Здравейте,
Досега съм карал няколко коли, но VW-никога.Сега имам старичка Toyota Corolla(1985г.,1.3,12V).Доволен съм от нея, но ще се наложи скоро да я сменя.Мисля за Голф или Джета,1.6 или 1.8.Чувал съм,че са добри.Предпочитам Джета заради по-големият багажник.Освен това ми изглежда по-висока, а често ми се налага да карам по черни пътища.Някой ми каза,че Голфа може да се вдигне,но дали наистина е така-не знам. Въпросите са ми:
- Има ли разлика и каква е,в държането на пътя между Голф и Джета и по-точно по отношение на устойчивост на завои?
- Приблизително колко харчи 1.6 и 1.8? Градско и извънградско,бензин(газ).
- Има ли някакви специфични разлики между Голф и Джета(освен купето разбира се)?
Ако някой може да ми отговори, ще бъда благодарен.
Има ли разлика в държането на пътя между Голф и Джета и др.?
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Пет 21 яну 2011 20:12, променено общо 1 път.
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
Добре дошъл. Поздрави за ориентацията за нов автомобил. Разликата е очевидна Джета-та с багажника има по-назад изместен център на тежестта и като цяло вози много по комфортно, особенно на задната седалка. Кофтито и при двете е слабото задно окачване(може би меко е по-точна дума), така че ако ще я товариш яко...
. Според мен няма лош двигател на двойка, било голф или джета. Ако слагаш газ, най-добре да не е инжекцион (малко е оффтопик).
Относно устойчивост в завой...не съм тествал до кога се държи голфа, но джетата ми беше устойчива.
"Наслука" със закупуването и не очаквай в този форум някой да каже че VW е лоша кола или пък неустойчива

Относно устойчивост в завой...не съм тествал до кога се държи голфа, но джетата ми беше устойчива.
"Наслука" със закупуването и не очаквай в този форум някой да каже че VW е лоша кола или пък неустойчива

- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Разлика има, но не е голяма. Jetta/Vento/Bora возят малко по-меко и комфортно (заради дължината и теглото) от съответните модели Голф, както и са малко по-безшумни (заради шумът, който идва от багажниците на Голф). Но пък са по-склонни към поднасяне по завоите... Абе за мен лично е по-добър избор седана (Jetta/Vento/Bora). Огромният багажник от 550л. е бонус! 

- Huizel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Има ли разлика в държането на пътя между Голф и Джета и
......Предпочитам Джета заради по-големият багажник.
Купи си ПАСАТ-ка ,няма да сгрешиш.
Купи си ПАСАТ-ка ,няма да сгрешиш.
- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
Багажника на джетата може и да е голям, но и голфа си има предимства. Като се спусне задната седалка и вътре могат да се слагат много гълги предмети. Примерно аз съм превозвал пералня със затворен багажник на голфа. Хладилник също съм качвал, но стърчеше и не се затваряше багажника
В джетата май и двете работи няма да влезнат 

- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
1. Багажникът на Vento (каквото карам аз) е 550л., на Passat B3 (какъвто кара баща ми) е 520л.
Купи си Пасат сега де!
2. На Vento/Bora също им пада задната седалка и тогава какво става (хладилникът даже няма а стърчи
).... А вече малко хора си купуват Jetta 1/2, защото са доста стари и почти ги няма.
Иначе не са лоши коли.

2. На Vento/Bora също им пада задната седалка и тогава какво става (хладилникът даже няма а стърчи

Като цяло возията на Голф\Джета е доста каруцарска. Карал съм и двете разлика в поведението на пътя не съм усетил. Окачването и двигателите са едни и същи. Единственото предимство на Джетата е по - големият багажник. Но ако ти трябва по - голяма кола най - добрият вариант според мен е Пасат Б3. Трябва да ти кажа че той е доста по добра кола от Голф\Джета 1,2. 

- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
мотори
Според мен е точно обратното,по мощните мотори са по лошия избор,защото повечето са карани от млади ,,пилоти,,и са доста настъпвани ,за разлика от малките които са предпочитани от по улегнали хора.Така мисля аз.
"- Има ли разлика и каква е,в държането на пътя между Голф и Джета и по-точно по отношение на устойчивост на завои?"
Разлика на пътя - при шофиране по магистрала, Джетката, поради наличието на багажник е малко по - неустойчива на страничен вятър + добавката с меки задни пружини + четирима човека, става особеност която иска съобразяване.
"- Приблизително колко харчи 1.6 и 1.8? Градско и извънградско,бензин(газ)."
При градско каране с 1,8mi с минимум десет сфетофара и пробег от къщи до офиса около 11 км. в едната посока при идеални условия, разходът на газ е 10. Може и по - малко, но за това трябват перфертни условия (примерно да е лято) и много нежно отнасяне към педала на газта (до 2000 - 2300 об/мин.) Яко е караш по - бързо - до 12 литра/100 км. Разходът на бензин е 9 - 11 литра според сезона, километрите и натовареността на пътят. Един съвет: пресметни си много добре дали има смисъл да се монтира газова инсталация, на колко киломертра ще ти се "възстанови" инвестицията. Някой път евтиното излиза скъпо - справка - само бензиновата помпа ти е 300 лв. нова, втора употреба е 90 - 110 лв.
"- Има ли някакви специфични разлики между Голф и Джета(освен купето разбира се)?"
Както казаха колегите по - горе - багажникът. Малко е непрактичен (не е много широк), но за това е адски дълбок. Не знам как е била Toyota - та, но има предвид, че в голямата си част Голф/Джета са доста постни.
За ценовата зона която си се насочил може да намериш по - нови автомобили, както и по - мощни. Обслужването на Голф/Джета е доста евтино в сравнение с други марки. Сполучливи са за нашият лунен пейзаж. За другото - чети форума
Съвет от мене: Джета 1,8 mi. Сложи и 15" джанти ако искаш да ти е по - висока (примерно от Пасат). Задни пружини от Толедо. Джетите по принцип минават за по - пенсионерски
и шансът да случиш на добра е по - голям. Макар че всичко е относително.
Офтопик: съжелявам ако съм прекалил с първото си писание.
Разлика на пътя - при шофиране по магистрала, Джетката, поради наличието на багажник е малко по - неустойчива на страничен вятър + добавката с меки задни пружини + четирима човека, става особеност която иска съобразяване.
"- Приблизително колко харчи 1.6 и 1.8? Градско и извънградско,бензин(газ)."
При градско каране с 1,8mi с минимум десет сфетофара и пробег от къщи до офиса около 11 км. в едната посока при идеални условия, разходът на газ е 10. Може и по - малко, но за това трябват перфертни условия (примерно да е лято) и много нежно отнасяне към педала на газта (до 2000 - 2300 об/мин.) Яко е караш по - бързо - до 12 литра/100 км. Разходът на бензин е 9 - 11 литра според сезона, километрите и натовареността на пътят. Един съвет: пресметни си много добре дали има смисъл да се монтира газова инсталация, на колко киломертра ще ти се "възстанови" инвестицията. Някой път евтиното излиза скъпо - справка - само бензиновата помпа ти е 300 лв. нова, втора употреба е 90 - 110 лв.
"- Има ли някакви специфични разлики между Голф и Джета(освен купето разбира се)?"
Както казаха колегите по - горе - багажникът. Малко е непрактичен (не е много широк), но за това е адски дълбок. Не знам как е била Toyota - та, но има предвид, че в голямата си част Голф/Джета са доста постни.
За ценовата зона която си се насочил може да намериш по - нови автомобили, както и по - мощни. Обслужването на Голф/Джета е доста евтино в сравнение с други марки. Сполучливи са за нашият лунен пейзаж. За другото - чети форума

Съвет от мене: Джета 1,8 mi. Сложи и 15" джанти ако искаш да ти е по - висока (примерно от Пасат). Задни пружини от Толедо. Джетите по принцип минават за по - пенсионерски

Офтопик: съжелявам ако съм прекалил с първото си писание.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”