Каква е нормата за харч на масло на 1.9 тд
- pasajero
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Каква е нормата за харч на масло на 1.9 тд
Чувал съм че за дизел с турбина е нормално да си подръпва повечко масло, та питам какъв разход на масло се приема за нормален? Преди няколко дни извадих маркуча на въздухопровода от филтъра до турбината и имаше малко масло това на какво се дължи? сменях сегменти преди година, колата пали моментално в студено и топло състояние на мотора, разхода на масло обаче е около литър на 10 000км нормално ли е според вас?
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
На мен също почна да ми харчи масло! До последната смяна не доливах повече от 0,5 л за 8 000км, ама сега за 8 000 км ми изяде около 1 литър, та трябваше да купувам отново масло за доливане... А сега е за смяна...
Иначе не се притеснявай - до 1 литър съм чувал, че е нормално! То си зависи и от карането...
Иначе не се притеснявай - до 1 литър съм чувал, че е нормално! То си зависи и от карането...
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
И от маслото......Smeagol написа:На мен също почна да ми харчи масло! До последната смяна не доливах повече от 0,5 л за 8 000км, ама сега за 8 000 км ми изяде около 1 литър, та трябваше да купувам отново масло за доливане... А сега е за смяна...

Върни се в “Дизелови агрегати”