Имате ли конфликти на паркинга пред вкъщи?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
sp_konsulov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sp_konsulov » Сря 11 апр 2012 6:12

Ето каква бележка намерих вчера на входната врата на блока.
Човекът беше паркирал една шкода фабия на толкова място колкото се събират 3 коли - талант.
Явно обаче скъпите яйца не са спрели някой да го замерва.
Ето и какво е написал разсърдения собственик на шкодата

"с хвърлянето на яйца по колите
си показваш селянита
и тъпотията
Не го късай !!
да те видят всички"

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Re: Имате ли конфликти на паркинга пред вкъщи?

Мнениеот Dead man » Сря 11 апр 2012 6:54

Да се научи да паркира... :012:

Сам си е виновен... :twisted:

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Мнениеот ДАНЧО » Сря 11 апр 2012 7:07

Ама пък ,че и това е селяния си е така.Пред моя блок има около 5 места за паркиране а сме 20 апартамента.Доста често няма места или някой е спрял като за двама,но такива мерки никога не съм взимал , просто си търся по нататък място.То така или иначе аз нямам място пред блока , нито съм го плащал нито се води мое.Много ме радваше един селтак от предишното място където живеех все ми викаше "Спрял си ми на мястото".Че къде пише,че е твое!

Аман от ограничени простаци.Миналата вечер се прибрах по късничко , нямаше къде да спра пред блока и спрях на отсрещния тротоар(може да се спира има над два метра до края на тротоара)и докато жена ми приготви малката която беше заспала в столчето , някакъв олигофрен си хвърли фаса от горе :не: .Все още тлееше и падна точно отпред на кората под чистачките.Ами ако я нямах кората и падне на филтъра за купето :evil: ,щеше да стане много весело.Само ,че не за мен.Много е трудно да си го изгасиш в пепелника.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Сря 11 апр 2012 8:45

Аз пък съм ЗА някакви мерки за такива, дето спират както си искат. Има един, дето спира пред нашият вход така, че ми пречи като слизам с количката с малкият по стълбите. Казваме му с жената човешки "моля, не спирай тук, защото пречиш" отговорът: "ми къде да спра, няма място" Аз му казвам "ето, аз съм с малко дете, спирам, свалям детето и отивам някъде да търся място да паркирам" той "хайде да не си разваляме отношенията сега" и разговорът прикючи. Това не е ли селения???? След като не разбира от човешка дума си мисля че ако 2-3 пъти си намери паве през предният прозорец ще се сети че това не е точното място да паркира. За съжаление с такива индивиди точно така трябва да се действа докато хората не почнат да се съобразяват, че има и други около тях.

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Сря 11 апр 2012 8:54

Аз да се похваля нямам въпреки ,че спирам почти пред входа поради липсата на места :mrgreen:

пп. Такива лоши лоши съседи само полиуретановата пяна ще ги оправи mhihi

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Мнениеот ДАНЧО » Сря 11 апр 2012 8:55

Има доста по интелигентни методи.Примерно отидохме на нова година на гости при кумовете ни,преместиха се в нова и хубава кооперация,понеже нямаше къде да спра,спрях малко по горе от входа но не бях погледнал,че оттам се влиза в гаражите.Имаше място но може би му е било малко по трудно на собственика да си вкара Q7-цата :) Човека не ми е разбил огледалото или да ми е оакал колата с яйца кетчуп и други храни а съвсем културно ми беше залепил малко етикетче(което трудно изчистих) на страничното шофьорско стъкло което гласеше: "Моля не спирайте пред входа и гаражите!Благодаря!" Ми от тогава не съм спирал и няма и да спра.Понякога от недоглеждане се случват такива неща.Естествено ако е постоянна грешката на даден индивид трябва да се вземат мерки, но не е това начина,особено яйцата действат много съсипващо на боята , почти толкова колкото птичето ако :x :dummy:

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 11 апр 2012 9:05

Трябваше да го пуснеш като анкета

Като цяло проблеми нямам, само една селянка туркиня гледачка (да, 3 в едно, без майтап) обича да си оставя колата в дъното на паркинга така, че запушва колите от двете и страни да не могат да излязат. Та една вечер я изкарах да излиза по пижама в 23 да си я мести - не знам защо някои хора мислят, че след 19 коли не се ползват.

