Бракуване на кола
Бракуване на кола
При предаване на кола в автоморга плаща ли се някаква екотакса за унищожение или нещо подобно? Ясно е, че моргата дава пари заради желязото и частите, но все пак дали трябва пред държавата да се отчете някаква внесена такса? Става дума за кола внесена 2002-2003 отпреди еко-таксите.
- delian1978
- Автомобил: GOLF MK4 1.9 TDI R Line
- Двигател: ALH 1999
Re: Бракуване на кола
Нищо не се плаща,като такси.Взимаш си номерата,бележка че е предадена в пункт за старо желязо и отиваш в КАТ за да я бракуваш и после в данъчното да я отчислиш,за да не ти искат още пари за данъци.
В случая друг ще я продава на моргата, аз трябва да я отчисля от КАТ, защото се води още на мое име. Та затова питам да не ме прецакат накрая. Доколкото знам не е предадена още в морга, само номерата са взети. В данъчното съм я отписал и там не ме засяга.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Никаква бележка не е необходима за бракуването в КАТ. Ти си я бракуваш пред КАТ, предаваш номерата, изписват на талона бракуван и това е. След това какво ще правиш с нея си е твоя работа. Може да ти остане в гаража, може да я пуснеш после пак в движение, можеш да я разглобиш и продадеш на части и т.н.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
За бракуването е необходимо Удостоверение от пункта за старо желязо, от което да е видно, че колата е дадена за разкомплектоване.
Това изискване е от скоро.
Това изискване е от скоро.
dobrin написа:Никаква бележка не е необходима за бракуването в КАТ. Ти си я бракуваш пред КАТ, предаваш номерата, изписват на талона бракуван и това е. След това какво ще правиш с нея си е твоя работа. Може да ти остане в гаража, може да я пуснеш после пак в движение, можеш да я разглобиш и продадеш на части и т.н.
Това, което казваш не е бракуване в КАТ, а е само спиране от движение.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не е задължително. Може да не искаш да я разкомплектоваш.
Попаднах на тая тема по моя въпрос:
http://www.renault-bg.com/smf/index.php ... c=46554.15
И се чудя какво да направя. Ако попълня декларация, че ще съхранявам колата в мой имот (а тя не е у мен) и някой ден я репатрират, може да ме търсят да плащам тая процедура.
http://www.renault-bg.com/smf/index.php ... c=46554.15
И се чудя какво да направя. Ако попълня декларация, че ще съхранявам колата в мой имот (а тя не е у мен) и някой ден я репатрират, може да ме търсят да плащам тая процедура.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”