Днес забелязах, че трябва да долея малко дейонизирана вода във всички клетки на акумулатора.
Общо долях около 150 милилитра във всички клетки...нивото дойде малко над стъпълцата.
Оставих колата...след 4 часа излизам, няма грам ток, дори алармата не бачка..централното не бачка..нищо...
А преди това никакви проблеми, пали си винаги от четвърт.
Къде е грешката..трябваше да я покарам малко след доливането на водата ли...
п.п. За акумулатор Искра става въпрос, колата е Г4 1,4 16В ако има някакво значение..
След доливане вода в акулулатор..Няма Ток ! РЕШЕНО!
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
След доливане вода в акулулатор..Няма Ток ! РЕШЕНО!
Последна промяна от Nikkolay на Съб 07 апр 2012 16:31, променено общо 1 път.
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: След доливане вода в акулулатор..Няма Ток ! Къде е грешката.
Nikkolay написа:Днес забелязах, че трябва да долея малко дейонизирана вода във всички клетки на акумулатора.
Общо долях около 150 милилитра във всички клетки...нивото дойде малко над стъпълцата.
Оставих колата...след 4 часа излизам, няма грам ток, дори алармата не бачка..централното не бачка..нищо...
Къде е грешката..трябваше да я покарам малко след доливането на водата ли...
п.п. За акумулатор Искра става въпрос, колата е Г4 1,4 16В ако има някакво значение..
За подобно нещо съм чувал ако се сипе минерална вода,вместо дейонизирана.Другото е че при сипването е попаднал боклук от течността и е окъсила някоя клетка.А може и да си му е дошло времето и е просто съвпадение.
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
дейонизирана е водата..от магазин за авточасти я купих..
Акумулатора беше много добре, той е на има-няма 2-3 години...
п.п. Вчера разкачах ПЛЮС клемата, за да я изчистя малко...Нещо от там дали е взъможно да е оказало влияние..., защото разкачих само ПЛЮС-а, а минуса оставих вързан
Акумулатора беше много добре, той е на има-няма 2-3 години...
п.п. Вчера разкачах ПЛЮС клемата, за да я изчистя малко...Нещо от там дали е взъможно да е оказало влияние..., защото разкачих само ПЛЮС-а, а минуса оставих вързан

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Nikkolay написа:
...
Колега, викни някой познат приятел, с кабели да ти даде ток! Ако запали колата след подаването на ток, значи акумулатора е паднал. Ако не иска да запали знаеш резултата! Но според мен това е чиста случайност, едва ли тази йонизирана вода от магазина му е навредила! Слагъл съм на мои акумулатор дистилирана вода, и не съм карал колата след това, и не е имало проблем, а преди това си е работил! Явно имаш избила клетка, или отнякъде нещо е черпил акумулатора, както стана при мен, бях забравил да затворя багажника, беше само претворен, и плафона си беше работил 4 часа, и акумулатора беше умрял! Не казвам че това е станало при тебе, но има нещо подобно, но едва ли е от доливането на водата

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
вкл. акумулатора на заряд 1 вечер.Ако завърти сутринта ок, ако не нов
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пробва ли с друг акумулатор имаш ли ток.Защото съм чувал че има ред за сваляне на клеми от акумулатора,не че съм го спазвал,но да не е дал от там проблем нещо.
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tatenceto написа:Пробва ли с друг акумулатор имаш ли ток.Защото съм чувал че има ред за сваляне на клеми от акумулатора,не че съм го спазвал,но да не е дал от там проблем нещо.
да има ред, първо е минуса, после плюс-а...
А аз разкачих само ПЛЮС-а...

ще чакам сега един приятел да дойде да ми даде ток, после щя е покарам 5-6 км. да позардеи малко та да видим

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Сваля се първо минуса защото ако сваляш първо плюса и допреш на маса ще дадеш на късо. Ако сваляш минуса и допреш на маса нищо няма да се случи. Не може да се прецака акумулатора само защото си махнал само плюса
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:вкл. акумулатора на заряд 1 вечер.Ако завърти сутринта ок, ако не нов

Аз нямам доверие на тази вода. Наливам дъждовна събрана в чист леген или от сняг. Чиста дестилирана вода се продава и в аптеките.
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
дори и при подаване на ток с кабели няма никой...
явно някъде е станало късо

явно някъде е станало късо

- dlug
Аз поне не разбрах много ясно. Като ти дават ток и дадеш контакт лампите светкат ли? После като завъртиш на стартер нещо случва ли се, има ли признаци за някаква консумация? Да не би да няма контакт между клемата на акумулатора и кабела на колата (като си свалял клемата да се е загубил контакта) или да се е откачил някой кабел
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
при даване на ток от друга кола няма никакви индикации..нищо не свети по таблото, няма никаквъ ток...
Явно някъде нещо е изгоряло

kris11 написа:вкл. акумулатора на заряд 1 вечер.Ако завърти сутринта ок, ако не нов
точно.
И аз онзи ден долях и заредих доста стабилно (3-4 дена, той като се зареди просто сам си спира консумацията на ток)един моите акумулатори. За деня запали 2-3 пъти. Сутринта обаче

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
и при мен така в началото на зимата гледам няма вода в акумулатора....нялях доста,сигурно 50% бяха сухи клетките, и след няколко часа няма никой,по точно 8 волта и не иска да завърти стартера,зареждам го ,слагам на колата пали,после спирам и пак няма никой
явно някоя клетка окъсява щото след зареждане не може повече от 11 волта да покаже
явно някоя клетка окъсява щото след зареждане не може повече от 11 волта да покаже
- dlug
Nikkolay написа:при даване на ток от друга кола няма никакви индикации..нищо не свети по таблото, няма никаквъ ток...
Лошо...ама погледни от друга страна, вероятно няма да има нужда да купуваш акумулатор щом проблема не е в него. Почвайте по веригата да търсите проблема и това е. Нещо аларми, имобилайзери, защити?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”