които карат и се интересуват от VW го знаят.
Айде сега някой който иска да ми помогне,а не да ми говори за каруци и фасул да се включи.
Айде сега някой който иска да ми помогне,а не да ми говори за каруци и фасул да се включи.
- moreg
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: KR
- Контакти:
Аз мога да ти предложа две рамена ( ляво и дясно ) с куки от Голф 2 широките шлици, ако ти паснат на пасата, ще ти ги продам много евтино и си слагаш на тях пера каквито се продават във всяка една бензиностанция!
Ако имаш интерес пиши на ЛС да ти пратя снимки
Ако имаш интерес пиши на ЛС да ти пратя снимки

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Общо-взето няма много варианти. Ментетата не стават. Или сменяш рамената с класически с куки (от пасат Б5 или Б5.5 до август 2002г са такива). Другият вариант е да си купиш само перата (гумите). В порше ги има, цената е около 14 лева за бройка. Предлага се едно гумено перо и два накрайника. Тънкият момент е, че накрайниците са десни, така че внимателно гледай от коя страна разглобяваш чистачката преди да смениш перото. Два са, защото за различни видове, явно за различни чистачки.
Варианта за нови винаги стои, лошото е, че дори и другите фирми (извън порше) са с доста висока цена. Питах за шампион-някъде около 60 лева беше цената
Варианта за нови винаги стои, лошото е, че дори и другите фирми (извън порше) са с доста висока цена. Питах за шампион-някъде около 60 лева беше цената
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Oт някоя морга си намираш рамена с класически с куки и си решаваш проблема задълго.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Bundy написа:Благодаря,Колеги. Ориентирах се вече. Най вероятно ще сменя рамената...
С рамене втора употреба рискуваш после да не ти чистят добре чистачките заради остарялата пружина ! На много модели безшарнирни чистачки има адаптори позволяващи монтирането им на рамене от новия тип така че по-добре си намери от тях отколкото да сменяш рамената си освен ако твоите не притискат достатъчно

Stivi написа:Bundy написа:Благодаря,Колеги. Ориентирах се вече. Най вероятно ще сменя рамената...
С рамене втора употреба рискуваш после да не ти чистят добре чистачките заради остарялата пружина ! На много модели безшарнирни чистачки има адаптори позволяващи монтирането им на рамене от новия тип така че по-добре си намери от тях отколкото да сменяш рамената си освен ако твоите не притискат достатъчно
Колега,определено това,което казваш ме заинтересова. Можеш ли да ме насочиш към такава марка чистачки,която има в комплекта подходящо приспособление за закачване към моите рамена? Много ще съм ти благодарен!
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
да,това е верно,имаше безшарнирни с такъв сложен накрайник дето ставаше зе всичко.Понеже аз примерно не разбрах какви са тези рамене и си представям,че са като на москвич-прави.Ако е така,продават се и такива накрайници.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Bundy написа::?:

http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=% ... leY5X6oPVA
Третия отгоре надолу би трябвало да е твоя.
Верно:) Мерси Колега! Сега остава да намеря къде ги продават точно тези:) Дори мисля,че се сетих вече...
- kambone
- Автомобил: Passat b5.5 2001
- Двигател: 1.8T AWT
- Контакти:
Колега намери ли ги? Моите тотално се скапаха и не съм намерил с подходящ накрайник досега.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
kambone написа:Колега намери ли ги? Моите тотално се скапаха и не съм намерил с подходящ накрайник досега.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”