Имате ли конфликти на паркинга пред вкъщи?
Ето каква бележка намерих вчера на входната врата на блока.
Човекът беше паркирал една шкода фабия на толкова място колкото се събират 3 коли - талант.
Явно обаче скъпите яйца не са спрели някой да го замерва.
Ето и какво е написал разсърдения собственик на шкодата
"с хвърлянето на яйца по колите
си показваш селянита
и тъпотията
Не го късай !!
да те видят всички"
Имате ли конфликти на паркинга пред вкъщи?
- sp_konsulov
- Автомобил:
- Двигател:
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Re: Имате ли конфликти на паркинга пред вкъщи?
Да се научи да паркира...
Сам си е виновен...

Сам си е виновен...

- ДАНЧО
- Автомобил: Audi A4 B6
- Двигател: AVB 2003
Ама пък ,че и това е селяния си е така.Пред моя блок има около 5 места за паркиране а сме 20 апартамента.Доста често няма места или някой е спрял като за двама,но такива мерки никога не съм взимал , просто си търся по нататък място.То така или иначе аз нямам място пред блока , нито съм го плащал нито се води мое.Много ме радваше един селтак от предишното място където живеех все ми викаше "Спрял си ми на мястото".Че къде пише,че е твое!
Аман от ограничени простаци.Миналата вечер се прибрах по късничко , нямаше къде да спра пред блока и спрях на отсрещния тротоар(може да се спира има над два метра до края на тротоара)и докато жена ми приготви малката която беше заспала в столчето , някакъв олигофрен си хвърли фаса от горе
.Все още тлееше и падна точно отпред на кората под чистачките.Ами ако я нямах кората и падне на филтъра за купето
,щеше да стане много весело.Само ,че не за мен.Много е трудно да си го изгасиш в пепелника.
Аман от ограничени простаци.Миналата вечер се прибрах по късничко , нямаше къде да спра пред блока и спрях на отсрещния тротоар(може да се спира има над два метра до края на тротоара)и докато жена ми приготви малката която беше заспала в столчето , някакъв олигофрен си хвърли фаса от горе

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Аз пък съм ЗА някакви мерки за такива, дето спират както си искат. Има един, дето спира пред нашият вход така, че ми пречи като слизам с количката с малкият по стълбите. Казваме му с жената човешки "моля, не спирай тук, защото пречиш" отговорът: "ми къде да спра, няма място" Аз му казвам "ето, аз съм с малко дете, спирам, свалям детето и отивам някъде да търся място да паркирам" той "хайде да не си разваляме отношенията сега" и разговорът прикючи. Това не е ли селения???? След като не разбира от човешка дума си мисля че ако 2-3 пъти си намери паве през предният прозорец ще се сети че това не е точното място да паркира. За съжаление с такива индивиди точно така трябва да се действа докато хората не почнат да се съобразяват, че има и други около тях.
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
Аз да се похваля нямам въпреки ,че спирам почти пред входа поради липсата на места
пп. Такива лоши лоши съседи само полиуретановата пяна ще ги оправи

пп. Такива лоши лоши съседи само полиуретановата пяна ще ги оправи

- ДАНЧО
- Автомобил: Audi A4 B6
- Двигател: AVB 2003
Има доста по интелигентни методи.Примерно отидохме на нова година на гости при кумовете ни,преместиха се в нова и хубава кооперация,понеже нямаше къде да спра,спрях малко по горе от входа но не бях погледнал,че оттам се влиза в гаражите.Имаше място но може би му е било малко по трудно на собственика да си вкара Q7-цата
Човека не ми е разбил огледалото или да ми е оакал колата с яйца кетчуп и други храни а съвсем културно ми беше залепил малко етикетче(което трудно изчистих) на страничното шофьорско стъкло което гласеше: "Моля не спирайте пред входа и гаражите!Благодаря!" Ми от тогава не съм спирал и няма и да спра.Понякога от недоглеждане се случват такива неща.Естествено ако е постоянна грешката на даден индивид трябва да се вземат мерки, но не е това начина,особено яйцата действат много съсипващо на боята , почти толкова колкото птичето ако

