Как вратите да звучат като на нова кола при затваряне ?
- garsona
- Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
- Двигател: ATJ F18B2
Как вратите да звучат като на нова кола при затваряне ?
Имам проблем с пасатчето , вратите ми и 3-те (особено шофьорската) дрънкат на желязо , а едната задната си дрънка точно като на нова кола , което ме навежда на мисълта че нещо не е наред и въпроса ми е кое по точно , от уплатнението ли идва проблема , от какво и някой правил ли е точно този проблем ?
- Balthazarrr
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как вратите да звучат като на нова кола при затваряне ?
Виж Сигорно са ти пропаднали вратите от пантите. Ако не Си купи спрей CRX8 има смазващ ефект и е с силиконова смаска помага много.
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Не знам как да ти го обясня точно, но се надявам да ме разбереш.На самото купе където се затваря вратата има едни метални кръгли майтапи, които влизат в механизъма за отварянето на вратата.На тия джаджи оригинално има едни пластмасови уплътнители, които с времето се опичат или направо се чупят.Аз увивам скоч на върху тия уши и вратите започват да се затварят като хладилник, но след 2 седмици, даже и по-малко като се накъса скоча ефекта изчезва и трябва да лепиш нов.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
А може би и едно освежаване на всички гумени уплътнения по купето и вратите със силиконов спрей ще помогне
http://www.servina.net/index.php?c=view_prod&stID=10853
http://www.servina.net/index.php?c=view_prod&stID=10853
Golf_Diesel_ написа:Не знам как да ти го обясня точно, но се надявам да ме разбереш.На самото купе където се затваря вратата има едни метални кръгли майтапи, които влизат в механизъма за отварянето на вратата.На тия джаджи оригинално има едни пластмасови уплътнители, които с времето се опичат или направо се чупят.Аз увивам скоч на върху тия уши и вратите започват да се затварят като хладилник, но след 2 седмици, даже и по-малко като се накъса скоча ефекта изчезва и трябва да лепиш нов.
Вместо скоч, сложи термосвиваем шлаух мисля 14 мм влиза и се свива на 7-8 мм. Ефекта е по дълготраен.
-
- Автомобил: Tiana MK5 Variant
- Двигател: CAXA
- Контакти:
Колега пробвай да ги "фиксираш". Имам предвид един стърчащ болт, където влиза машинката на самата врата. Поне на мен на такова ми прилича. Та на него има една гайка мисля че с ключ 15 се развиваше. Отхлабвах, наместваш болта, стягаш леко да видиш как се затваря и ако ти харесва натягаш и минаваш към другата врата. Аз така се прецаках преди няколко месеца исках да си ги наглася, и само шофьорската не успях, ама пусто време не ми остава да си играя да я оправям. Успех 

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
На B5 не е с "болт".На по-новите бройки има едни гумени,мъхести лайснички по купето,където ляга вратата.Като за начало можеш да си набавиш именно тях и да си регулираш вратите.Обаче имай предвид,че се регулират трудничко,но пък после резултата ще ти хареса.Хубаво е и да се смажат добре самите брави.Засега съм го направил на едната врата,че нямам време в момента и звучи като на по-нова кола.
-
- Автомобил: Tiana MK5 Variant
- Двигател: CAXA
- Контакти:
IvailoOo написа:На B5 не е с "болт".На по-новите бройки има едни гумени,мъхести лайснички по купето,където ляга вратата.Като за начало можеш да си набавиш именно тях и да си регулираш вратите.Обаче имай предвид,че се регулират трудничко,но пък после резултата ще ти хареса.Хубаво е и да се смажат добре самите брави.Засега съм го направил на едната врата,че нямам време в момента и звучи като на по-нова кола.
Мина ми тая мисъл че може да не е като при мен ама... да си кажа току виж било полезно

- garsona
Някой няма ли малко поне снимков материал !
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
много полезна тема,и аз го имам проблема на 3-ката. задните врати като ги затварям се чува само "хлоп" а предните дрънчат за страх
- garsona
Има нещо което е за смяна или пренастройка ( врати-те са ми идеални с изключение на шофьорската - ама тя увисна заради един вятър и изтървана врата и с се сила се отвори ) като говорим за регулиране , та идеята ми е да се опише кой какво е правил и как се е отразило на звука , дали с уплътнения ще се управи това или иска и нещо друго !
-
- Автомобил: Golf
- Двигател: ABU 1994
За корите специално на моята тройка аз залепих изолация за прозорци (от тази където се лепи по ръбовете на дограмата). Идеята видях от 1 колега от форума раздел "направи си сам" и ефекта беше огромен. Корите на вратите се обезшумиха идеално.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”