Емблема Golf IV
Емблема Golf IV
Каква е системата да се боядиса тази никелирана емблема без да започне да се бели след време?
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: Емблема Golf IV
Имаш предвид да и възстановиш първоначалния вид или да я пребоядисаш в цвят...?
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Ами елементарно, взимаш подходяща шкурка и сваляш никелираното покритие (дефакто то е причината нанесената нова боя да се бели - много е гладко и новата боя не слепва добре с него), след това пръсваш емблемата с автомобилна боя (или спрей) в цвят по твой избор и готово. Препоръчвам преди интервенцията да свалиш/демонтираш емблемата от колата (ако е възможно де).
Друг е въпроса, че не схващам идеята, емблемите да са в цвета на колата. Все пак нали трябва да изпъкват на фона на останалите елементи за да се виждат. Но пък колата си е твоя, щом те кефи, твоя воля.
Успех
Друг е въпроса, че не схващам идеята, емблемите да са в цвета на колата. Все пак нали трябва да изпъкват на фона на останалите елементи за да се виждат. Но пък колата си е твоя, щом те кефи, твоя воля.
Успех

Идеята да в цвета на колата е следната (специално предната) :
1.Вместо да правя сериозната манипулация с поставяне на решетка без емблема и запълване на остатъчните дупки вследствие на емблемата реших да си пръсна емблемата при което от по далече стои като решетка без емблема...това е по-елементарния и безобиден начин...
2.Пластификатор или шприц кит пръска ли се преди боята (за шкурката разбрах)?
1.Вместо да правя сериозната манипулация с поставяне на решетка без емблема и запълване на остатъчните дупки вследствие на емблемата реших да си пръсна емблемата при което от по далече стои като решетка без емблема...това е по-елементарния и безобиден начин...
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Да..хубаво е да го пръснеш със шприц,грунд или каквото имаш,иначе боята не изкарва дълго. При мен изкара към година и падна. Затова ако ще го правиш прави го като хората 

-
- Автомобил: Passat b7
- Двигател: CFGB
Даскала™ написа:Идеята да в цвета на колата е следната (специално предната) :
наистина отдалече стои все едно е без емблема....защо не пробваш с фолио на 3М...взимаш си същия цвят като колата ти и си ти

- GREEN_lADY
- Автомобил:
- Двигател:
Аз мойта задната я свалих,изшкурках хромираното покритие,боядисах в черно и пак я сглобих,досега не е мръднала повече от 2 години 

- Asko VW
И аз си мисля, че може да мине без основа, само шкуриш, като го оставяш малко
по-грапаво (не го заглаждаш с фина шкурка)за да може боята да захване по-добре, после два слоя боя за по-сигурно.
Само не знам от какво са изработени емблемите при Г4, моите са пластмасови и не знам дали кита би хванал за нея. Ако са метални вероятно не е проблем да се сложи някакъв вид основа, но не мога да съм категоричен.
по-грапаво (не го заглаждаш с фина шкурка)за да може боята да захване по-добре, после два слоя боя за по-сигурно.
Само не знам от какво са изработени емблемите при Г4, моите са пластмасови и не знам дали кита би хванал за нея. Ако са метални вероятно не е проблем да се сложи някакъв вид основа, но не мога да съм категоричен.
Ако са пластмасови пластификатор и готово...
Днес си взех и немски веждички за фаровете...

Днес си взех и немски веждички за фаровете...

- Asko VW
Доста добре е станало 

- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Вс е въпрос на вкус. Според мен вежди не седят добре на Г4, независимо какви са. Тези поне са малки. А по-големи - съвсем не.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”