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Трябваше да го пуснеш като анкета
Като цяло проблеми нямам, само една селянка туркиня гледачка (да, 3 в едно, без майтап) обича да си оставя колата в дъното на паркинга така, че запушва колите от двете и страни да не могат да излязат. Та една вечер я изкарах да излиза по пижама в 23 да си я мести - не знам защо някои хора мислят, че след 19 коли не се ползват.
Като цяло проблеми нямам, само една селянка туркиня гледачка (да, 3 в едно, без майтап) обича да си оставя колата в дъното на паркинга така, че запушва колите от двете и страни да не могат да излязат. Та една вечер я изкарах да излиза по пижама в 23 да си я мести - не знам защо някои хора мислят, че след 19 коли не се ползват.
Имам, и то големи.
Но прочетох в един форум нещо и ми се иска понякога да го пробвам. Може и да го направя.
Методът е просто супер - не се караш, не пукаш гуми, не вършиш нищо незаконно...
Взимаш жито, просо, или каквито и да са семенца и минавайки покрай колата на неправилно паркиралия идиот просто пръсваш една шепа отгоре. Естествено, трябва да е през деня. След около 15 минути колата е вече накацана от де що има живо пиле в квартала.
И освен че след това нахалникът ще трябва да я мие от нацваканото от пилетата, но боята му ще е прецакана и от малките дупчици, оставени от клюновете.
Още малко някой да ме ядоса и ще излизам от нас с по едно пакетче просо или жито в ръка
Но прочетох в един форум нещо и ми се иска понякога да го пробвам. Може и да го направя.
Методът е просто супер - не се караш, не пукаш гуми, не вършиш нищо незаконно...

Взимаш жито, просо, или каквито и да са семенца и минавайки покрай колата на неправилно паркиралия идиот просто пръсваш една шепа отгоре. Естествено, трябва да е през деня. След около 15 минути колата е вече накацана от де що има живо пиле в квартала.
И освен че след това нахалникът ще трябва да я мие от нацваканото от пилетата, но боята му ще е прецакана и от малките дупчици, оставени от клюновете.
Още малко някой да ме ядоса и ще излизам от нас с по едно пакетче просо или жито в ръка

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
'Angry birds'Aneto написа:Още малко някой да ме ядоса и ще излизам от нас с по едно пакетче просо или жито в ръка

- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
С тия комунистически блокове със 100 апартамента и 20 места за паркиране, няма как да няма проблеми ..
Aneto написа:...
Много умно, няма що. Я си представи че те видят, това според теб до какво ще доведе? До изсипване на чувал с жито на твоя таван ли? Или направо заливане с киселина на тавана? И така до безкрай.
Претендира се тук че е форум на разбрани хора, но на моменти се чудя така ли е???
Голям проблем е ако не спра пред входа, няма що. Ще кажеш че ако са и вдигнали мерника, няма и от там да я приберат. Ако се замислите малко, ще разберете че проблема не е голям, но манталитета е такъв все да се мрънкЯ за нещо.
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
joromnt написа:Aneto написа:...
Много умно, няма що. Я си представи че те видят, това според теб до какво ще доведе? До изсипване на чувал с жито на твоя таван ли? Или направо заливане с киселина на тавана? И така до безкрай.
Претендира се тук че е форум на разбрани хора, но на моменти се чудя така ли е???
Голям проблем е ако не спра пред входа, няма що. Ще кажеш че ако са и вдигнали мерника, няма и от там да я приберат. Ако се замислите малко, ще разберете че проблема не е голям, но манталитета е такъв все да се мрънкЯ за нещо.

Пред блока, за щастие нямам проблеми засега, но до работа имах проблеми. До офиса има паркинг в междублоковото пространство, за около 20-30 коли. По-рано спирах там, обаче 2 пъти ми вадиха вентил на гума
защото явно съм спрял на нечие място. Още повече че съм от със СТ регистрация, и явно някой си е помислил "Тоя селяк не мое да ми спира на мястото." На един колега със европейска регистрация ( Е ) също му спаднаха гума. От тогава никой не спира там. А има и една бабка, пред чиято къща има 1 паркомясто, която обаче съвсем културно вдига чистачките, като и пречим( има изход от подземния й гараж срещу паркомястото. С не кой знае какви умения може да се изкара колата, обаче тя държи да си използва и това пространство
). Което е къде-къде по-културен начин да кажеш на някой че не е спрял подходящо, а не да спадаш гуми, да пускаш стружки по боята и т.н.

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Нямам защото съм много страшен и комшиите ми пазят място до входа за да не слизат по пижами да си разместват колите като се прибера на 5-6 водки в 4-5 през ноща 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
На един комшия на 2те коли му трошиха стъкла. Не отричам че е доста зле с паркирането, все е за 1,5 коли спрял, но това е мега тъпотия с трошенето. Всъщност като се замисля през ден има някаква щета - откъртено странично огледало(беше спрял до една стена плътно и прецакваше пешеходците), още строшени стъкла, масово се вдигат чистачки, чупили са ми задната... Нямаме ненормалник които си мисли че има запазено място, но за сметка на това е много гъчкано и много хора се палят като трябва да излезнат с 3-4 маневри. Кооперацията е нова и се напълни тази есен и стана ад... аз благоразумно си наех подземен гараж, имам лично паркомясто и пред офиса. 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”