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Сря 11 апр 2012 9:21

Имам, и то големи.
Но прочетох в един форум нещо и ми се иска понякога да го пробвам. Може и да го направя.
Методът е просто супер - не се караш, не пукаш гуми, не вършиш нищо незаконно... :applause:

Взимаш жито, просо, или каквито и да са семенца и минавайки покрай колата на неправилно паркиралия идиот просто пръсваш една шепа отгоре. Естествено, трябва да е през деня. След около 15 минути колата е вече накацана от де що има живо пиле в квартала.
И освен че след това нахалникът ще трябва да я мие от нацваканото от пилетата, но боята му ще е прецакана и от малките дупчици, оставени от клюновете.

Още малко някой да ме ядоса и ще излизам от нас с по едно пакетче просо или жито в ръка mhihi

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 11 апр 2012 9:34

Aneto написа:Още малко някой да ме ядоса и ще излизам от нас с по едно пакетче просо или жито в ръка mhihi
'Angry birds' :twisted:

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Сря 11 апр 2012 9:45

С тия комунистически блокове със 100 апартамента и 20 места за паркиране, няма как да няма проблеми ..

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Сря 11 апр 2012 9:52

Aneto написа:...

Много умно, няма що. Я си представи че те видят, това според теб до какво ще доведе? До изсипване на чувал с жито на твоя таван ли? Или направо заливане с киселина на тавана? И така до безкрай.
Претендира се тук че е форум на разбрани хора, но на моменти се чудя така ли е???

Голям проблем е ако не спра пред входа, няма що. Ще кажеш че ако са и вдигнали мерника, няма и от там да я приберат. Ако се замислите малко, ще разберете че проблема не е голям, но манталитета е такъв все да се мрънкЯ за нещо.

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Сря 11 апр 2012 9:54

joromnt написа:
Aneto написа:...

Много умно, няма що. Я си представи че те видят, това според теб до какво ще доведе? До изсипване на чувал с жито на твоя таван ли? Или направо заливане с киселина на тавана? И така до безкрай.
Претендира се тук че е форум на разбрани хора, но на моменти се чудя така ли е???

Голям проблем е ако не спра пред входа, няма що. Ще кажеш че ако са и вдигнали мерника, няма и от там да я приберат. Ако се замислите малко, ще разберете че проблема не е голям, но манталитета е такъв все да се мрънкЯ за нещо.

:bowdown

Потребителски аватар
ak_47
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ak_47 » Сря 11 апр 2012 10:24

Пред блока, за щастие нямам проблеми засега, но до работа имах проблеми. До офиса има паркинг в междублоковото пространство, за около 20-30 коли. По-рано спирах там, обаче 2 пъти ми вадиха вентил на гума :screwy защото явно съм спрял на нечие място. Още повече че съм от със СТ регистрация, и явно някой си е помислил "Тоя селяк не мое да ми спира на мястото." На един колега със европейска регистрация ( Е ) също му спаднаха гума. От тогава никой не спира там. А има и една бабка, пред чиято къща има 1 паркомясто, която обаче съвсем културно вдига чистачките, като и пречим( има изход от подземния й гараж срещу паркомястото. С не кой знае какви умения може да се изкара колата, обаче тя държи да си използва и това пространство :) ). Което е къде-къде по-културен начин да кажеш на някой че не е спрял подходящо, а не да спадаш гуми, да пускаш стружки по боята и т.н.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 11 апр 2012 10:35

Нямам защото съм много страшен и комшиите ми пазят място до входа за да не слизат по пижами да си разместват колите като се прибера на 5-6 водки в 4-5 през ноща :083:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 11 апр 2012 11:51

На един комшия на 2те коли му трошиха стъкла. Не отричам че е доста зле с паркирането, все е за 1,5 коли спрял, но това е мега тъпотия с трошенето. Всъщност като се замисля през ден има някаква щета - откъртено странично огледало(беше спрял до една стена плътно и прецакваше пешеходците), още строшени стъкла, масово се вдигат чистачки, чупили са ми задната... Нямаме ненормалник които си мисли че има запазено място, но за сметка на това е много гъчкано и много хора се палят като трябва да излезнат с 3-4 маневри. Кооперацията е нова и се напълни тази есен и стана ад... аз благоразумно си наех подземен гараж, имам лично паркомясто и пред офиса. 8)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”